top of page

אמא כמוך - עונה 4 פרק 44: עירית אנגל - פרק חובה להקשבה לפני לידה

Updated: Jul 13

עירית אנגל שהיא הגורו לענייני לידות בפרק פרקטי על איך להבין את הסימנים שהתינוק שלנו אומר לנו בזמן הלידה. איך נדע איפה התינוק שלנו, ומה צריך לעשות בכל שלב בלידה, פרק שכל הריונית צריכה לשמוע עם מחברת ועט, וגם מה זה המיזם החדש שלנו ולמה כל אמא צריכה להכיר אותו?


 

תאריך עליית הפרק לאוויר: 21/02/2024.

[חסות]

[נעימת פתיחה מתנגנת על רקע התחלת השיחה]

קרן: ברוכות הבאות לאימא כמוך. אני קרן איתן, ובפודקאסט הזה נגלה שאמהות אמיתיות הן לא מושלמות, ואמהות מושלמות הן ממש לא אמיתיות.

קרן: שלוםםם! [מושכת את המילה]

עירית: היושש! [מושכת את המילה]

קרן: ברוכות הבאות! אני מיד אציג את האורחת החשובה מאוד שלי, אני רק אגיד קודם כל…

עירית: די, נו…

קרן: מה לעשות, מה לעשות? כשמגיע, מגיע. דמות מרכזית בחיי, יושבת פה באולפן. אה… אני אגיד שלום למאזינות שלנו, ומי שצופה בנו דרך ערוץ היוטיוב, או ערוץ ה… ספוטיפיי של 'אודיותר', שגם יכולה לראות כמה יפה זאת שיושבת לידי. אז אני אגיד לכם ברוכות הבאות, ותודה שבחרתם להאזין לעוד פרק של אמא כמוך, המקום שבו אנחנו הופכות את האמהות לנורמליות ושפויות.

עירית: [מהמהמת בהאזנה]

קרן: והיום אנחנו רוצות לדבר על לידה. אה… ועל… אם אני תמיד מדברת על איך אנחנו מעצימות את עצמנו תוך כדי הלידה, וכמה לידה זה אירוע משנה חיים. אז אנחנו רוצות לתת לכם כלים מטורפים שישרתו אתכם בלידה שלכם. ולצורך זה הבאתי לכאן את השותפה האגדית [עירית משמיעה צליל מחוייך] שהיא גם דולה, ביומכניקה, ומטפלת אקוליבריו. תגידו שלום לאירית אנג'ל.

עירית: היוששש! מה העניינים?

קרן: מה קורה, אהובה שלי. איזה כיף שבאת לאולפן.

עירית: מה זה כיף, אני מתרגשת.

קרן: יש סיבה, יש סיבה, זה כבוד. [צוחקת]

עירית: אני יודעת, אני יודעת.

קרן: אז אני רק אגיד שעירית ואני הכרנו בעצם בקורס דולות. ומאז עברנו דרך ארוכה ביחד. החיבור היה די מיידי. ועירית היא… בוא נגיד שאנחנו מאוד מאוד משלימות אחת השנייה, היא סופר מקצועית, גם מטפלת אקוליבריו, שזה טיפול איזון אגן ורחם.

עירית: כן.

קרן: שעוזר בזמן ההיריון, ו…

עירית: נדבר עליו.

קרן: …בלידה. נדבר עליו קצת, תכף. והיא בעצם, כל פעם שאני בלידות, לא בטוחה מה הגוף של היולדת שלי מסמן, שאני צריכה לעשות כדי לעזור לה, [עירית מהמהמת בחיוך] אז עירית מקבלת סרטונים… [צוחקת]

עירית: כן,

קרן: ואומרת לי מה לעשות.

עירית: ויכוחים בלייב.

קרן: כן, וגם היא יודעת גם לתת לי את ה… היא הולכת ללדת בשעה, טה טה טה טה טה, תחזרי אליי. ובדרך כלל זה קורה. [צוחקות] אז איך את עושה את זה? תגידי לי, איך את יודעת? איך את יודעת את זה?

עירית: איי, טוב, נו. [קרן צוחקת] לא, האמת, לימודים קשים מאוד. אמ… קודם כל אני מטפלת אקוליבריו, שיש לי הבנה ככה על הגוף של האישה, מה קורה לתינוק ברחם, רצועות, שרירים, רקמות, כל מה שעוטף אותו. ככה שאני מבינה פיזיולוגית מה קורה שמה.

קרן: אני רק אגיד לאמהות הוותיקות פה שלא יודעות מה זה אקוליבריו…

עירית: כן…

קרן: שזה באמת תחום שנכנס מאוד מאוד חזק בשנים האחרונות.

עירית: נכון.

קרן: והוא כלי… כלי מטורף.

עירית: זה מטורף. זה טיפול של איזון אגן ורחם. מה זה בעצם איזון אגן? קודם כל המבט הזה לגוף של האמא בהריון, אה… שלימדו אותנו שההריון זה סבבה שכואב לנו. אה… ואני פה להגיד לכם שזה מה זה לא סבבה שכואב בהריון. כי זה גם דברים שאנחנו יכולים לפגוש בחדר לידה, הכאבים האלה…

קרן: זה לא רק שזה לא סבבה, זה סימן.

עירית: זה סימן.

קרן: שהתינוק… אם כואב לך משהו בהריון, התינוק מסמל שלא נוח לו. ואם לא נוח לו בהריון, סביר להניח שמה שהפריע לו בהריון גם יפריע לו בלידה.

עירית: כן, תלוי איפה הכאב, תלוי מה התלונה של האמא. אבל הרבה פעמים שזה כאבים ואי נוחות סביב האזור של הבטן, אנחנו באמת יכולים לפגוש את זה גם בלידה. אה… בגדול, תינוקות מדברים איתנו דרך כאב של אמא, גם בהריון וגם בלידה. זה ממש כאילו הדרך שלהם לתקשר איתנו.

קרן: נכון.

עירית: כל מה שאנחנו צריכות לעשות זה…

קרן: להקשיב.

עירית: בול. להקשיב.

קרן: וזה… לעירית יש חשבון אינסטגרם שהוא תנ"ך לכל הריונית באשר היא…

עירית: כן… [מחייכת]

קרן: אז אם אתם מכירות הריוניות שלא עוקבות אחרי עירית, זה הזמן לשלוח אותם. ואני שולחת את כל היולדות שאני מלווה לטיפול אקוליבריו אצל עירית לפני הלידה, גם אם לא כואב להם שום דבר, דרך אגב.

עירית: כן, זה הכנה פיזית מושלמת.

קרן: כי זה משנה… פשוט משנה לידות, והופך אותם לזורמות הרבה יותר, ברגע שהתינוק מקבל את המקום שהוא צריך. וזה בעצם מה שה… שהטיפול עושה.

עירית: נכון.

