top of page

עושים תזונה. נקודה. - פרק 45 | הטעויות הגרועות ביותר בצום לסירוגין שתוקעות את המשקל

צום לסירוגין הפך לפופולרי ביותר, יש לו יתרונות בריאותיים רבים. ומה שמושך מיליונים זה - הירידה במשקל ואיזון רמות הסוכר. ואותך? אותך מעניין לרדת במשקל ולהיפטר מהבטן, אז גם אתם הצטרפתם לטרנד ו... כלום! הורדתם ממש בקטנה, לא משהו משמעותי. מאוכזבים וכועסים כי גם סבלתם, הייתם רעבים ועצבניים. ועדיין המשקל מסרב לרדת! למה? למה זה עובד לכולם, ולכם לא? אז פיטרתם את השיטה הפופולרית. אמרתם, זה לא בשבילכם. חכו! אל תעשו את הטעות הזאת! (שוב) רוב הסיכויים שלא עשיתם נכון, ולכן גם לא ראיתם תוצאות. מה עשיתם לא נכון? בפרק החדש בפודקאסט עושים תזונה נקודה פרטתי את כל הטעויות ההרסניות הנפוצות שאנשים עושים, ולכן הם לא יורדים במשקל ואף משמינים! איך לצום נכון ולחסל את השומן הבטני?

 

תאריך עליית הפרק לאוויר: 06/03/2024.

(הערת המתמללת: איכות שמע ירודה, תומלל כפי שנשמע)

פרק #45 | הטעויות הגרועות ביותר בצום לסירוגין שתוקעות את המשקל.

לירז: גיליתם את הצום לסירוגין, קראתם והתרגשתם ואתם לגמרי חושבים שזה מה שהולך לעזור לכם לרדת במשקל. הכנתם את עצמכם ליום הגדול, צמתם על הפעם הראשונה 16 שעות. כי ככה קראתם, 16/8.

מה קרה? במהלך הצום הייתם רעבים, מותשים, הראש זעק: הצילו! כואב לי! מה נעשה פה לא נכון? תחשבו על זה בינתיים, אני אחזור לזה בהמשך.

בפרק הזה אני הולכת לחשוף אתכם לטעויות הכי הרסניות שאתם עושים כאשר אתם צמים צומות לסירוגין, ללא הצומות הארוכים, אני הולכת לדבר על הקצרים, ולא על אלה שמעל 22 שעות ומעלה. כל התרחישים שגורמים לכם להרוס, לירות לעצמכם ברגל ולמנוע מכם לרדת במשקל, ואפילו גורמים לעלייה במשקל. כן, כן. זה משהו שגם קורה. ולבסוף אתמקד: מהי האסטרטגיה ואיך אפשר להפוך את הצומות למשהו קל וללא מאמץ? כל כך אפשרי.

ישנן הרבה טעויות הקשורות למה שאתן אכלתן: כמה, מתי, למה ואיך, וכאלה טעויות שנובעות מכשל באסטרטגיה שלכם, ממשהו בהבנה. אז הולך להיות לנו פרק מעניין על צומות.

אז הגעתם לעוד פרק חדש ומרגש בפודקאסט שלי: "עושים תזונה נקודה". ואני פה איתכם, לירז בלומנפלד, המומחית שלכם לתזונה קטוגנית - דלת פחמימות וצומות לסירוגין. המשימה שלי היא לחשוף אתכם כמה שיותר… ליותר אנשים את התזונה המדהימה הזאת, ככה שתוכלו לשפר את הבריאות שלכם, את האנרגיה ותרדו במשקל. אתם תגיעו למקור הבעיה ולא סתם תעשו נעים לסימפטום. אני אוהבת את המשפט הזה. חשוב לי לציין כי כל הנאמר פה נועד לספק מידע בריאותי כללי, ואינו מה זה עצה רפואית או חוות דעת מקצועית ובטח שלא תחליף לייעוץ אישי.

תנו לי חמישה כוכבים, תעקבו אחריי באינסטגרם ופייסבוק, איפה שבא לכם ויאללה, בואו נתחיל.

עכשיו, זו הייתה התחלה מצוינת, כל ה-Preview שעשיתי בהתחלה. ובואו, אני רוצה ככה לספר לכם על כל הטעויות שאתם עושים, מבלי אפילו לדעת.

