top of page
ענת פרי

יוצאות - ספיישל ייצוגים: גלי, השיר שלנו וכוכב נולד

ביקשנו ממאזיני ומאזינות הפודקאסט לשתף אותנו בייצוגים הלהט"בים הראשונים בהם נתקלו, ועשינו מזה פרק! אז חזרנו בזמן אל הפעם הראשונה שראינו נשיקה בין בנות ב"גלי", אל מערכת היחסים בין המעודדות סנטנה ובריטני ואל גולת הכותרת שהיא הופעת האורח של בריטני ספירס. דיברנו גם על "השיר שלנו", שהייתה מתקדמת בכך שהראתה יציאה מהארון כבר בעונה הראשונה, אבל בעונות לאחר מכן חזרה לאחור והציגה בחור (עידו מוסרי) שמעמיד פנים שהוא הומו כדי להתקבל ללהקה צבאית. כמובן שלא פסחנו על הנשיקה של שמש (דנה עדיני) וחלי (ענת מגן שבו), ואם היה אפשר היינו מדברות עליה עוד חצי שעה. לבסוף קינחנו עם "כוכב נולד", סדרה שהתהדרה בחבר שופטים להט"בי שכלל את גל אוחובסקי, דנה אינטרנשיונל וצדי צרפתי. גם אצל המתמודדים לא היה חסר ייצוג להט"בי: עם משתתפים כמו חובי סטאר ונועה דויטש. וכמובן, לא נסלח למיי פיינגולד ולדיאנה גולבי על הקווירבייטינג.

 

תאריך עליית הפרק לאוויר: 02/07/2023.

קריינית: "יוצאות" עם מיכל פורת והדס לבב.

מיכל: היי הדס מה קורה?

הדס: שלום מיכל, אנחנו עכשיו בפרק של "יוצאות" שאנחנו כבר לא זוג מצרף.

מיכל: נכון.

הדס: אנחנו יוצאות רק זו עם זו.

מיכל: נכון. אקסקלוסיביות.

הדס: כן ויש לי דחף לרכל על כל מי שהיה פה לפני.

מיכל: יש לי כל כך הרבה דברים להגיד, סתם כולם חמודים ומתוקים.

הדס: נכון אבל זה מרגיש קצת כמו נסיעה באוטו אחרי כזה שאת פגשת אנשים.

מיכל: ואת חייבת לדבר על זה.

הדס: כן.

מיכל: יפה. אז אנחנו עושות את זה, צריך להיות כנות. אחרי שאנחנו נפגשות עם המרואיינים אנחנו מדברות עליהם.

הדס: נכון.

מיכל: ומתאבססות בזמן שאנחנו עורכות את הפרק וזו חוויה מאוד כיפית.

הדס: אבל לא נעשה את זה הפרק, מולכם.

מיכל: נכון. אבל היום תכלס נפגשנו לדבר עליכם ועליכן המאזינים והמאזינות באיזשהו מקום. אני חושבת ששתינו… כאילו מהחוויה שלי אני יודעת שהרבה אנשים יוצרים איתנו קשר אחרי הפרקים. כן נכון, תמיד אומרים כזה 'מאות אנשים פונים אליי'.

הדס: כן, תיבת הדואר שלי מלאה.

מיכל: אז לא, אבל אני יכולה להגיד כאילו שבעשרות הבודדות כבר פנו אלינו. וגם אמרו שהאזינו לפרקים וזה ממש כיף לראות שאנחנו מצליחות לגעת דרך הסיפורים באנשים, אהה ולגרום להם להרגיש קצת פחות לבד. אבל משהו אחד שחזר בכל הפרקים זה באמת העניין הזה של הדימויים והייצוגים.

הדס: נכון, אנשים שיתפו אותנו… בעצם השאלה שאנחנו שואלות את המרואיינים, מי היו הייצוגים שלך?

מיכל: כן.

הדס: אז אנשים שיתפו אותנו בזה.

מיכל: כן.

הדס: במי שהיו הייצוגים כשהם גדלו.

מיכל: נכון, והחלטנו לעשות על זה פרק ספיישל.

הדס: אז היום בפרק נדבר על שלושה דימויים. נתחיל בסדרה "גלי", נמשיך לסדרה "השיר שלנו" ונקנח בריאליטי המפורסם "כוכב נולד".

מיכל: אז מה את אומרת? נשמע את המתקשרת הראשונה?

הדס: כן, נשמע את הקול מהעבר.

מיכל: הקול מהעבר (צוחקת). אז ככה זה נשמע:

[הקלטה] בחורה: מרים, בת 26, גדלתי בבני ברק. הייצוג הראשון שקפץ לי לראש היה סנטנה מ"גלי". שחשבתי עליה בתור ביסקסואלית. והיא בראש שלי הייתה הייצוג הביסקסואלי אולטימטיבי של מישהי שהייתה כוסית על ומושלמת וביסקסואלית. ועכשיו גיגלתי וגיליתי שהיא בכלל הוציאה אותה מהארון כלסבית בהמשך, שזה נראה לי סופר לא הגיוני לדמות שלה… אבל בסדר, קצת מחיקה ביסקסואלית. אני מניחה שזה חלק מהעניין.

מיכל: טוב, אז התחלנו עם המילים מחיקה ביסקסואלית.