קרן: ואחת השאלות שדווקא נשים בלי דולה… אני כדולה, יודעת שכשאני מלווה מישהי בהר… בלידה, [עירית מהמהמת בהאזנה] אני אדע, ואם אני לא יודעת אז יש לי חברה טלפונית, [עירית מהמהמת בחיוך] לעזור לה להבין מה התינוק שלה אומר.

עירית: כן.

קרן: זאת אומרת, צירים במקום מסוים מראים על משהו שהתינוק צריך, או כאבים, או כזה. ויש נשים שמגיעות בלי דולה.

עירית: נכון.

קרן: מסיבות כאלה ואחרות.

עירית: נכון.

קרן: והן צריכות את הידע הזה.

עירית: זה ידע חשוב שמשנה לידות.

קרן: נכון.

עירית: ממש.

קרן: אז בעצם השאלה שאנחנו רוצות לענות עליה היום, זה איזה סימנים התינוק נותן לנו במהלך הלידה.

עירית: כן…

קרן: מה הוא מספר לנו, ומה אנחנו צריכות לעשות לפי הסימנים האלה כדי לעזור ללידה להתקדם?

עירית: אז בגדול, מה שאמרתי מקודם, תינוקות באמת מדברים איתנו דרך הגוף של האמא. אה… ומה בעצם אנחנו יכולים ככה לשאוב מהם? קודם כל, כשמתחילה לידה אנחנו… ללקט. בוא נלקט מידע. מה, איפה כואב לנו הציר? מה אורך הציר? כמה את כאובה בהתאם להתקדמות שלך? אה… עכשיו עוד בבית, השלב הלטנטי, שהצירים עדיין לא חזקים, לא אמורים להיות חזקים. [קרן מהמהמת בהסכמה] את אמורה להיות נינוחה. ואז יגיעו צירים, הכל יתחיל מ-0 ל-100, טורבו של צירים. את בטוחה שאת הולכת עכשיו… שאת יולדת, שאת בפתיחה מלאה, שעוד שנייה התינוק יוצא ממך. זה כבר איזשהו סימן קטן שהתינוק מסמן לך, צפוף לי.

קרן: משהו שהוא לא מאוזן.

עירית: חסר לי. אני לא נכנס כל כך טוב.

קרן: אז רגע, אז אני שנייה. את מדברת ואני נותנת כותרות. סימן הראשון כשאנחנו בבית.

עירית: כן.

קרן: עוד לפני שיצאנו לחדר הלידה.

עירית: עוד לפני.

קרן: השלב הלטנטי, שמי שלא מכירה, זה בעצם השלב הראשון של הלידה, השלב הרדום, שבו בעצם אנחנו מתבשלות. בוא נגיד שאם נדבר לפי השפה של המיילדות ושל בית החולים, אז אנחנו נדבר על פתיחה עד שלוש כזה.

עירית: מממ… אפילו לפני.

קרן: אפילו לפני.

עירית: אפילו אחד וחצי כזה.

קרן: אחד וחצי, שתיים.

עירית: כן.

קרן: והתינוק… הראש של התינוק עוד גבוה, ממש בכניסה של האגן.

עירית: נכון.

קרן: אם אנחנו בשלב הזה, שבו אנחנו אמורות לסחוב אותו בבית, מרגישות כאבים פיצוצים, וזה לא משנה בכלל מה סף הכאב שלך. כאילו הרבה נשים אומרות…

עירית: לא, אין פה סף כאב.

קרן: …יש לי סף כאב נמוך. זה לא משנה.

עירית: לא.

קרן: הצירים… את תדעי, כשהצירים הם מאוד מאוד מאוד כואבים, והם אמורים להיות מאוד מאוד מאוד כואבים, לא בשלב הזה. בשלב הזה הם אמורים להיות נסבלים.

עירית: נכון. אבל, יש אבל. יש לידות שמתקדמות באמת מאוד מאוד מהר. בגלל זה אני אומרת ללקט סימנים. [קרן מהמהמת בהבנה] זה לא רק…

קרן: זה לא רק הכאב של הצירים.

עירית: הכאב של הצירים. [אומרות ביחד]

קרן: זה הכאב, זה התדירות, זה האורך של הציר, זה איפה כואב.

עירית: וגם, זה האמא. איך היא נראית. כי שתינוק נכנס לתוך האגן, אנחנו נראה אישה שהיא פחות מודעת לסביבה שלה. שזה אומר שהיא פחות בוסית. שמתחיל ככה צירים, את יכולה לשמוע, את היולדת אומרת לבעלה: תכין את התיק, תסדר, ותוך כדי יש לה ציר, אבל היא לגמרי מודעת למה שקורה סביבה. [קרן מהמהמת בהסכמה] נורא… אדרנלין זורם מאוד מאוד חזק, והיא… לגמרי מנהלת את האירוע. אבל ככל שהתינוק יורד באגן, ונכנס יותר, מתבסס יותר, נכנס יותר עמוק, האמא מתחילה ככה להתרחק. מה שנקרא פחות בוסית, מנכ"לית כזאת, [קרן מהמהמת בהסכמה] ויותר, אני אוהבת לקרוא לזה, קדמונית. [קרן מהמהמת בהסכמה] כאילו חוזרת קצת ל…

קרן: חוזרת אחורה…

עירית: חוזרת אחורה…

קרן: ופחות מצליחה לתפקד.

עירית: כן, פחות מתקשרת עם הסביבה, ויותר מופנמת, ויותר סגורה.

קרן: נכון.

עירית: ופחות, כאילו, היא יכולה לחלק עכשיו הוראות. וכאילו, כל מי שיבוא ויגיד לה משהו: 'תזוז, תזוז, אל תתקרב אליי'.

קרן: אז אם אתם שואלות את עצמכם, איך אתם יודעות שנכנסתם לילדה פעילה, אז אני תמיד אומרת ליולדות שלי, כשמתכתבות איתי בשלב הלטנטי, ומדברות איתי, אז אני אומרת כל עוד את מדברת איתי ומתכתבת איתי…

עירית: בדיוק!

קרן: אני יודעת שאת יכולה להישאר בבית. ברגע שאני רואה את הטלפון של…

עירית: בעלה…

קרן: בעלה על הצג…

עירית: נכון.

קרן: אז אני כזה, אוקיי, עלינו שלב.

עירית: כן, אפשר להתחיל.

קרן: עוד לפני שאני עונה לטלפון, או לפני ששמעתי משהו. אם אני רואה שזה הוא שהתקשר אליי, ושהיא הפסיקה לנהל פה את האירוע…

עירית: נכון.

קרן: אז אני מבינה שאנחנו… יש סיכוי טוב שנכנסו ללידה פעילה.