עכשיו, אתם התחברתם לצום אחד. התאהבתם בו ואז נתקעתם עליו. נניח ה-16/8. כי כולם, עשינו אותו. ואתם עושים אותו שוב ושוב ושוב, זאת אומרת יום אחרי יום. כי אולי קיבלתם תוצאות נהדרות אתם מרגישים מדהים, ועושים מה שפופולרי. ככה כל מה שכולם עושים, גם אתם עושים.

ופשוט מדלגים על ארוחת הבוקר, מתחילים לאכול בצהריים, ורק אחרי בלילה. לפעמים קצת מאוחר, וכל יום ככה חודשים על חודשים על חודשים ואז, בום, זה מגיע. נתקעים. מה הבעיה? אם זה אתם שואלים. התשובה היא: לא עושים את אותו הצום אותו הדבר. כל הזמן צריך לשנות. יש פעמים שתעשו צומות ארוכים יותר. יש כאלה שפחות. ואם תעשו את אותו דבר כל הזמן, אז איך תתקדמו? אז אם אני אתאמן אותו הדבר ואעשה אותה תוכנית אימונים כל הזמן וכל פעם שאני הולכת להתאמן, איך אני אתקדם? בהתחלה כן, זה יעבוד עד לנקודה מסוימת וזהו. אני חייבת לעשות שינוי. אותו הדבר עם הצומות.

אז הטעות הזאת הופכת להיות אפילו עוד יותר הרסנית כאשר זה מגיע לנשים. במיוחד נשים שנמצאות בגיל הפוריות וגם כאלה סביב גיל המעבר, כשההורמונים מכתיבים דרך אחרת. חובה לכן, ודיברתי על זה לא מעט, לשנות את הצומות באופן חודשי, שבועי. כל חלק אחר בחודש, הוא צריך להיות קצת שונה. זאת אומרת, יהיו ימים שהם ארוכים יותר, כאלה שקצרים יותר, ותוכלו לעשות צומות שונים, ולא לעשות את הצום ב-Repeat. אותו הדבר. אותו הדבר. זה יגרור להרבה בעיות, לתקיעות, לתקיעות בירידה במשקל, לבעיה בבלוטת התריס ולחוסר איזון הורמונלי. ומפה רצף הטעויות הנובעות שאני רוצה לדבר, זה בעצם נובע מהתזונה עצמה.

מה קורה כשסיימתי לצום? הרבה פעמים, והרבה מכם פשוט הולכים ואוכלים יותר מדי ממזון מסוים. ואני מדברת על מזון אפור, על אפורים למיניהם. מה זה אומר? מתפרעים על שקית אגוזים או יושבים על חמאת שקדים, יש כאלה שאפילו מחסלים חמאת בוטנים, שאני בכלל לא ממליצה כי זה לא בתזונה הקטוגנית, כי מה לעשות? זה טעים, זה דל פחמימה. או שאתם פשוט רעבים וחושבים שזה סבבה גם לשתות חצי כוס שמנת. גם זה קורה להרבה… הכרתי כבר הכל ומהכל. עוד אתם מכינים איזשהו משהו מקמח שקדים, שזה בסדר, כן? אפשר. אבל לפרק את זה ישר אחרי צום זה… כי צמתם וכי מגיע לכם, זאת טעות גדולה. והרבה מכם עושים את זה, מפני שאתם לא רואים בצום משהו שהוא חלק מהתפריט שלכם. זה חלק מהתפריט שלכם והוא בעיניכם אולי… אולי בשלב הזה מתפקד יותר משהו כמו יום כיפור, יש ארוחה מפסקת, יש ארוחה לפני, יש ארוחה שאחרי. לא. אתם חייבים להפסיק את את הדבר הזה כי זה לא מקדם אתכם לאף מקום.