הדס: נכון.

מיכל: יחזור אולי בהמשך.

הדס: במערכה השלישית.

מיכל: לגמרי. אבל טוב, מרים מספרת לנו שהיא גדלה בבני ברק ונשאה עיניים ל"גלי" כהייצוג הלהט"בי שלה. "גלי" זה משהו שליווה אותך?

הדס: כן, אני שמחה על השאלה הזאת. זה משהו שהיה חלק בלתי נפרד מההתבגרות שלי. אז קודם נסביר לקהל הקדוש מה זה "גלי", למי שלא מכיר.

מיכל: אם יש מישהו שלא יודע.

הדס: זאת סדרה ששודרה לראשונה ב-2009. ועקבה אחרי מקהלה, אפשר לקרוא לזה גלי קלאב בתיכון באוהיו. והם היו שרים, היו שם את הילדים הלא מקובלים, בנקודה מסוימת נכפה לילדים המקובלים גם להצטרף, והחלו עונות מרתקות של שירים ומערכות יחסים.

מיכל: כן.

הדס: וזאת הייתה סדרה מאוד להט"בית.

מיכל: נכון. למרות שאני לא חושבת שהיא, בסוף זה מקהלה. וזה כל הדברים שהם הכי גיי בעולם. אני לא חושבת שזו הייתה, התכוונו שזאת תהיה סדרה להט"בית בכלל.

הדס: אני חושבת שאולי כן.

מיכל: וואלה.

הדס: כי ראיין מרפי היוצר, הוא הומוסקסואל. מוצהר.

מיכל: מוצהר.

הדס: מוחצן.

מיכל: כן.

הדס: ואני חושבת שבהתחלה היה את קורט כהומו. ואז לאט לאט הייצוגים הלהט"בים הורחבו. כמו שמרים מספרת, גם עם סנטנה. ואני יכולה לספר את החוויה האישית שלי, שאני מאוד אהבתי "גלי". וכל ההשכלה המוזיקלית שלי מגיעה מ"גלי". אני מכירה שירים בגרסה שלהם ב"גלי", ורק אחר כך הכרתי את הגרסה האמיתית.

מיכל: אני חושבת שזה מאוד מאפיין את התקופה הזאת באמת. כאילו הכרנו כזה, שמענו את "It's my life", ואז אנחנו כזה, אה, בון ג'ובי. אוקיי (צוחקת). כל מיני דברים כאלה.

הדס: נכון, נכון. וככה גילינו מוזיקה, וזאת הייתה דרך מאוד כיפית. אבל גם זה היה דרך לגלות אפשרויות למערכות יחסים שהיו נדירות בנוף הטלוויזיוני.

מיכל: כן.

הדס: ואני זוכרת שיום אחד, בחטיבה אפילו, דיברתי עם אחותי, ואמרתי לה שנראה לי שאני אוהבת בנות, אחותי הקטנה, והיא אמרה לי, זה בגלל שאת רואה יותר מדי "גלי".

מיכל: היא כנראה צדקה.

הדס: היא כנראה צדקה (שתיהן צוחקות). אבל התגובה הזאת גרמה לי להגיד, אוקיי, נכון. וחזרתי לארון לעוד איזה כמה שנים טובות. אבל היא קצת טעתה, כי אני כן ידעתי שאני… כן אהבתי בנות לפני, אבל כן צדקה בזה שזה היה ייצוג שהיה מאוד חשוב לי. ואני אפילו זוכרת את הסצנה הראשונה, שסנטנה, שהיא מעודדת, והיא יפהפיה.

מיכל: וגם מנוחה.

הדס: כן, היא גם מצאה את מותה…

מיכל: כמו חצי מהקאסט של "גלי".

הדס: כן, דומה לקללת "גלי". אז יש סצנה שכזה, נראה לי אפילו הפרק מתחיל בזה, שרואים מיטה, וזה מתחיל מהרגליים, ורואים רגליים של בנות, ורואים חצאית מעודדות, ואז רואים את סנטנה ובריטני, שהיא מעודדת אחרת, שהן מתנשקות. שזה היה וואו, זה היה… עד אז סנטנה יצאה עם גברים, הייתה פליירית (player).

מיכל: ובריטני מה?

הדס: בריטני הייתה ה-sidekick שלה

מיכל: אוקיי.

הדס: ופתאום לראות שאולי מה שיש ביניהן זה לא רק חברות, זה היה כאילו, כאילו אני במשחק מחשב, ועוד שביל הוא unlocked. כאילו יש עוד…

מיכל: קווסט (quest).

הדס: כן, יש עוד דרך להתקדם במשחק, שכאילו לא הייתי חשופה… שהייתה נעולה בפני.