עירית: נכון. אז זה חלק מהסימנים שלנו, שבאמת אישה פחות מתקשרת. אבל צריך גם להבין, אם הכאב הוא בא מאדרנלין או אנדרופין, שזה באמת הורמון שגורם לה להיות פחות מודעת למה שקורה מסביב. אה… אז כן, חלק מהסימנים של תינוק שנכנס לאגן פחות טוב, [קרן מהמהמת בהסכמה] זה צירים מאוד חזקים שלא מותאמים לשלב. איך אנחנו יכולים לראות את זה? שבאמת אישה תגיע לבדיקה, כי יש לה צירים סדירים, חזקים, והיא בטוחה שהיא מתקדמת. ובדיקת פתיחה, ו…

קרן: אחד וחצי.

עירית: אחד וחצי. איפה היא ואיפה לידה.

קרן: נכון.

עירית: אבל היא בטוחה ש… כאילו היא רוצה אפידורל.

קרן: נכון.

עירית: סימן.

קרן: זה סימן שהלידה לא מאוזנת. ואז, בוא נגיד שאנחנו לא נוכל לתת פה בפודקאסט את כל הכלים, אבל…

עירית: נכון.

קרן: …נשלח אתכם רגע גם לאתר שלנו של 'שבט אמהות', וגם לחשבון אינסטגרם של עירית, ששם יש תרגולים של ספינינג בייביס, שזה תמיד פתרון טוב. זה משהו שכדאי לעשות אותו גם במהלך ההריון. שכל התרגילים שם בעצם עוזרים לנו להוסיף איזון.

עירית: נכון. מה זה אומר להוסיף איזון? בעצם, הרי תינוק עובד עם רקמה, אוקיי? רקמה, רצועות, שרירים, זה מה שמקיף אותו. אז מה שהתרגילים האלה עושים…

קרן: רגע, אני חייבת לעצור אותך…

עירית: מעולה.

קרן: כי אנשים לא מבינים את ה… את האמירה המאוד מאוד חשובה הזאת, וגם אני, שאני לא מטפלת אקוליבריו, [עירית מהמהמת בהסכמה] לקח לי זמן להבין מה את אומרת כשאת אומרת את זה.

עירית: אוקיי.

קרן: אנשים מדמיינים תינוק יושב בתוך אגרטל זכוכית, שהוא הרחם, והוא זז לו בסבבה שלו, בתוך העיגול הזה שנקרא הרחם.

עירית: אוקיי.

קרן: אבל לא. הרחם יושב במרכז הגוף שלך, וסביב הרחם יש רצועות, ורקמה, ושרירים, ומלא מלא דברים ש…

עירית: איברים פנימיים.

קרן: איברים פנימיים…

עירית: בטח.

קרן: שבעצם דוחפים את הרחם. הרחם הוא איבר גמיש.

עירית: הם… הם משפיעים על המבנה של הרחם, מול האגן. הם משפיעים על המקום שיש לתינוק בתוך הרחם. ועם זה, התינוק עובד. זה כמו פאזל, או כמו… הרקמה יכולה גם כאילו, כמו להיות שמיכה של התינוק, [קרן מהמהמת בהסכמה] ושהיא תהיה או שמיכה שמחבקת מאוד מאוד חזק, ואז לתינוק יהיה מאוד קשה לזוז, או שמיכה רכה, שמיכת פוך.

קרן: תחשבו, אם התינוק שלכם בתוך פוך… אני זוכרת, לא מזמן הייתה לי יולדת שהייתה בטיפול אצל עירית. ועירית שולחת לי סרטון שלה, [עירית מצחקקת] מנענעת לה את הבטן. היא אומרת: זה כמו סופגניה, [עירית צוחקת] זה כמו בצק שתפח, זה כזה… הכל wiggle, wiggle, wiggle, זה זז.

עירית: ללוש בצק, כן. [מצחקקת]

קרן: זה אומר רקמה רכה, זה אומר שכשהתינוק יתקדם במורד האגן, יהיה לו קל להתקדם. לעומת זאת, מישהי שהבטן שלה היא מאוד מאוד קשה, שהרצועות שלה תפוסות, ואני בכוונה משתמשת פה במושגים לא מקצועיים, כי אני לא מטפלת אקוליבריו, וחשוב לי…

עירית: כן…

קרן: רגע, ל… לתרגם את זה, ל… לנשים שלא מכירות המושגים האלה. ככל שמה שעוטף אותו יהיה יותר קשה, ויותר תפוס…

עירית: אוקיי…

קרן: אנחנו צריכים לעבוד יותר קשה, כדי לרדת למטה באגן.

עירית: אה… הבנ… כמעט.

קרן: תתקני. בכיף.

עירית: כמעט מדויק.

קרן: תתקני.

עירית: בגדול, גם יכול להיות רקמה רכה, [קרן מהמהמת בהאזנה] אוקיי? אבל אמרנו שב… סביב התינוק יש רצועות, יכול להיות רצועה אחת שתהיה טיפה מתוחה, שיכולה לעשות לנו קצת בעיות.

קרן: ואז הוא נתקע ברצועה הזאת.

עירית: הוא יכול לאתגר את היחס בין הרחם לאגן. שוב, גם כשהוא יורד באגן, יש לנו את השרירי ישבן, שיש להם תפקיד מרכזי בלידה…

קרן: מי שיודעת שהישבן שלה תפוס במהלך ההריון…

עירית: כן!

קרן: סימן. סימן שיש פה משהו שצריך לשחרר.

עירית: שתדעו שהטוסיק, אוקיי, הוא תפקיד… יש לו תפקיד ממש משמעותי בלידה, [קרן מהמהמת בהסכמה] והוא ממש… הוא זה שיעזור לתינוק לעשות את הסיבוב שלו באגן. אז אם השריר הזה מאוד מאוד תפוס, שזה לא כל שרירי הישבן, זה איזושהי נקודה שמה, הוא יכול ממש להשפיע על… על התינוק, על הסיבוב שהוא צריך לעשות, ולאתגר אותו יותר, מה שנקרא.

קרן: אני עושה תרגום בגוף הסרט. תחשבו שהתינוק שלכם נמצא עכשיו מעל האגן, ואז הוא מתחיל לרדת באגן. והאגן שלכם, אם תשימו עכשיו אצבעות, את האצבעות שלכם, נגיד, ליד המותניים כזה, בסדר? איפה שה… הנקודות, הנקודה שבולטת, עצמות האסיס זה נקרא, שבולטת לכם כזה במותן. אז תראו שמאחורה, מתחילים שרירי הישבן. ובעצם, זה המקום שהוא צריך להיכנס לאגן. וכשהוא נכנס לאגן, אם השרירים שם תפוסים, יהיה לו קשה להיכנס, ולעשות את הסיבוב שצריך לעשות בתוך האגן. זה לא תיאור מקצועי, מה שאמרתי.

עירית: לא, אבל סבבה… בשבילם, זה נראה לי…

קרן: אני רק רוצה שיבינו שנייה, בסדר?

עירית: כן.

קרן: כדי שהפרק הזה יהיה כמה שיותר פרקטי, השרירים האלה שאנחנו יושבות עליהם…

עירית: כן.

קרן: אם הם תפוסים, זה בדיוק המקום שהתינוק צריך לעשות את הסיבוב של הראש בתוך האגן, ולהתברג למטה.