טעות נוספת זה לא לשלב ולא לעשות תזונה קטוגנית יחד עם הצומות. עוד תזונה, זה רק פחמימות, זה על אותו עיקרון. ואני פה חוזרת אליכם עם התשובה עוד מהחלק הראשון, מה-Preview. אז זו טעות נפוצה, נפוצה וגם חמורה. מכיוון שאדם שסיים לאכול הרבה פחמימות, אם אתם לא משנים את התזונה שלכם, זה אומר שאתם אוכלים הרבה פחמימות. מה שגורם לעלייה של האינסולין, ואתם לא תשרדו את הצומות האלה בחן, אתם פשוט תסבלו. תזונה קטוגנית וצום זה שילוב שווה עוצמה. עוצמה ללא מתחרים. אתם תקבלו את כל היתרונות, כולל כניסה לקיטוזיס בצורה קלה מבלי לסבול. זה היתרון של התזונה הקטוגנית- עם הצומות, שאתם פשוט לא תסבלו, תהיו שבעים ותעשו את זה נכון, ואז תקבלו את כל מה שאתם צריכים לקבל, כל אחד בחלקים שלו. וכמובן מינוס הסבל. ופשוט מה שקורה שהתאבון, יחד עם התזונה הקטוגנית והתשוקה שלכם למלוח, מתוק, לא משנה, הולכים להיעלם לחלוטין. עכשיו, זה לא נעלם לאפס, כן? אבל זה נעלם ברמה כזאת שזה כבר לא יפריע לכם יותר. אז קיטו וצום, או דל פחמימה וצום, זו הדרך שלכם להפוך את זה לקל, ללא סבל, ללא מלחמה, ובאמת אין יותר טוב מזה.

טעות נוספת שקשורה לדפוס הנפוץ ביותר, מה שנקרא 16/8 הכה מפורסם: אני לא אכנס כרגע ל-16/8, הוא פחות רלוונטי. אבל אני רוצה ככה להסביר משהו אחר: יש לכם חלון אכילה, אוקיי? 8 שעות, החלון אכילה שלכם במקרה הזה, ונניח והבנתם שזה חלון פתוח לאכול כפי יכולתכם. ואז קורה שאתם סוג של מנשנשים ללא הפסקה, ופה פספסתם את כל הפוינט. כי בדרך הזו אתם עדיין גורמים להפרשה של אינסולין, לאורך גם חלון האכילה, וזה לא נעלם. זה שיש חלון אכילה זה לא אומר שהאוכל נעלם. והחלון הזה פתוח ואפשר לאכול כל מה שרוצים, אכול כפי יכולתך. ממש ממש לא. יש צורך לעשות את זה נכון, גם בזמן חלון האכילה, אתם אוכלים בזמנים שאתם צריכים. ובזה זה נגמר. אז זאת טעות נפוצה והרבה אנשים אוכלים יותר מדי במהלך חלון האכילה ועדיין יוצרים את העלייה של האינסולין ומפספסים הרבה יתרונות, כי אנחנו רוצים להוריד אינסולין, זה מה שאנחנו רוצים. אנחנו רוצים להוריד את רמות האינסולין בשביל שהגוף יגיע למאגרי שומן.

גם במהלך חלון האכילה… ואפרופו דפוסים, יש הרבה כאלה. יש הרבה שונים ואתם צריכים לבדוק מהם הדפוסים השונים שעובדים בשבילכם. זאת אומרת, יש 16/8, יש 20/4, לא חסר, כן? אבל כל אחד הוא מוצא את הדפוס שנכון לו כבייס, הבייס ממנו הוא מתחיל, ועושה רוטציות ושינויים בבין לבין, זאת אומרת, יהיו ימים שאני אעשה 20/4, יום אחד 16/8, יום אחד 12/12, כן? אפשר לעשות את זה. זה מה שצריך לעשות אגב. אבל מתוך הניסיון שלי, בהתבוננות שאני רואה אצל אלפי אנשים שעושים את זה לאורך השנים, אני יכולה כן לומר לכם שאם אתם מעל גיל 50, אתם באמת צריכים לשקול לעשות ארוחה אחת ביום, מדי פעם, במהלך השבוע. תלוי עד כמה אתם תקועים מטבולית. זה ממש ממש קשור לסיפור הזה. זה נקרא OMAD - One Meal A Day וכמו שאמרתי, אולי פעם אחת בשבוע אולי פעמיים, אולי אחת לשבועיים, לא משנה, לא צריך לעשות את זה בכל יום ויש כאלה שזה אפילו גם לא עובד להם, הם יורדים יותר מדי במשקל. כן. יש אנשים כאלה שיורדים יותר מדי במשקל ולא צריך לקנא בהם, בסדר? כל אחד וההיסטוריה שלו. כי גם לא רק שהם יורדים במשקל, הם גם לא מצליחים להגיע לכמות אוכל מספקת כאשר אוכלים ארוחה אחת. ולכן זו עוד נקודה שחשוב לשים לב לא לעשות One Meal A Day לאורך כל הזמן, אם אתם לא יודעים לקבל את כל הערכים התזונתיים ש…אתם צריכים באמת לוודא שאתם צורכים את כל אבות המזון, זאת אומרת, לא את כל המזון, אין כאן פחמימות כל כך, אבל יותר את הערכים התזונתיים. וזה מה שחשוב ונדבר על זה עוד בהמשך. בעבור יתר אנשים, כל השאר, לרוב צריכים, באמת ללכת לכיוון של שתי ארוחות, במיוחד אתן, הנשים. אבל שוב, זה ממש ממש תלוי מה המצב המטבולי ועד כמה הוא רעוע. ככל שהוא רעוע, One Meal A Day, לתקופה מסוימת. אנחנו רוצים לתקן את המצב הרעוע ובהמשך אפשר לחזור לפעמיים אכילה ביום. אז יש המון המון פרמטרים ובעיקר לנשים. מה שאני ממליצה זה דווקא לסיים את הצום, זאת אומרת, לסיים יותר מוקדם, בסדר? בערב או בשעות הצהריים המאוחרות, אפילו בשעות הצהריים, יחסית באמצע היום, ולהתחיל לאכול יותר מוקדם בתחילת היום, איפה שהגוף שלנו באמת זקוק לאנרגיה הזאת והוא יודע לעשות… הוא יודע להפיק מתוך המזון הזה שאתם אוכלים, אנרגיה. וככל שאנחנו מקדמים את עצמנו ואוכלים בחלק השני של היום, אנחנו עלולים לגרום לכך שמה שנאכל ילך במאגרי במאגרי השומן. וזה משהו שבאמת חשוב להבין את זה וככל שאתם תקועים מטבולית, זה קורה.