מיכל: כן. אני חייבת להודות שכאילו… טוב, יותר נכנס לסיפור האישי שלי, שאני גם הייתי מעריצה ממש של "גלי", וכאילו חברות שלי שמאזינות לפודקאסט זוכרות אותנו שרות כאילו שירים של "גלי" בתיכון. אבל כל הקטע הלהט"בי, כמו הרבה דברים עבורי מהתיכון מחוקים. ומה שאת מספרת עכשיו, יש מצב שראיתי את זה, וזה מאוד ריגש אותי אז, אבל לא הייתי מחוברת לעצמי ברמה הזאת, כדי להבין את זה. אבל כן יש סצנה אחת שאני ממש זוכרת, שהתחברה לי מאוד לזה, שמאוד מאוד הערצתי את בריטני ספירס, מן הסתם גם יותר בילדות המוקדמת… זה שהיה איזשהו פרק, שבריטני וסנטנה מגיעות לרופא שיניים, אני חושבת, ומבקשות ממנו להיכנס להרדמה. מבקשות שהוא כאילו, ישים להם הרדמה, ואז הם כזה שמות את האוזניות, ומתחילות לשיר את "Me Against The Music"…

הדס: כן.

מיכל: בעצם את השיר של, שמי ששרות אותו זה מדונה ובריטני, מאלבום "In The Zone" של בריטני. וכאילו, זה קליפ מאוד סקסי, ומאוד מגניב, ומאוד כיף, ומאוד כאילו, לבושות כזה בצורה, שאפשר לכנות אותה לסבית.

הדס: מעניין (צוחקת).

מיכל: כן, את לא זוכרת את זה?

הדס: אני ברור! שאני יכולה, אני לא יכולה לצייר לך, לשבת בשבי הסורי עיניים עצומות לצייר לך על דף.

מיכל: (צוחקת) אומרת לי, מעניין. כאילו פעם ראשונה ששומעת את זה, מעניין. אז אני ממש זוכרת את זה, וגם צפיתי בזה מקודם, וכאילו, זה באמת מאוד מאוד חזק. ואז הקליפ נגמר, וכזה בריטני, הבלונדינית, היא נשענת על הקיר, ואז היא כאילו מדברת עם בריטני ספירס, ויש לה איזה אפיפני (epiphany) כזה, והיא אומרת, אני יותר טובה מבריטני ספירס, ואני מעכשיו עושה פה את כל הנאמברים בלהקה. אבל זה היה איזשהו, גם כן… לבוא ולדבר על המתח ביניהן, כאילו, הקליפ הזה. ויש איזה רפרנס חזק, כמובן, לנשיקה המפורסמת בפרסי ה-MTV, של מדונה ובריטני, שכולנו זוכרות מאוד לטובה.

הדס: נכון.

מיכל: ועוד איזה קטע, אני לא יודעת אם את זוכרת אותו, שבעצם, סנטנה באה ומתוודה בפני בריטני על אהבה. זה שהיא אוהבת אותה, והיא כאילו, תופסת אותה, כזה, בליד הלוקרים, כמובן, המקום בו מנהלים…

הדס: בו הכל מתרחש.

מיכל: כן, המקום בו מנהלים שיחות פרטיות ואינטימיות. ונורא קשה לה, וכאילו, אני רואה את הסצנה הזאת, וזו סצנת יציאה מהארון, לא כיפית. כלומר, קשה.

הדס: נכון. כי זה גם בתיכון…

מיכל: כן.

הדס: וגם, הקטע של "גלי" זה שכולם, כל הילדים רעים כל כך, אחד לשני.

מיכל: נכון. והיא ככה מתוודה בפניה שהיא… גם כן בקושי רב… שהיא אוהבת אותה. ואז, ואז בריטני אומרת לה בתמורה, אבל אני עם… כל הזמן אני שוכחת את השם שלו.

הדס: ארטי.

מיכל: נכון, אני עם ארטי ואני לא יכולה להיפרד. וזה כאילו, דווקא איזשהו ייצוג, אגב, מה שמרים אמרה בהקלטה, זה שהוא כן ייצוג ביסי לכאורה של כזה… אבל אני אוהבת אותך, אבל כרגע אני איתו.

הדס: כן, אני יכולה לאהוב, גם גבר וגם אישה.

מיכל: לגמרי. ואני חושבת שזה היה, זו הייתה כאילו, איזושהי אמירה חשובה שם. היא אפילו לא אומרת, אני לא יכולה לצאת מהארון, היא אומרת משהו כמו כזה, אני לא אוכל לספר את זה, כי תראי מה עשו לקורט, כשהוא כאילו… איך התעללו בו וכאלה.

הדס: כן…

מיכל: אז כן, את יודעת בהתחלה את אמרת סדרה להט"בית, כן זו סדרה להט"בית בכוונה. כאילו, הם נוגעים שם בדברים, שהם מורכבים.

הדס: נכון, בהמשך לביסיות, זאת כן סדרה שהיא לוקה בחסר מבחינה ביסית.

מיכל: אוקיי.

הדס: כאילו הביסיות, לפחות בעונות המוקדמות, לא הוצגה כאופציה. גם סנטנה, למרות ההיסטוריה שלה עם גברים, אז היא יצאה מהארון כלסבית בלבד. וגם היה שלב שבליין, שהוא הבן זוג של קורט, שהוא כזה יש לו מחשבות על אולי שהוא בי והוא לא יודעת מתנסה, ואז ישר הוא חוזר, אוקיי אני הומו.

מיכל: כן, מאוד בינארי.

הדס: מאוד בינארי, כן.

מיכל: ראיין מרפי הוא הומו.

הדס: ראיין מרפי הוא הומו, כן.