עירית: נכון.

קרן: ואם הוא מתקשה שם, אז אנחנו מבינים שיש שם משהו שצריך לשחרר.

עירית: שם, ובעוד מקומות.

קרן: כן.

עירית: זה הכל מחובר להכל, בסופו של דבר.

קרן: נכון, אין כאן תשובה אחת נכונה.

עירית: כן.

קרן: אז אנחנו דיברנו קודם כל, כשאנחנו בבית, לפני שיצאנו לבית חולים.

עירית: כן…

קרן: איך אנחנו יודעות שהלידה בעצם מתקדמת. אז זה גם… גם קשור לכל הנתונים האלה, וגם קשור למצב של היולדת. ואז נגיד הגענו לבית חולים, ואנחנו מבינות שאנחנו כבר מתקדמות, ונכנסנו ללידה פעילה. [עירית מהמהמת בהסכמה] סבבה?

עירית: כן.

קרן: נכנסנו לחדר לידה.

עירית: כן.

קרן: מה עכשיו?

עירית: אוקיי. עכשיו, אפידורל? לא אפידורל?

קרן: נגיד לקחנו אפידורל.

עירית: לקחנו אפידורל. בסדר, מדהים. אנחנו נחות על המיטה, נותנות לאפידורל קצת להתפזר, ואז מתחילות באמת לעבוד. כי המטרה בלידה זה לא הפתיחה. [קרן מהמהמת בהסכמה] הפתיחה… אם נהיה פתיחה מלאה, לא בטוח שאנחנו נסיים את ה… עם תינוק עלינו, קודם כל צריכים להבין איפה הראש של התינוק. אז המשפט מפתח לכל יולדת שלי שאני אומרת לה, זה 'איפה התינוק'. איפה הראש. זה, כאילו, ההתחלה והסוף של הכל.

קרן: נכון.

עירית: משם זה מתחיל, ושם זה נגמר.

קרן: ברגע שתדעי איפה הראש, תדעי מה צריכה לעשות כדי לעזור לו לרדת למטה.

עירית: בדיוק. גם צריך להבין שברגע שהראש יורד, הפתיחה תגדל בכל מקרה. אבל לא תמיד הפתיחה תגדל והראש ירד.

קרן: כמה פעמים ראינו זינוק מפתיחה ארבע לפתיחה מלאה תוך חצי שעה. זה פשוט בגלל שהראש ירד. זה שהפתיחה ארבע…

עירית: נכון.

קרן: …לא אומר שאת לא מתקדמת.

עירית: בדיוקקק. [מושכת את המילה]

קרן: נאמר שהראש אולי עוד גבוה, והראש עם המכניקה הנכונה, עם התנועה הנכונה, עם ה… ברגע שאנחנו מפנות לו מקום…

עירית: נכון.

קרן: יכול לרדת ובום להגיע לפתיחה מלאה.

עירית: בשנייה. וכמה פעמים ראינו הפוך בפתיחה מלאה, והראש…

קרן: גבוה. [שתיהן ביחד]

עירית: …גבוה, גבוה, גבוה, תקוע או לא תקוע, ולא משנה מה, [קרן מהמהמת בהסכמה] השעון נפתח.

קרן: נכון. זה…

עירית: אז גם זה קורה. ובגלל זה יש את המשפט החשוב הזה של… לאורך כל הלידה, לשאול את הצוות, שהוא שם לטובתך בסופו של דבר…

קרן: נכון.

עירית: 'איפה התינוק?'

קרן: אני אגיד גם, שהצוות שהוא לגמרי לטובתך, ויש הרבה מאוד גם בתי חולים שבהם המיילדות הם… יש מיילדות שהן מטפלות אקליבריו, ויש מיילדות שהן יודעות תרגילי ספינינג בייביז…

עירית: נכון…

קרן: ויודעות איך לעזור לך, אבל בגלל שהן לא רגילות עדיין אולי ל… ליולדות שיש להן את הידע, הן לא תמיד יגידו איפה הראש. זאת אומרת…

עירית: צריך לשאול.

קרן: הן יגידו לך איפה הפתיחה, וזה לא מתוך איזושהי הסתרת מידע, פשוט צריך לשאול.

עירית: נכון.

קרן: איפה הראש? ו… אני … כנסו לחשבון של עירית, יש שם המון המון סרטונים שמסבירים את זה. אבל בגדול…

עירית: נכון.

קרן: …יש את הסְפִּינוֹת באגן, שזה בעצם הקו אפס, אוקיי? זה נקודה באגן שמודדים את המיקום של הראש ביחס לסְפִּינוֹת, אוקיי? אז אם הראש הוא בקצת מעל הסְפִּינוֹת, זה יהיה מינוס 2, מינוס 1. ראש בסְפִּינוֹת זה כאילו הקו אפס. ואז פלוס 1, פלוס 2, פלוס 3, נולד. אוקיי? זה המיקום של הראש ככל שהוא יורד למטה. אז כשהיא אומרת פתיחה מלאה ואי אפשר ללדת, קורה לפעמים שהפתיחה מלאה, [עירית מהמהמת בהסכמה] אבל הראש רק בסְפִּינוֹת, אוקיי? או הראש אפילו בפלוס 1.

עירית: אפילו במינוס 2, עוד בהתחלה למעלה.

קרן: וואי, לא יצא לי פתיחה מלאה ראש מינוס 2.

עירית: שמעתי המון סיפורים. לא יצא לי…

קרן: כן, זה קשה מאוד.

עירית: אבל שמעתי המון המון סיפורים.

קרן: עכשיו, למה זה קשה? היא אמרה שעון נפתח. שתבינו שלפי הפרוטוקולים של רוב בתי החולים, שלוש שעות מהרגע שאת בפתיחה מלאה, את צריכה ללדת. ואם הראש של התינוק [קרן מהמהמת בהסכמה] עדיין גבוה…

עירית: כן…

קרן: אחרי שלוש שעות, וצריך ללדת, זה כנראה ייגמר בואקום,

עירית: בוואקום. [שתיהן ביחד]

קרן: במקרה הטוב.

עירית: ואקום מקרה הטוב, לגמרי…

קרן: אוקיי?

עירית: קצת לחיצות מלמעלה, [קרן מהמהמת בהסכמה] קצת עזרה, מה שנקרא.

קרן: יהיה צריך הרבה התערבויות כדי להוריד אותו…

עירית: כן…

קרן: כשלפעמים, גם עם אפידורל, תנועות נכונות… ובואי נסביר רגע מה התנועות שאנחנו רוצות לעשות…

עירית: לגמרי.