עוד דבר ממש ממש חשוב: יש כאלה שכן מדלגים, מה זה יש כאלה… יש הרבה שמדלגים על ארוחת בוקר ואוכלים בעיקר בצהריים. וזו דרך אגב, לעשות את זה בצורה נכונה, בסגנון של One Meal A Day, זאת אומרת, לאכול באזור הצהריים ארוחה אחת גדולה ואז הם מוסיפים, בטווח של שעתיים - שלוש לאחר מכן, עוד משהו קטן. זה גם יכול לעבוד. זה כאילו כמו: בוא נסגור את הפינה הזאת בשביל להכניס עוד קצת ערכים תזונתיים שאני צריך ולא הצלחתי להכניס בארוחה הראשונה, כי אני… כבד לי, יותר מדי בשבילי, או שאני לא מצליח להגיע לכמות הזאת. זאת גם דרך לעשות ואני עושה בה שימוש ולא מעט.

פה זה הזמן לציין שבאמת זה מדהים, זה מדהים מה שקורה במהלך הצומות הללו. ויש לי פרק שלם על הצומות, שדיברתי על כל היתרונות של הקיטוזיס ומה קורה אחר כך מבחינת השלבים. ומה שמדהים בצום הזה שהוא מעל ל-20 שעות, שקורים שם באמת דברים שהם ממש ממש נפלאים, בעיקר במוח. אפשר לומר שהמוח הזה מגדל תאי מוח חדשים בזמן הזה, והתאים הללו משקמים את מערכת החיסון, זה משקם את מערכת העיכול והדברים מתחילים להתאפס. ומערכת העיכול זקוקה לזה באופן נואש. זה כמו התאוששות, זה כמו שאתם ישנים טוב אחרי זמן רב… שנגיד כמה ימים שלא ישנתם כל כך מספיק טוב ואז דפקתם שינה ואתם מתאוששים. אז זה בדיוק על אותו עקרון. ואז יש לכם יותר אנרגיה ויש יותר נוגדי חמצון והאינסולין פחות עמיד, ולזה יש השלכות חיוביות. במקרה הזה שיש השלכות חיוביות, זה איזון רמות הסוכר. וכל זה גם משפר את הדלקתיות, ואני רק בקצה של היתרונות של הצומות בפרק הזה. אני לא נכנסת ליתרונות, אני יותר רוצה לדבר על הטעויות שלכם.

והנה קבלו עוד טיפ. יש לי טיפ, ככה קפץ לי: וזה הנחלה. כל עוד אתם יכולים, תצומו. וזהו, בזה נגמר הטיפ.