מיכל: ואני לא יודעת, כאילו, לא רוצה ככה לשלוף, אבל אני חושבת שגם הדמויות כאילו בסדרות של ראיין מרפי, הן מאוד הומואיות, כאילו, זה קודם כל הומואים.

הדס: כן.

מיכל: מעט לסביות, כאילו, לפעמים יש את השרה פולסון הזאת, שהיא מגיעה.

הדס: את הטוקן (token) לסבית.

מיכל: כן, שרה פולסון, אהובת ליבי, שכאילו היא מככבת פה ושם, אבל מאוד בינארי.

הדס: כן.

מיכל: אז כן, זה גם כן, זה גם כן נקודה לביקורת.

הדס: ובקשר לזה, אי אפשר לדבר על "גלי" בלי לדבר על ספרות המעריצים…

מיכל: כן.

הדס: …שהתפתחה, או כמו שאנחנו קוראים לזה, פאן פיקשן (fan fiction), שכל האנגלית שלי, שואלים אותי, מניין האנגלית שלי? זה מלקרוא פאן פיקשן, M-Rated.

מיכל: עדיף להגיד מהאמבטיה, הדס.

הדס: אז לא (צוחקות), כי האמת היא שהפאן פיקשן על "גלי" נתן למעריצים את מה שרצינו, נתן לנו את הבעלות על הסדרה, בלי להיות תלויים במה שראיין מרפי מחליט לעשות.

מיכל: אוקיי.

הדס: זה למשל, אני מאוד אהבתי…

מיכל: את גם כתבת או רק צרכת? (צוחקות) תגידי את האמת, אבל.

הדס: אוקיי, אני בעיקר צרכתי, כתבתי למגירה (צוחקת).

מיכל: איפה המגירה הזאת נמצאת? בנהריה?

הדס: בנהריה. בביקור הבא אני אסתכל לראות אם יש שרידים.

מיכל: תזכרי שהבטחת.

הדס: אבל אני אהבתי זוג שלא היה קיים ב"גלי", שזה רייצ'ל ברי, שהיא כאילו הכוכבת, ליאה מישל.

מיכל: היחידה שנשארה בחיים.

הדס: כן, מה שנקרא שארית הפליטה. וקווין פברי, שהיא הייתה כזה ה head cheerleader, הבלונדינית היפהפייה. ואני אהבתי זוג של שתיהן, שזה היה כאילו הטרופ של enemies to lovers, בספרות המעריצים.

מיכל: אוקיי.

הדס: שהשם של השיפ, קראו לו פברי, כי היא הייתה קווין פברי, וזאתי רייצ'ל ברי. ופשוט כל מה שלא נתנו לנו בסדרה, אז מעריצים ישבו וכתבו, וכתבו את זה גם עליהן, גם דברים יותר מפותחים של סנטנה ובריטני, גם עשו סנטנה וקווין, גם רייצ'ל ובריטני… גם אצל הבנים, היה כזה פאק וקורט, היה הכל.

מיכל: כל השילובים.

הדס: ואני חושבת שזה ממש מוסד להט"בי חשוב. ספרות המעריצים גם, אני חושבת שהפריחה של זה, אני לא לא יודעת, הייתה בקשר ל-One Direction, שספרות מעריצים שהצביעה על כל מיני רומנים בין חברי הלהקה, בין הארי ולואי, וכל אלה.

מיכל: זה אני זוכרת, כן.

הדס: אז זה מוסד שנותן לנו בעלות על הנרטיב שלנו.

מיכל: כן, פרשנות תנ"כית שכזה.

הדס: כן.

מיכל: מעולה. טוב, נראה לי נמשיך לדבר הבא, ובשביל זה יש לנו עוד הקלטה:

[הקלטה] מישהי: אני חושבת שהגיי הראשון שאני זוכרת שראיתי בטלוויזיה זה היה הדמות של רועי ב"שיר שלנו". שהוא בתחילת העונה הוא בארון, ונראה לי שהוא אפילו יוצא שם עם מישהי, אני כבר לא זוכרת, ואז הוא יוצא מהארון בשידור חי.

מיכל: אוקיי, "השיר שלנו".

הדס: וואו! איך מתחילים לדבר על "השיר שלנו"?

מיכל: רגע, את היית ילדת יס או הוט?

הדס: הייתי ילדת יס.

מיכל: יופי. כן, גם אני. "השיר שלנו" זה עוד משהו, כמו שאת מתארת ב"גלי", שאני חייתי אותו, נשמתי אותו, ראיתי את כל הפרקים. אז זה גם כאילו, זה לא היה כזה בינג', זה כזה, לא זוכרת באיזה יום היה הפרק.

הדס: זה היה לחכות.

מיכל: זה היה לחכות.

הדס: כל שבוע.

מיכל: כל שבוע, כל יום, אני כבר לא זוכרת איך זה היה, אבל כאילו, באמת לחכות וספוילרים ודברים כאלה. וגם זה, רק בדיעבד נתפס לי כלהט"בי באיזשהו מקום, למרות שזה מה שנעשה עכשיו, ננסה לנתח את הנרטיב הלהט"בים שהיו שם. אז בואו נתחיל מרועי.

הדס: אוקיי. אז לרועי אנחנו נחשפות בעונה הראשונה של "השיר שלנו". הוא אוהב לשיר, אדם קצת מציקן.