קרן: יכולות לעזור לו לרדת למטה. אז אם אנחנו יודעות שהראש עכשיו… אנחנו כבר בחדר לידה…

עירית: חדר לידה, אבל, שנייה, בואי רגע נבין, את ה… שהתינוק נכנס לאגן, [קרן מהמהמת בהסכמה] מאיפה הוא נכנס? מה התנועה שהוא עושה? ואז אנחנו נוכל לעזור לו, לדעת איך להזיז את האגן. אז קודם כל, תינוק תמיד בכניסה לאגן, שאמרנו מינוס שלוש, מינוס שתיים, מינוס אחד, תמיד יבואו… ירצו להיכנס מהצדדים של האגן, אוקיי, מהצד.

קרן: או משמאל או מימין.

עירית: או משמאל או מימין. כמובן, אם יש רקמה לא מאוזנת, הם יבחרו אופציה אחרת, ואז נראה לידות יותר מורכבות.

קרן: [מהמהמת בהאזנה]

עירית: לאחר שהם יגיעו לסְפִּינוֹת, תינוק מתחיל אלכסון. אוקיי? מין סיבוב על אלכסוני, ככה שיתאים לנו נורא תנועה של איסימטריה, סביב הסְפִּינוֹת.

קרן: זאת אומרת שכל עוד הוא מעל האגן, מעל הסְפִּינוֹת….

עירית: אנחנו נרצה לעבוד עם כפות רגליים פונות החוצה, או ברכיים פונות החוצה, כי זה פותח בעצם את הכניסה של האגן.

קרן: נכון. שהיא אומרת כפות רגליים החוצה, תחשבו צ'רלי צ'פלין…

עירית: צ'רלי צ'פלין. [אומרות ביחד] קול.

קרן: זה הדבר שהכי קל לכולם להבין.

עירית: נכון.

קרן: אז או… שהברכיים שלכם צריכות להיות רחוקות אחת מהשנייה.

עירית: פיסוק, פשוט.

קרן: פיסוק, ורגליים, כפות רגליים פונות החוצה. כל תנועה כזאת, אתם יכולים לבקש כדור בוטן מהמיילדות…

עירית: בדיוק.

קרן: אם אתם כבר עם אפידורל, כדור בוטן ששמים אותו בין הרגליים. כדור בוטן זה כמו… נכון, כולנו מכירות את הכדור הפיזיו העגול? אז הכדור בוטן הוא כדור כזה רק שהוא ארוך. נראה כמו בוטן, פשוט ככה.

עירית: כן, פשוט… כמו בוטנים. [צוחקת]

קרן: בוטן ענק. [צוחקת]

עירית: בוטן. [צוחקת]

קרן: ואז אם אתם שמות אותו בין הרגליים, הברכיים שלכם פתוחות.

עירית: זה עושה ממש כאילו, פיסוק. ו…

קרן: ומייצר את המקום להיפתח.

עירית: בדיוק.

קרן: אז אנחנו מב… אז הכלל שאני רוצה שת… כל מי שפה עם מחברת ורושמת… [ריש מתגלגלת]

עירית: קדימה. [צוחקת]

קרן: ראש במינוס 2, מינוס 1 לפני סְפִּינוֹת…

עירית: פתיחת אגן, כפות רגליים החוצה, ברכיים החוצה, כל עבודה כזאת של סיבובי אגן מהירים, איטיים. אפשר גם פה לשלב א-סימטריה, תמיד זה עושה טוב. גם קימור וקיעור של הגב בשלב הזה יכול להיות ממש טוב. כי זה עובד על שרירי הגב התחתון, [קרן מהמהמת בהסכמה] שיש להם משחק מאוד מאוד גדול בהתבססות של התינוק. מאוד גדול.

קרן: אז הקימור והקיעור שעירית אומרת, זה תחשבו שאתם על שש…

עירית: כן…

קרן: ואתם כמו חתול, שמקמר את הגב שלו ומקער.

עירית: נכון.

קרן: מקמר ומקער. וגם עם אה… עם אפידורל אפשר להיות על שש.

עירית: לגמרי.

קרן: כמובן בעזרת מיילדת.

עירית: כן.

קרן: אוקיי, הגענו לסְפִּינוֹת.

עירית: כן!

קרן: אמרנו תנועות אלכסוניות.

עירית: נכון, ששם נכנס, וואו, ה-תרגיל [צוחקות] של האיזונים של תרגילי ספינינג בייביז, יש להם שלושה תרגילים מרכזיים. אה… ויש שם תרגיל שנקרא 'סייד-ליין', והתרגיל הזה הוא מדהים. כי הוא מכניס איזון לרקמה סביב התינוק, באותו רגע בסְפִּינוֹת. שזה אומר ישבן, רצפת אגן, גב תחתון, אה…רצועות רחמיות, שהוא בדיוק עובר דרכם. ממש משחרר, מאזן, ועוזר לתינוק לעבור את החלק הכי צר באגן בעצם, שזה הסְפִּינוֹת, וגם הצירים יהיו בהתאם, כי יהיה את הצירים הכי חזקים בשלב הזה.

קרן: אתם יכולים להסתכל במוניטור אם את… אפידורל…

עירית: נכון.

קרן: ורואים שם פתאום צירים שהם עולים גבוה, שהם חזקים מאוד, שהם צפופים מאוד…

עירית: נכון.

קרן: זה בעצם המקום שבו התינוק משקיע הכי הרבה כוח. הגוף עוזר…

עירית: הרחם.

קרן: הרחם, נכון.

עירית: כן. הרחם.

קרן: הכי הרבה כוח, כדי לעזור לתינוק לעבור את הסְפִּינוֹת, שזה הנקודה הכי צרה באגן.

עירית: נכון, וגם הנקודה הכי מהירה. כאילו, היא אמור… בלידה מאוזנת, זה השלב הכי מהיר בלידה.

קרן: המעבר של הסְפִּינוֹת?

עירית: בטח, בלידה מאוזנת, כן. המון המון כוח שמה, ובלידה מאוזנת, שבאמת יש מקום לתינוק, זה אמור להיות השלב הכי מהיר בלידה.

קרן: אוקיי. ועוד סימנים חיצוניים, שעירית לימדה אותי, שעוזרים לזהות תינוק בסְפִּינוֹת, זה גלי חום ורעידות.

עירית: גלי חום, יכולים כבר להתחיל בהתחלה, שתינוק נכנס כזה מינוס 2, יושב ממש טוב כזה, נמוך, יפה, [קרן מהמהמת בהסכמה] כבר יכולים להתחיל גלי חום. רעידות זה דווקא שהוא עובר את הסְפִּינוֹת.

קרן: אחרי שהוא עוב…אחרי שהוא עובר?

עירית: אחרי. אבל מה כן סימן, עם אפידורל ובלי אפידורל? זה בזמן ציר יש לחץ בטוסיק.

קרן: בטוסיק. [אומרות יחד] כן, זה תמיד אתם תרגישו, לא משנה אם את אפידורל או בלי…

עירית: נכון.

קרן: אם את מרגישה פתאום לחץ לקקי בזמן שאת בשיא הציר…

עירית: נכון…

קרן: אז אנחנו מבינות. תחשבו שהעצם הזנב שלכם, ששמה מרגישים את הלחץ לקקי, ברגע שהוא עובר את הסְפִּינוֹת, הראש שלו דוחף את העצם הזאת החוצה.