טעות נוספת: אנשים חוטאים וטועים לחשוב כי משמעות של צום זה אומר הרעבה. זאת אומרת שמרעיבים את עצמם. מתי זה יכול להיות נכון? אוקיי… עכשיו… זה לא נכון באופן כללי, אבל מתי זה כן יכול להיות נכון? זה כשהגוף שלכם לא מקבל דלק, שזה לא מגיע ממאגרי השומן, זאת אומרת, שהגוף שלכם עובד על מאגרי גליקוגן, על גלוקוז, וזה קורה כאשר אתם לא מתרגלים תזונה קטוגנית או דלת פחמימות ועדיין נשענים על הדלק שמגיע מגלוקוז. ואיך תדעו שזה המצב? מדד השובע- רעב, זה המדד. אתם רעבים במהלך הצום מאוד, זה אומר שהגוף שלכם עובד על גלוקוז או שיש לכם הרבה סטרס. גם לשם אני אגיע.

טעות נוספת: לא לקחת ויטמינים ומינרלים בזמן הצום. ולמה זה? זה חשוב החלק הזה. כאשר אתם מכניסים את הגוף שלכם לשריפת שומנים ומייצרים קטונים, לצורך כל התהליך הזה, הגוף זקוק לערכים תזונתיים בצורה קצת יותר מוגברת וגם אם אין לכם חסרים תזונתיים, מה שלהרבה דווקא כן יש, כי הם אכלו, אפשר לומר בעדינות, המון זבל. ואם במעבר לאנרגיה מגלוקוז לשומן, הגוף דורש את זה יותר, במיוחד אלקטרוליטים ו-ויטמיני בי. אני פוגשת הרבה אנשים שמציינים שיש הכל בתזונה, אז התשובה היא ממש לא ולא. חד משמעית אין לנו את כל מה שאנחנו צריכים בתזונה מהרבה סיבות כן? מהרבה הרבה סיבות. אחת הסיבות זה שמבחינת החקלאות והאדמה ומערכת העיכול ועוד הרבה דברים שלא מאפשרים את זה. ואתם נמצאים בחסרים, במיוחד אם אתם עושים את המעבר, אתם סוג של מתחילים במינוס. אז יש צורך לשים לב לזה.

טעות נוספת זה לעשות קיטו מלוכלך. זה הג'אג הקטוגני So Called, הקיטו המלוכלך הזה, שלא מעט אנשים נופלים בו בהתחלה שהם מתחילים לעשות צומות. במקביל, דיברתי על זה קצת בהתחלה, אבל מה שאתם צריכים לקחת מהחלק הזה זה שהגוף צריך ערכים תזונתיים ואת זה אין בג'אג הקטוגני. אין מה לעשות. זה לא קיים. אתם צריכים לשים פה, אני מדברת יותר על אסטרטגיה, אתם צריכים לשים את המוקד ואת הפוקוס שלכם על איכות המזון ולא רק כמות הפחמימות. ולמה זה? לצורך הדוגמה משפט ודפוס שאני שומעת ולא מעט. הרי זה דל פחמימה…מה הסיפור? אין שם פחמימות. אז זה באמת משפט שככה מתנגן נונסטופ אצל הרבה הרבה אנשים, כי הם חושבים שאם הם רוצים תזונה דלת פחמימות ואוכלים את המאפים הקטוגנים או את הגבינות או כל הג'אנק הקטוגני, ואין בזה הרבה פחמימות, אז זה סבבה. אוקיי? אז זו טעות נפוצה. כשאוכלים בעצם את כל הדברים הללו, וגם גבינות אגב, לא רק של תרדו במשקל, אתם גם לא תחוו את היתרונות של התזונה ולא תגיעו לאנרגית שיא ולשיפור הקוגניטיבי. כי באופן הכי הכי פשוט: אתם לא אוכלים אוכל אמיתי. אז זאת טעות, טעות ועוד פעם טעות.