מיכל: כן.

הדס: לחבריו, חבר של נועה שחר ושל דנה שניר.

מיכל: שניייר.

הדס: ובשלב מסוים… ויש לו כמובן כמיטב הקלישאה, אבא איש צבא.

מיכל: כן.

הדס: אלוף?

מיכל: אלוף, כן.

הדס: אלוף, מאוד כזה גברי.

מיכל: ועוד אח שנהרג בצבא.

הדס: והוא בארון. ויש לו בן זוג, אביעד קיסוס.

מיכל: נכון, גידי. ד"ר גידי ברק. משהו כזה.

הדס: כן (צוחקת). נראה לי.

מיכל: זה מה שקראתי מהוויקיפדיה בדיעבד.

הדס: והוא מחליט לצאת מהארון בשידור חי.

מיכל: נכון. וזו סצנה כזאת שבאמת הכל שם זה הרי שידור חי, כאילו בעונה הראשונה. כל פעם משדרים אותם כזה לקהל. והוא בא לפני זה לחברים שלו, ואומר להם אני הולך לצאת מארון. והם כזה 'אנחנו אוהבים אותך', ואז יש שם את הבדיחה ההומופובית 'אל תדאג, לא משנה מה אנחנו מאחוריך, בקטע מטאפורי'.

הדס: כן.

מיכל: כאילו היו חייבים שנייה להכניס את הדחקה ההומופובית. ואז הוא בא, והוא מתיישב, וכאילו מלי לוי המגישה.

הדס: מלי לוי שתחזור אחר כך בעונה השלישית.

מיכל: נכון, נכון, נכון. ואז הוא בעצם אומר 'אבא, אמא, אני צריך לספר לכם משהו', והם כאילו לא מבינים, אין להם מושג ככה מה הולך לקרות. ואבא הוא אלוף, על מדים, כזה. יש לו זמן באמצע יום להגיע לסדרת טלוויזיה (צוחקת). הוא אומר 'אני הומו', ואבא שלו פשוט לא מקבל את זה. 'זה לא הגיוני, זה לא יכול להיות', ממש כאילו מבטל את העניין הזה. האמא פסיבית לגמרי, לא אומרת שום דבר. והוא צועק עליו 'אני הומו, אני קוקסינל, אני זה', כאילו ממש בצורה מאוד קשה. כאילו, שוב, כמו שאמרנו על "גלי", על החוויה הזאת הקשה של היציאה מהארון, גם פה זה ככה, גם אם החברים מקבלים אותו, ההורים, שזה בסוף אנחנו גם שומעות את זה בפרקים ועם השיחות עם אנשים כאן, זה החלק הכי קשה.

הדס: כן, אנשים פחות מודאגים מהחברים שלהם, גם נראה לי, מהתפיסה שאוקיי, חברים, אם לא מסתדר, אפשר להחליף.

מיכל: אפשר להחליף.

הדס: משפחה אי אפשר להחליף.

מיכלף נכון. אז היה אותו.

הדס: נכון. וכשהזמן עבר, והגענו כבר לעונות השלישית והרביעית, שזה משנה… מגלים שהעונות הראשונות של "השיר שלנו" זה היו…

מיכל: "השיר שלה".

הדס: כן, סדרה בשם "השיר שלה", ועכשיו הקאסט של "השיר שלנו", צריך להתגייס לצבא.

מיכל: זה היה טוויסט.

הדס: ללהקה צבאית.

מיכל: וואו. זה היה… אחרי כזה "יורשים", זה כזה היה "השיר שלנו".

הדס: כן, לגמרי. ואז שמה הייתה תופעה מוזרה, שכאילו אתם כבר… הבאתם דמות של הומו בעונה הראשונה, יפה, עשיתם כאילו משהו גדול… ואז בעונה השלישית הם הביאו דמות שמתחזה להומו כדי להתקבל ללהקת צבאית.

מיכל: שזה היה…

הדס: עידו מוסרי.

מיכל: עידו מוסרי, ואיך הוא קרא עצמו?

הדס: טל נראה לי.

מיכל: נכון, אבל כאילו היה לו…

הדס: כן, היה לו שם מצחיק.

מיכל: טל ששון, ששי טל, משהו כזה?

הדס: כן, כן, כן.

מיכל: (צוחקת) וואי, זה חוזר אליי פתאום.

הדס: ממש נראה לי…

מיכל: אני אומרת לך זה מודחק, אני לא צוחקת.

הדס: (צוחקות) אני מהפנטת אותך.

מיכל: כן, כן.

הדס: זה טיפול בהיפנוט.

מיכל: כן, כן, אני צריכה להתקשר לפסיכולוגית שלי להגיד לה שזה עובד.

הדס: דחוף.

הדס: כן, אז הוא מנסה בהתחלה להתקבל ללהקה בתור סטרייט, והוא כאילו בא עצבני וזה…

מיכל: אני ממש זוכרת שהוא קם בבוקר והוא כזה כולו, אחרי שהוא…

הדס: עם בת.

מיכל: עם חברה שלו, עם איזושהי בת וכזה… אוי לא, כן, המיונים ומשהו כזה. ו… ואז מה, הוא מתחזה לאח התאום שלו או משהו כזה?