עירית: נכון.

קרן: נכון? בזמן ציר…

עירית: כן.

קרן: ואז זה יכול להסביר את התחושות האלה.

עירית: נכון. אז בזמן ציר יהיה לחץ ל… באמת לקקי, אבל ברגע שהציר יגמר, אז יפסיק הלחץ. זה סימן של סְפִּינוֹת. אבל שהתינוק עובר את הסְפִּינוֹת, אז יש לנו עוד שתי סימנים. אה… סימן ראשון, רעידות בגוף. ולמה הם מגיעות? אדרנלין. הורמון, שהוא… יש לו תפקיד מרכזי בלידה, ולמה בעצם ההורמון הזה מגיע? אה… לעזור, להחזיר לאמא, את ה… את הפוקוס. להצליח…

קרן: כי היא מתקרבת ללידה עצמה.

עירית: נכון. שיהיה לה, זה ממש כמו חיות בטבע, [קרן מהמהמת בהסכמה] זה כאילו לתת לנו בוסט של אדרנלין, רגע, להתפקס שוב על החיים שלנו. מהשלב הקודם, שהיה מאוד מאוד קשה וסוער, השלב של הסְפִּינוֹת, אה… ורגע לחזור למודע, למה שקורה. ולהתחיל לנהל את האירוע מחדש. אה… ואז פתאום אני אראה בחדר לידה את האמא, פתאום: 'תביא את השמן שקדים', חוזרת להיות מנכ"לית…

קרן: [צוחקת]

עירית: מה שנקרא. זה השלב… כן, ממש, 'תביא את השמן, תביא את הזה'. היא דואגת להכל, אה… כי האדרנלין מגיע, מחזיר אותה לפוקוס. ואנחנו נראה את זה בגוף של האמא, מרעידות.

קרן: מעולה.

עירית: ממש אה…

קרן: אז אני רק אגיד שלפעמים, לא לפעמים - כשיש אפידורל, אחד מתופעות הלוואי של אפידורל זה רעידות…

עירית: נכון, נכון.

קרן: זה רעידות שהן קצת שונות…

עירית: הם קצת שונות.

קרן: וצריך, כאילו, ניסיון להבחין. אבל זה שיש לך רעידות עכשיו, לא בהכרח אומר, ואת… אין לך את המומחיות של עירית…

עירית: כן… [צוחקת]

קרן: זה לא בהכרח אומר שהראש בסְפִּינוֹת…

עירית: נכון.

קרן: זה יכול להיות גם רעידות של אפידורל, בראש מינוס 2…

עירית: לגמרי.

קרן: מפתיחה 2…

עירית: לגמרי.

קרן: סבבה? אבל יש… זה רעידות אחרות, ש… מה שאני ראיתי מאז שאמרת לי לשים לב על זה, זה רעידות שהם יותר, אה… כמו רטט כזה…

עירית: נכון.

קרן: וזה עם… וזה בדרך כלל גם, שמתי לב שזה בא עם הגלי חום.

עירית: נכון.

קרן: פתאום הלחיים שלנו היו סמוקות.

עירית: וזה גם מגיע עם לחץ קבוע, לקקי.

קרן: [מהמהמת בהבנה] אוקיי, זאת אומרת אח… כשהראש מתקדם לפלוס 2, פלוס 3…

עירית: יש…

קרן: כל הזמן מרגישה שהיא צריכה קקי…

עירית: יש לה.

קרן: לא משנה, ציר לא ציר.

עירית: נכון. יש לחץ ממש בטוסיק. והרעידות…

קרן: [מהמהמת בהסכמה]

עירית: ו…

קרן: מצב רגשי לפעמים, מ…

עירית: בדיוק. זה אנחנו רואים הרבה בסְפִּינוֹת.

קרן: [מהמהמת בהסכמה]

עירית: פתאום מתחילה לבכות…

קרן: נכון.

עירית: מין סערת רגשות כזאת. הכל כזה בום, נשפך. זה בדרך כלל ראש בסְפִּינוֹת…

קרן: נכון.

עירית: שלב… שלב מעבר.

קרן: שלב המעבר…

עירית: בדיוק.

קרן: שמי שעושה הכנה טובה ללידה מכירה אותו. אז אני מחזירה אתכם בחדר לידה, כשאתם נמצאות במצב שבו אתם מרגישות צירים מאוד חזקים, ומצב רגשי מאוד כזה אמוציונלי, ואולי חוסר אמון ב… ביכולת שלכם בכלל לעבור את התהליך הזה…

עירית: נכון…

קרן: או השלב הזה של: 'קרן אני רוצה הביתה', [קול נואש] כזה. כאילו, חמודה, את לא הולכת הביתה…

עירית: [מצחקקת]

קרן: את הולכת הביתה עם תינוק בעוד יומיים.

עירית: כן… עוד מעט, עוד מעט. [מצחקקת]

קרן: לא כרגע. אז זה השלב של ראש בסְפִּינוֹת, ואז תנועות אלכסוניות, ואחרי שהראש בעצם עבר את הסְפִּינוֹת, אנחנו רוצות לעזור לראש ל… לרדת עוד, ולעשות את הסיבוב.

עירית: נכון. להשלים את הרבע הסיבוב האחרון שנשאר לו. [קרן מהמהמת בהסכמה] אה… שבעצם איך אנחנו נעשה את זה? אנחנו…

קרן: רגע, לפני כן…

עירית: יס.

קרן: בואי שנייה נסביר מה זה לעשות את הסיבוב. אמ… מי שצופה בנו יכולה לראות את זה, אבל מי שלא, פשוט תכנסו לגוגל, ותעשו… אה… איך… איך… מה… מה הם יכולות לכתוב? אפילו לידה, סיבוב ראש באגן…

עירית: בגדול, אפשר, אבל גם אם יראו את זה, כל תינוק יוצא אחרת.

קרן: יוצא אח… לא, מה שחשוב שתבינו, שבלידה טובה ומאוזנת, הראש… הראש של התינוק נכנס לסְפִּינוֹת ב… ב…

עירית: במצב אלכסון…

קרן: במצב אלכסון, והוא בעצם התחיל כמו תהליך של התברגות, ממש כמו בורג…

עירית: כמו בורג, בדיוק.

קרן: שמסתובב, וגם אחרי שהוא נכנ… עובר את הסְפִּינוֹת, הוא ממשיך לעשות הסיבוב.

עירית: נכון. תחשבו, סְפִּינוֹת, תנועה אלכסונית, ואז נשאר עוד רבע סיבוב, בשביל להיות ישר.

קרן: נכון.

עירית: זה הכל.