טעות חמורה נוספת, היא זה שאתם מתייאשים מהר מדי ומחליטים וחושבים שזה לא עובד בפועל ושזה לא מתאים, וכל הבלה בלה בלה הזה, שטויות. למה? כי אתם פשוט חסרי סבלנות או ככל הנראה לא הבנתם את התזונה על בוריה, כי אולי ראיתם ברשתות ש…לא יודעת, שרון הורידה 20 קילו ביומיים ואתם בטוחים שזה מה שהולך גם לקרות אצלכם. אז אני אומרת לכם ואני אומרת את זה גם למטופלים שלי ולכל מי שצריך לשמוע את זה: קחו זאת ממש בערבון מוגבל, את כל מה שקורה ברשתות. לא להאמין לכל מה שנכתב. כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה. וגם מה שמתאים לשרון לא יתאים לשושנה לצורך העניין, בסדר? אז תיקחו את זה בחשבון אל תסתכלו על זה כאל משהו ש… אה אוקיי, זה מה שקורה אז זה מה שצריך לקרות אצלי. לא. התזונה והצומות פשוט עובד ביג טיים. ואין לכם מושג כמה אנשים נופלים בחלק הזה, כי זה באסה. תחשבו איזה באסה. פתאום הם מצאו איזשהו כלי, איזשהו דבר מדהים שיכול לשפר אותם ולעשות להם כל כך טוב והם בהחלטה מהירה מדי מתייאשים מאוד מהר ועוברים לנקסט. אבל אין נקסט, זה כאילו הכי טוב שיש! אז אל תציבו יעדים כמו קילו בשבוע או משהו בסגנון הזה. זה תהליך. וכמו שהגעתם לאן שהגעתם למצב הזה, וזה לא קרה בין לילה, זה לא מאתמול, אתם גם לא תצאו מזה בשנייה ורבע. צריך להבין את הסיפור הזה. וכל האנשים שחסרי הסבלנות, שזו עוד טעות, להיות חסרי סבלנות, ואתם רוצים את התוצאות היום ואם אפשר אתמול. אז לא. תשחררו את הסיפור הזה.

הטעות הבאה היא טעות לאנשים מתחילים, אוקיי? אנשים מתחילים, כמו שאמרתי בהתחלה, יש להם נטייה ישר לקפוץ לצומות מהר מדי, עוד לפני שהגוף שלהם עשה הסתגלות. אי אפשר לעשות את זה, פשוט אי אפשר. זה כמו שתינוק יתחיל לרוץ לפני שהוא הולך. זה ממש כך. אי אפשר לעשות את זה. ואני רוצה להסביר את זה באמצעות דוגמה: התחלתם לצום, אתם צורכים ביחד את זה תזונה פחמימתית רגילה. ויחד עם זה יש לכם גם איזושהי בעיית סוכר/תשוקה (השמע לא ברור) בסדר? עכשיו, לא עשיתם שום הסתגלות, ישר קפצתם למים הקפואים. מה הולך לקרות? תהיו כמו שאמרתי בהתחלה, עצבניים, רעבים ויהיה מאוד לא כיף להיות בסביבה שלהם, ככל הנראה. ואתם תיפלו ותגידו שזה לא מתאים ותוותרו, שלמעשה עשיתם משהו לא נכון. כי זה לוקח זמן להיכנס לקיטוזיס, פשוט תהליך. ואם אתם צורכים יחד פחמימות, זה פשוט לא יביא אתכם למקום הזה. אז תעשו את זה נכון. וזוהי אגב יכול להיות סיבה לכך שאתם לא רואים שום תוצאות. הרבה אנשים שעושים תזונה קטוגנית או חושבים שהם עושים תזונה קטוגנית והם לא עשו הסתגלות ועושים צומות במקביל או שהם חושבים שהם עושים צומות, זה קורה לא מעט, הם לא מקבלים את התוצאות וגם הם מתייאשים מאוד מהר.

עוד טעות, יש כאן הרבה הרבה טעויות כמו שאתם רואים, טעות נוספת, בהמשכים, כשאתם צמים וצמים וממשיכים להיות רעבים, כמו שאמרתי קודם, זה המדד, ייתכן שאתם צמים גם ארוך מדי או שאתם מכריחים את עצמכם לצום ויש כאלה, ולא מעט, ששותים עוד קפה ועוד קפה, מחפשים להתעסק בכל מיני דברים, רק לא לחשוב על הרעב. זאת טעות ענק. אתם לגמרי חטאתם למטרה, כי המטרה של הצומות זה להרגיש בזמן צום רוגע נעים ולא לסבול. תזכרו, הצום פה הוא לא סבל, זה הקטע. אתם יותר מפוקסים, יותר אנרגטיים, דווקא בזמן הצום. דבר נוסף בהקשר הקודם, זה טעות שאתם צמים אחרי נגיד, לילה עם שינה לא טובה. וכאשר אתם ישנים לא טוב ואתם מתעוררים לא טוב ואתם גם תתעוררו רעבים יותר, כי רמות הקורטיזול עלו וזה גורם להפרשה של סוכר ואז אינסולין ואז שווה שווה שווה, צום בטל ומבוטל. תזכרו את זה תמיד: אם ישנתם לא טוב והתעוררתם בבוקר יותר רעבים, פשוט תקדימו את הארוחה שלכם. הכל בסדר, לא יקרה שום דבר. אז אל תתעקשו ואל תמשכו, אתם יורים לעצמכם ככה ברגל ואתם, במקרה הזה, אתם באמת מרעיבים את עצמכם הגוף יכול ללכת למסת השריר שלכם, לפרק אותה וליצור מזה אנרגיה. וזה לא מאגר. זה לא מאגר האנרגיה שלנו.