הדס: לא, ואז הוא בהתחלה כאילו בא סטרייט, מעיפים אותו, ואז הוא שומע בשירותים שם, אומרים שהם מחפשים הומו. ואז הוא עושה כאילו… צובע את השיער מחמצן.

מיכל: כי זה לא יזהו אותו עכשיו.

הדס: כן, ואז עכשיו הוא בא כהומו.

מיכל: כן, כי זה מה שמבדיל את ההומו מהסטרייט.

הדס: כן, שיער מחומצן. אבל היום כבר אי אפשר לדעת, היום יש גם בנים סטרייטים עם שיער מחומצן.

מיכל: נכון, נכון, נכון.

הדס: שפשוט היפסטרים.

מיכל: נכון, וגם סטרייטים זה אף פעם לא סטרייטים, 100%.

הדס: נכון.

מיכל: אז זה עוד סוג של ייצוג, כי מה זה ייצוג? זה… כאילו הומו בטלוויזיה, אבל…

הדס: אבל הוא לא באמת הומו.

מיכל: נכון.

הדס: שזה מתקשר לסצנה שאני לא אשכח לעולם, שזה עם שמש פרוסט, שהיא דנה עדיני, ועם חלי, שהן חברות כאילו טובות.

מיכל: ענת מגן שבו.

הדס: נכון. ושמש היא כאילו ממצ"ח, כאילו יש סיפורים.

מיכל: נכון, נכון.

הדס: ומתי שהוא הן אחרי היציאה, יושבות כזה…

מיכל: על שפת הבריכה

הדס: על שפת הבריכה שיש להן בבסיס הצבאי, שפעם היה בסיס של השייטת.

מיכל: יש את זה ביוטיוב, אנחנו נשים בתיאור של הפרק.

הדס: כן. ואז הן מתנשקות. הן מתנשקות, כמובן אחרי שיחה של 'מי צריך בנים בעולם'? 'עדיף עולם בלי בנים' והן מתנשקות. ואז חלי אומרת, 'לא, לא, אני לא לסבית, ביי'. וזה קו עלילה שלא עוסקים בו יותר עד הסוף. במה שקרה.

מיכל: כן. וזה לא משהו שקורה במציאות, כאילו אם את יושבת ומתנשקת עם חברה שלך, חברה טובה שלך, יהיה פולו-אפ.

הדס: (צוחקת)

מיכל: כן, כי בנות לא משחררות.

הדס: נכון, כן.

מיכל: מדברות. זה לא כזה, אה, סבבה, זוכרת שהתנשקנו? איזה צחוקים. לא כזה.

הדס: איכככ… זה מה זה אומר עליי? מה זה אומר עלינו? על הקשר שלנו.

מיכל: ואני חושבת שזה, אפילו מעבר… שוב, אנחנו מדברות כבר לפני איזה לא יודעת מה 15 שנה, משהו כזה שזה היה. לעשות משהו כזה הוא אולי אפילו כמעט חסר אחריות בעיניי, כי להראות נשיקה בין שתי נשים, פשוט להתעלם ממנה זה… בואו נדבר על זה. כאילו אנחנו מוחקים את ה… מוחקים את האפשרות, מוחקים את הדיבור, את הכיוון הזה.

הדס: נראה לי כי זה לא באמת יועד… כאילו אני לא חושבת שיוצרי הסדרה אמרו, אוקיי נשים את זה כי זה ייצוג זה חשוב. אני חושבת שהם נפלו לכזה, זה מחרמן.

מיכל: נכון. כן.

הדס: נשים כי זה יפה לראות שתי נשים מתנשקות.

מיכל: כן. אבל, שוב, מה… טוב, התסריטאים אולי ידעו לענות לנו על זה, אבל כאילו, מה זה משרת תכלס, הדבר הזה? את זה, בעינייך?

הדס: נראה לי, נראה לי שלא הייתה מחשבה כל כך על הקו עלילה הזה…

מיכל: הבנתי.

הדס: מה שאותי מעצבן זה השיחה שכאילו מקדימה לזה של נמאס מבנים, שונאים בנים, להיות עם בנות זה הרבה יותר קל. שזה דבר ש…

מיכל: שמעתי את זה כל כך הרבה פעמים.

הדס: שאנחנו שומעות הרבה, וכל פעם אני רוצה להגיד לא, זה לא יותר קל. להיות עם בנים זה קל, את יורדת לרחוב יש 700 בנים, את יכולה כאילו, אוקיי, בוא. בנות, גם אם אני הולכת ואני רואה את הבחורה שנראית הכי לסבית בעולם, היא לא לסבית.

מיכל: נכון.

הדס: היא לא לסבית. היא… לא יודעת, היא היפסטרית, אני אומרת הרבה "היפסטרית" אבל…

מיכל: היא מקיבוץ.

הדס: היא מקיבוץ, יש לה שורש, לא יודעת, זה לא אומר כלום.

מיכל: נכון.

הדס: וזה כל כך קשה. גם, אוקיי, גם מצאת בת שהיא נמשכת לנשים? אתן בזוגיות? זה לא יותר קל מלהיות בזוגיות עם גבר.

מיכל: נכון.

הדס: זה כל הזמן לדבר על הרגשות…

מיכל: נכון.