קרן: וזה מה שעוזר לו בעצם לצאת, תחשבו שכשאתם רוצות ל… להוציא משהו מ… אתם בדרך כלל עושות קפיצות וסיבובים, וכאלה כדי להוציא אותו, נכון? או רו… מרעידות כדי שזה… אז זה אותו דבר. האלכסונים האלה בעצם מרעידים, כאילו כמו… נכון? תעזרי לי שנייה עם ה…

עירית: בגדול, בגדול. [צוחקת]

קרן: ממש בגדול.

עירית: בגדול, ענק, שהראש באמת נכנס לספינות באלכסון. ואז הוא עושה את הרבע סיבוב, המטרה שהוא יהיה עם הקוטר ראש הקטן ביותר. [קרן מהמהמת בהסכמה] כי אז, אני רוצה שתדמיינו, שאתם עכשיו מלבישות… שמות חולצה עליכם, או על הילד שלכם, אתם תמיד תבואו מהקודקוד של הראש. אה… למה? כי זה הרבה יותר קל. אם תנסו לשים חולצה מהמצח, סביר שתתקעו שמה, ותתחילו להתעוות עם עצמכם, ואולי צריך קצת לחתוך את ה… זה, [קרן נאנחת בחיוך] זה בשביל להכניס את ה… להוציא את הראש. [מצחקקת] אז זה… זה אותו דבר בלידה. אנחנו רו… נרצה שהתינוק יהיה כמה שיותר כפוף ועגול, בשביל שיצא עם הקוטר ראש הכי קטן. בשביל היציאה שתהיה כמה שיותר רכה ומהירה ופשוטה. אמממ…

קרן: בלי עזרה חיצונית.

עירית: בלי עזרה חיצונית בכלל, גם לא חתך. [קרן מהמהמת בהסכמה] אז באמת קוטר ראש הוא מאוד משמעותי פה. אמ… בגלל זה גם כדאי שהראש עובר את הסְפִּינוֹת, לחכות. אם המוניטור מאפשר והצוות, כאילו הכל בסדר, לחכות כמה שיותר שהראש ירד לבד למטה. כשאנחנו מדברים כמה שיותר, פלוס שלוש. [קרן מהמהמת בהסכמה] אני, מבחינתי, שהשערות יבצבצו החוצה.

קרן: נכון.

עירית: ממש לתת לו…

קרן: וזה דורש הרבה סבלנות.

עירית: המון. כי גם בשלב הזה יש גם לחץ בטוסיק, ו… ו… ורוצים כבר…

קרן: נכון.

עירית: …לסיים.

קרן: היה לי ממש לידה שבוע שעבר שהראש היה עוד יחסית גבוה…

עירית: כן…

קרן: אבל האפידורל עבד חצי כוח. אז כאילו רצינו לסיים את הלידה, כי היא נורא נורא סבלה.

עירית: סבלה.

קרן: מצד שני הראש היה גבוה. אז התחלנו ללחוץ מוקדם מדי, ואחר… והפסקנו ללחוץ. אחרי איזה, לא יודעת מה, 20 דקות של לחיצות ראינו, זה לא עובד, זה סתם מעייף אותה. נכון שהיא כאובה בגלל האפידורל, והדבר הנכון היה לחכות. ואז חיכינו, ובאמת בסוף הכל יצא טוב.

עירית: כן, וגם צריך לחשוב על זה שמתחילים ללחוץ מוקדם מדי, אנחנו מקדמים את הראש במצב אלכסוני. אה…

קרן: לא נותנים לו לעשות את הרבע סיבוב הזה…

עירית: בדיוק. [מושכת את המילה]

קרן: …שהוא צריך לעשות.

עירית: שם בדיוק צריך את הסבלנות, [קרן מהמהמת בהסכמה] לתת לו להשלים את הסיבוב עד הסוף. לפעמים באים: 'יא, תתני לחיצה, תתני לחיצה, תתני לחיצה'.

קרן: 'בואי נראה איך את לוחצת'.

עירית: בדיוק. [מושכת את המילה]

קרן: מה זה משנה? היא לוחצת טוב, אבל הראש יוצא לא בכיוון הנכון, ואז תצטרכו לעשות גם חתך כדי לעזור לו לצאת.

עירית: כן, פשוט היא… לא ישלים את הסיבוב עד הסוף. אנחנו מקדמים אותו קצת עקום. [מצחקקת]

קרן: נכון. בואי נגיד שכשאת מחכה לראש פלוס שלוש, אם הכל תקין, כן? כאילו, אני אומרת, ה…

עירית: אָהה… תשע… תשע לחיצות בחוץ, ביי. [מחייכת]

קרן: לא, זה כאילו אפילו לא צריך ללחוץ, זה כזה פפפפ… [קול נשיפה]

עירית: כן, זה כזה… לנשוף אותו החוצה.

קרן: ראיתי תינוק מפלוס שלוש…

עירית: נכון…

קרן: יוצא… יוצאים ב… בנשיפות, פשוט ככה.

עירית: ממש.

קרן: פשוט נושפים.

עירית: אבל לידה שנייה.

קרן: אֶה… [עירית צוחקת] לא, אני מנסה להיזכר… נכון, בלידה שנייה.

עירית: כן, לידה שנייה.

קרן: כן, שהכל שם קצת יותר פתוח.

עירית: נכון, הכל יותר קל. אבל בלידה הראשונה, הם יצטרכו כנראה ללחוץ, אבל זה יהיה קצר.

קרן: [מהמהמת בהסכמה]

עירית: זה יהיה קצר, וגם שומרות על רצפת האגן שלהם.

קרן: נכון.

עירית: ככה שזה פלוס גדול גם ללידות הבאות, ולחיים שאחרי, והפיפי בשירותים, בדרך, והכל.

קרן: אה, אני לא יודעת מה הבעיה. אני…

עירית: לא, בקטנה.

קרן: …פשוט לא קופצת בטרמפולינות, מה הבעיה?

עירית: צריך…

קרן: מי צריך לקפוץ בטרמפולינות, תגידו לי?

עירית: מי צריך לעשות אפצ'י, [קרן צוחקת] צריך לעשות אפצ'י בכלל? מה פתאום? [צוחקת]

קרן: אני? סוגרת רגליים לפני שאני עושה אפצ'י? מה פתאום?

עירית: לא…

קרן: אני לא יודעת על מה את מדברת, אין לי מושג.

עירית: לא בורח. [צוחקת]

קרן: אז אני מסכמת. דיברנו בעצם על שלושה שלבים. דיברנו על השלב שבו התינוק נמצא מעל האגן…

עירית: מעל.

קרן: מעל הסְפִּינוֹת, נכנס לאגן. ודיברנו על התנועות שצריך לעשות שם, תנועות של ברכיים פתוחות. דיברנו על מה קורה כשהוא סביב הסְפִּינוֹת, על לעשות תנועות אלכסוניות…

עירית: תנועות אלכסוניות. [אומרות יחד]

קרן: נכון.

עירית: נכון.

קרן: שמי שמכירה את הסייד-ליין, אז ת… תתאמנו עליו לפני הלידה, כי שתבינו איך לעשות אותו מדויק.