אז אני עושה עוד פה המשכים. בהמשך למתיחת צומות: מומלץ לצום בצורה נכונה כי זו טעות שהיא מאוד מאוד נפוצה ולא למתוח עד שככה (עושה קול של קריעה) נקרע ואז מה שקורה בנוסף, אתם הולכים למקרר, או לא יודעת, את מה שאתם תופסים, ומתנפלים עליו, אוכלים מלא מלא מלא מלא מלא, כמו העמסה. מה עשיתם בזה? זאת אכילה שהיא הופכת להיות בלתי נשלטת, זאת אכילה שהיא נובעת מרמות סטרס גבוהות, מקורטיזול גבוה וזאת רעה. וזה רעב שהוא עצבני ביותר, זה יכול פשוט לזרוק אתכם החוצה, לשבור את הכלים. אז ככה אתם יכולים לזהות את זה, תדעו איך להתמודד עם זה לפני שזה מגיע. פשוט תקדימו את הארוחה.

בהקשר של הנשים: צומות ארוכים בשבוע שלפני המחזור או סביב הביוץ ובאופן טבעי יש יותר רעב ויש יותר סטרס ובנקודות הללו צריך דווקא לצמצם את אורך הצומות. אפילו לרדת ל-13-14 שעות. אני יודעת שזה קשה לחלק מהנשים לחשוב על זה, במיוחד כל אלה שצמות הרבה שעות, אבל אם לא תעשי, אם לא תעשו את זה, אתן יכולות לגרום למצב ההפוך ולהביא את הגוף שלכן למצב של תקיעות. וזה גם, צריך לתת לגוף חומרים מזינים ש… בשביל להרגיע אותו. בתקופה הזאת צריך הזנה. זו התשובה.

טעות נוספת זה לצום אחרי ערב עם אלכוהול. במיוחד, שוב, הנשים פה ככה מככבות בחלקים הללו. כי אנחנו הנשים, מגיבות ורגישות יותר לאלכוהול. הגוף, כמובן, ישר חוזר לעבוד על גלוקוז וכך קשה יותר לצום, יש יותר רעב. וגם אגב, האלכוהול מפריע למלטונין להיות מופרש. זה עלול לגרום להפרעות בשינה, בשינה לא טובה באותו לילה יחד עם אלכוהול זה גורר בסוף למחרת לרמות הסטרס גבוהות יותר, רעב מוגבר וכמובן לפגיעה בצום שלכם. אז תשימו לב אם אתם… יש לכם לילה ללא שינה ואלכוהול, תדעו מה לעשות ביום שאחרי. ולא למתוח את הצום, אני ככה מאגדת את כל הטעויות במקום אחד.