הדס: ולנתח כל דבר, וזה כאילו, להיות… לא יודעת, זה עבודה במשרה מלאה.

מיכל: אז זאת הזדמנות להגיד על כל הסטרייטיות שם בחוץ- זה שיש לך יום קשה עם הבן זוג שלך?

הדס: …זה לא אומר שעם בנות זה יותר קל.

מיכל: אפילו אם מישהו רחמנא ליצלן נפרד ממך? נשמח שתצטרפי ותהיה לסבית, אוקיי?

הדס: ברור!

מיכל: אבל זה לא יותר קל. אוקיי?

הדס: זה בכלל לא יותר קל.

מיכל: האם יש לך זמן פנוי לשיחות נפש?

הדס: לא, האם…

מיכל: האם את מסוגלת לראות חתונמי ולעצור כל חמש דקות כדי לנתח כל דבר? שלא לדבר על ריאליטי של לסביות, שצריך לעצור כל דקה ולדבר?

הדס: נכון.

מיכל: The struggle is real.

הדס: אתן יודעות כמה שיער מגיע לניקוז? המון!

מיכל: (צוחקת) וזה חשפנו רק חלק.

הדס: רק חלק. שלא נדבר על האכזבה של ההורים של הבת זוג, שאת מגיעה לארוחת שישי ואת לא גבר.

מיכל: איזה הפתעה.

הדס: הדס זה לא שם של גבר. זה לא שם של גבר, למרות שיש אולי בנים שקוראים להם הדס.

מיכל: באיזה קיבוץ.

הדס: באיזה קיבוץ.

מיכל: אני מסכימה. Disclosure, כאילו, disclaimer, סליחה. עדיין שווה לצאת מהארון, ואנחנו ממליצות להיות נאמנות לנטיה המינית שלכם.

הדס: ברור! זה הכי כיף, אין דבר יותר כיף מבת עם בת.

מיכל: כן, אבל אם אתן סטרייטיות, אז בכיף. כאילו, פשוט אל תישברו אחרי כאילו, ניסיון לא מוצלח.

הדס: אני, אני פעם חשבתי שאני המלך מידאס, של כאילו, במקום להפוך בנות כאילו לזהב, אני כאילו גורמת להם להבין אה אוקיי נכון, אני לא באמת אוהבת בנות, אני זה כאילו סתם הייתה מחשבה.

מיכל: זה ריברס מידאס.

הדס: זה טיפולי המרה-דס. לא יודעת, זה היה… היו כל מיני בנות מבולבלות שיצאתי איתן, שאמרו, אוקיי, טוב, הבנתי, תודה. תודה רבה.

מיכל: (צוחקת) תוכלי למלא עליי במדרג?

הדס: היית מרוצה מהשירות? את עוזבת בגלל ספק אחר? אני לא מבינה.

מיכל: טוב, נמשיך לדבר האחרון, "כוכב נולד". אז גם פה יש לנו הקלטה:

[הקלטה] מישהי: היי, אז קוראים לי חן, אני בת 27 וגדלתי בנס ציונה. אז מי שלי ממש ממש זכורה בתור נערה זאת נועה דויטש, היא הייתה ב"כוכב נולד" 8, וזכור לי שהיא הייתה אחת הדמויות הראשונות הלהט"ביות בעולם הריאליטי, וממש כזה לא ידעתי מה לעשות עם זה, מרוב התרגשות.

מיכל: "כוכב נולד".

הדס: וואו, איך, מה נגיד?

מיכל: אני חושבת שזה סדרה, תוכנית שבעצם הנוכחות הלהט"בית הייתה משמעותית יותר בשולחן השופטים מאשר על הבמה לאורך העונות. אבל אם כן, אנחנו מתייחסות שנייה לנועה דויטש, האישה והכובע, כאילו, איך היא כינתה את עצמה?

הדס: אני לא יודעת איך היא כינתה את עצמה, אני כן יכולה להגיד לך שאם את מחפשת 'לסבית עם כובע', את מגיעה לתמונות… 'לסבית עם כובע כוכב נולד'.

מיכל: מתי כבר נשים "לסבית עם כובע" ונמצא שם אותך הדס? מתי תביאי לנו נחת? (צוחקות)

הדס: אני צריכה לקנות יותר כובעים. אבל 'לסבית עם כובע כוכב נולד', תנסו את זה בבית עכשיו כשאתן מאזינות.

מיכל: כן.

הדס: מקבלים תמונות שלה.

מיכל: אשכרה. יפה, זה בדיוק לקהל היעד הדבר הזה. והיא באמת באה, ואני לא זוכרת, את זוכרת אם היא אמרה שהיא לסבית?

הדס: אני זוכרת שהיא שרה שיר, כאילו שיר אהבה נראה לי, ולא שינתה את זה, כמו שהיו משנים לפעמים כזה, גבר שר, אז לא יודעת, שיר שאישה שרה, הוא היה משנה את זה.

מיכל: נכון.

הדס: אני חושבת שהיא שרה והיא לא שינתה, כאילו, היא שרה שיר, שהמושא היה אישה.

מיכל: כן. אז בואי נדבר שנייה, מי היו הלהט"בים חוץ מזה שהיו בכוכב נולד?

הדס: היה בשולחן השופטים, היה את גל אוחובסקי, ובעונה מסוימת גם דנה אינטרנשיונל הייתה.

מיכל: נכון. צדי צרפתי.

הדס: צדי צרפתי, נכון. ומבחינת המתמודדים, היה את חובי סטאר שהוא, אפשר אולי להגיד כאילו… על המתמודדות הבנות, שכאילו לא תמיד ידעו אם היא לסבית, אם היא מ"כית בצבא, מה הולך?

מיכל: שוב, הגבול מאוד דק.

הדס: כן, אבל חובי סטאר, כאילו זה מישהו שמהשנייה שהוא נכנס כאילו, הומו.

מיכל: כן.

הדס: אז זה היה גם ייצוג שהיה מאוד כזה in your face. היה את… היה כל מיני בנות שהיו על התפר.

מיכל: היו קטגוריות בנות שהיינו שמחות אם היו לסביות.

הדס: כן, נגיד, מי פיינגולד.

מיכל: דיאנה גולבי.

הדס: דיאנה גולבי, שהן מככבות בסטיפס, בשאלות האם דיאנה גולבי לסבית? (צוחקות) וגם…

מיכל: איזה פינות אפלות באינטרנט, באמת.

הדס: כן. שאני חושבת, אני גם חושבת שזה מעניין שכל הייצוגים ש… כל הדימויים שהבאנו בפרק זה מתחום הזמרה.

מיכל: נכון.

הדס: זה כאילו סדרות של מיוזיקל.

מיכל: סטייל של זמרה, כן.

הדס: כן, שבאמת מעניין לראות את המקום של הקהילה הגאה…

מיכל: כן.

הדס: בכאילו, performance וב…

מיכל: נכון.

הדס: לא יודעת… ביטוי רגשי על במה.

מיכל: לגמרי. זה מרגיש מאוד מאוד טבעי. אני חושבת… שוב, "כוכב נולד" התחילה מאוד מוקדם יחסית בטיימליין הזה שאנחנו מדברות עליו. כאילו, דיברנו על "גלי", דיברנו על "השיר שלנו". פה התחלנו ב-2003.

הדס: נכון.

מיכל: וגם בעונות הראשונות פחות ראינו, נגיד, נועה דויטש הייתה בעונה שמונה.

הדס: וואו.

מיכל: אז כאילו, זה כבר ככה כמה שנים טובות קדימה. וכן, ואני חושבת שגם נגיד אלה-לי, רק בדיעבד, הבנו שהיא ביסקסואלית.

הדס: נכון, אבל זה… זה גם… כאילו, כן ראו את ההתקדמות.

מיכל: כן.

הדס: גם כי היא צעירה יותר. וגם, את לא יודעת איזה דברים היו בעונות הראשונות של "כוכב נולד", נגיד, היה איזה מתמודד ש… דנה אינטרנשיונל הייתה בחבר השופטים, והוא שאל אותה, "היית מגיסט, נכון?"

מיכל: וואי וואי.

הדס: וכאילו, אנשים לא היו מחוברים.

מיכל: תשמעי, כאילו, היום זה לא היה עובר.

הדס: נכון.

מיכל: לא יודעת אם לא היה עובר ברמת ה… מישהו לא היה בא ושואל את זה, או שזה היה פשוט יורד בעריכה. אז זה גם היה בשידור חי, אני חושבת.

הדס: אני לא יודעת, אבל כאילו, זה לא… היו דברים גם… גם דברים גזענים, כאילו זה היה עידן אחר.

מיכל: אני חושבת שבהקשר הזה, זה מעניין שאמרת על הקטע של זמרה וזה. אני חושבת שלהציג דמויות להט"ביות בתוכניות כאלה, זה כזה הדבר הקל. כי, אוקיי, המעבר… אני אומרת את זה קצת בפשטנות, אבל כזה קל שמישהו שהוא הומו ימצא את עצמו בתור זמר או שחקן. אולי בפרקים הבאים נדבר יותר על דימויים של להט"בים בספורט, במקומות שהם כביכול פחות… פחות להט"בים, כאילו, במהותם.

הדס: נכון.

מיכל: זה יכול להיות… יכול להיות מעניין, כאילו, לבחון את זה ככה. טוב, נסכם רגע.

הדס: נסכם.

מיכל: אז… דיברנו היום על "גלי". דיברנו על "השיר שלנו".

הדס: ועל "כוכב נולד".

מיכל: ועל "כוכב נולד" ככה נגענו גם כן בקטנה.

הדס: וזה ממש כאילו… אתם שלחתם לנו הרבה מאוד ייצוגים.

מיכל: נכון.

הדס: זה אנחנו רק… טיפה בים.

מיכל: נכון, בחרנו רק כמה ואנחנו נחזור לזה… נחזור לעוד כמה בהמשך, ומזמינות אתכם גם להמשיך ולפנות אלינו ולדבר איתנו על הפרקים, ולשלוח לנו דברים שאתם חושבים וחושבות. זה באמת עוזר לנו ככה להשתפר ולדייק אפילו את השאלות שלנו למרואיינים ולמרואיינות שלנו. וזהו, ותודה, הדס.

הדס: תודה, מיכל.

מיכל: ביי ביי.

הדס: ביי ביי.

 

לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה

4 views0 comments

Comentários


bottom of page