דבר נוסף, אוקיי? תראו, הסטרס הזה בכל הסיפור הוא מאוד מאוד מאוד משמעותי בחיים שלנו והוא עלול לפגוע בנו, והוא פוגע בנו, בבסיס היום יומי. וסטרס הוא דבר שיכול להיות גם חיובי, כן? המטרה שלו הוא בסוף שיהיה גם חיובי. אבל לצערנו, ורבים מאיתנו, חווים אותו יותר בקטע השלילי. עכשיו, שיש לכם את התמונה המלאה וכמה טעויות יש ככה בדרך, אני רוצה לקחת את זה למקום חיובי- איך לעשות את זה נכון. אז הסיפור הזה כמו שהבנתם של צומות פלוס קיטו או תזונה דלת פחמימות וצומות, זה יחד זה דבר ראשון שאתם שואפים אליו, למעשה, אתם רוצים לשרוף שומן. ואתם פה בשביל לשרוף שומן. ואני מדברת על כל אלה שהגיעו לפה מאחר והם רוצים לראות במשקל. גם אלה שרוצים לטפל בבעיות בריאות, הם צריכים להגיע לקיטוזיס בשביל לטפל בבעיות בריאות. ואתם, יחד עם הרצון לשרוף שומן, וגם מבלי לדעת שזה מה שאתם רוצים, אתם רוצים לשמור על קצב חילוף חומרים בסיסי, מבלי להאט אותו מבלי להפריע לו. והקצב שהגוף שלכם משתמש וזקוק לאנרגיה, גם כשאתם ישנים ולא עושים שום דבר, לצורך העניין. אז אם אתם רוצים לצום בכדי להפוך את זה להרבה יותר קל, דבר ראשון זה שאתם צריכים לעשות ולשנות זה שלושה מרכיבים: אחד לשנות את כמות השמנים שאתם צורכים, להפחית את צריכת הפחמימות ולסלק מרכיבים רעילים, זאת אומרת, ג'אנק. ואם תעשו, תשנו את הדבר הזה באופן כללי מההתחלה, אתם תשפרו גם את קצב חילוף החומרים לתוך מה שאנחנו מכנים: "מצב שריפת שומן". וזה יהיה פשוט קל. יהיה קל. יהיה לכם נורא נורא קל לצום.

אז מהי הדרך הקלה ביותר להיכנס? זה פשוט קודם כל לנקות את התזונה. לנקות את התזונה מכל הג'אנק, מכל הזבל, מפחמימות וכולי. השלב השני הוא לדחוף, טיפה, את ארוחת הבוקר, ממש טיפ טיפה קדימה, למי שמרגיש שהוא לא רעב. אם אתם מהאנשים שקמים בבוקר רעבים, תאכלו. אז תשתו עוד קפה וכולי ותקדימו את ארוחת הערב שלכם ליותר מוקדם, כל אחד ואיך שהוא יכול. ובעצם למי שיש תקיעות ממש חזקה, תגיעו אפילו לשעת צהריים מאוחרת, ויש כאלו שאפילו לפני כן. זה במיוחד אצל נשים. ולבסוף ממש לדחוס את כל האוכל לתוך חלון אכילה מצומצם יותר. זה אומר שאתם לא אוכלים פחות, כן? אתם אוכלים בטווח הספירה, פשוט שהוא קצר יותר. וזה קל, וזה פשוט, וזה נהיה חסר מאמץ כי זה המצב הטבעי של הגוף שלנו.

אז אחרי שעשיתם את הכל, ואתם רוצים לקדם ולזרז כל הסיפור הזה, אפשר עוד להפחית מהפחמימות. אם עשיתם דל פחמימה ולהגיע לתזונה קטוגנית, אתם יכולים לדייק יותר את התזונה וכן להוסיף גם פעילות גופנית ולתת פוקוס לשינה ולחץ. בנוסף, יש גם הרבה תוספים שיכולים לעזור לכם באופן ספציפי- אם הבעיה שלכם לדוגמה, יש את הברברין שדיברתי עליו ולא מעט, שהוא עוזר להוריד את רמות הסוכר, גם קינמון עושה את זה וזה משפר את העמידות לאינסולין. כי זה הקשר הישיר לירידה במשקל. כמובן, יש עוד קשרים אחרים: יש את הדלקתיות, יש את מערכת העיכול, אבל אני מדברת רגע על האינסולין. וזאת האסטרטגיה הכי הכי טובה שאני יכולה לתת לכם, בשביל לעשות את זה בצורה הכי מהירה והכי קלה. כאמור יש עוד ניואנסים, במיוחד אם יש כל מיני בעיות בריאות, אבל אני מדברת שוב בקטע כללי.

זהו חברים. זה כל הטעויות, זה רוב הטעויות כן? יש עוד טעויות, אבל זה הטעויות הכי הכי נפוצות, והכי בעייתיות. ברגע שתהיו ערים לזה ומודעים לזה, יהיה לכם הרבה יותר קל לעשות את הצומות הללו בצורה נכונה, טובה ויעילה. ככה תראו גם את התוצאות.

אז אני הייתי איתכם, לירז בלומנפלד ותתנו לי חמישה כוכבים ונתראה בפרק הבא.

 

לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה

10 views0 comments

Comments


bottom of page