עירית: הו. תסתכלו עליו טוב… הדיוק שמה חשוב. ממש חשוב.

קרן: נכון, ממש חשוב לשמור על קו אחד, ואיך הרגל נופלת וכו' וכו'. לא לחכות עם זה לחדר לידה לפעם הראשונה…

עירית: לא.

קרן: תתאמנו על זה לפני. ואז כשראש בסְפִּינוֹת עושים סייד-ליין, ואחרי שהראש עובר את הסְפִּינוֹת, את זה אני… לא אמרנו, אנחנו רוצות בעצם…

עירית: נכון…

קרן: …לעשות תנועות, שהברכיים קרובות…

עירית: קרובות.

קרן: …אחת לשנייה. זאת אומרת, אנחנו רוצות, נגיד אם לקחנו את הבוטן הזה, אז עכשיו שהכפות רגליים שלנו יהיו על הבוטן, כדי שה…

עירית: כן, קרוב ברך לברך.

קרן: שהברכיים יהיו קרובות.

עירית: פשוט ת… תחשבו איך אתם יכולות, כמה שיותר, לקרב ברך לברך. גם בש… בסְפִּינוֹת, רגע אני חוזרת, סייד-ליין זה טוב, זה מדהים. אבל אפשר גם לשחק שמה עם הבוטן, וא-סימטריה. ואתם יכולות להיכנס אליי, לאינסטגרם, יש שמה מלא תרגילים…

קרן: מלא מלא תרגילים.

עירית: מלא תרגילים שיכולים לתת לכם מלא רעיונות, [קרן מהמהמת בהסכמה] איך לשחק עם המקום לתינוק, עם האגן. אה… יש המון דרכים לעשות את זה. אמממ…

קרן: ולסיכום, אני יכולה להגיד, שאם אתם פוחדות לא לזכור את כל הדברים האלה, פשוט תיקחו דולה מעולה, שתהיה איתכם בחדר לידה.

עירית: הו, נכון.

קרן: ותדע מה לעשות.

עירית: תכלס, זה הדבר. [צוחקות]

קרן: אני לא יודעת, אני מנהלת שיחות נפש, עם היולדות שלי משבוע 12. כאילו, בואו, דולה זה דבר שמלווה אתכם כל ההריון, ובוודאי מישהי שיש לה את ההכשרה, ואת… ואת הניסיון, גם יודעת לעשות את הדברים האלה, שדיברנו עליהם, בלידה.

עירית: לגמרי, לגמרי.

קרן: שזאת אחת הסיבות… [מנמיכה את הקול]

עירית: ש…

קרן: שעירית ואני חברנו…

עירית: אווווו. [צוחקת]

קרן: ויצרנו את 'שבט אמהות' החדש.

עירית: יא, איזה מרגש!

קרן: אני חייבת להגיד לכם שאחרי ארבע וחצי שנים, ששבט אימהות קיים, המפגש עם עירית, אה… הכניס לי רוח חדשה. [עירית מהמהמת בהסכמה] כי הבנתי שהדבר הזה של הורות, הוא כל כך כל כך… הוא לפעמים יכול להיות מאתגר. ולמה לעשות את זה לבד, כשאפשר לעשות את זה יחד?

עירית: לגמרי.

קרן: אבל גם הסיפור של ההיריון והלידה. כאילו, כל מה שאנחנו אומרות עכשיו, ברור שהכי עדיף עם דולה. אבל למה שהמידע הזו לא יהיה מונגש, במקום אחד…

עירית: נכון.

קרן: במקום מסודר. שפשוט נכנסת ויכולה לקרוא אותו, ויכולה…

עירית: והכל שם.

קרן: הכל, הכל, הכל שם. אז יצרנו את האתר שלנו…

עירית: כן.

קרן: שנקרא 'שבט אימהות'…

עירית: נכון.

קרן: שיש בו כמה פיצ'רים מטורפים. דבר ראשון, את רוצה את לספר על 'חוכמת השבט'? כי את כוכבת שם בחוכמת השבט.

עירית: אני הכוכבת שם בחוכמת השבט?

קרן: את… כן, כן, כן.

עירית: אז הולכת… הולכים להיות שם התכנים, כאילו שאין דברים כאלה. להריון ולידה, ומי שעוקבת אחריי, אז היא יודעת כבר על מה הסרטונים שלי מדברים, אז הולך להיות שם כפול. ודברים גם שאני לא מדברת אצלי באינסטגרם…

קרן: נכון.

עירית: שהם הולכים להגיע רק לשמה.

קרן: כי זו פלטפורמה יותר עמוקה…

עירית: נכון.

קרן: שמאפשרת בעצם לעשות את זה.

עירית: נכון. אז ממש, כל מה שקשור להריון ולידה, וגם שנתיים לאחר לידה…

קרן: נכון.

עירית: ממש לימים שאחרי. אה… אנחנו יודעות שאמהות כבר מתחילה ב… כשאנחנו בהריון, אבל זה עוד הרבה אחרי זה.

קרן: נכון.

עירית: אז ממש כאילו…

קרן: כל המידע שאתם צריכים…

עירית: כל המידע שיש, באמת.

קרן: סרטונים, רשימות, כתבות, גם שקשור להריון, ולבדיקות שצריך לעשות בהריון, ותרגילים שאפשר לעשות בהריון, ועל הלידה, ואיך לבחור דולה אם בכלל, ואיזה מלווים…

עירית: כן…

קרן: …להכניס איתך לחדר הלידה, ואיך לשמור על קשר טוב עם הצוות, בחדר הלידה.

עירית: ואיך לבחור בית חולים ללידה, ו…

קרן: ממש.

עירית: ממש, כאילו כל מה שאתם, באמת…

קרן: הכל הכל שם, וגם כל מה שקשור לאחרי. הנקה, טעימות, אמ… איך להכין את האחים הגדולים לאח קטן שנכנס ל… למשוואה הזאת. באמת…

עירית: כן…

קרן: כל מה שאתם רוצות… כמובן שאנחנו כל הזמן מוסיפות תכנים חדשים…

עירית: נכון.

קרן: כל שבוע עולה עוד כתבה. אבל השאיפה שלנו זה ליצור שם באמת, מקור ידע שהוא חינמי לחלוטין…

עירית: נכון…

קרן: שבו על ידי חיפוש פשוט, אתם יכולות למצוא את כל מה שאתם צריכות.

עירית: שזה מדהים.

קרן: אז זה קודם כל 'חוכמת השבט'.

עירית: נכון.

קרן: דבר השני שיש שם זה 'מועצת השבט'.

עירית: או, שזה החיים!! [צוחקות]

קרן: אנחנו מאמינות מאוד בשבטיות, ובמועצת השבט יש לכם שתי סוגי קבוצות.

עירית: נכון.

קרן: יש לכם קבוצות עם אמהות ויולדות כמוכם. אה… שזאת אומרת, קבוצות לפי חודש לידה של התינוק, גם להריוניות וגם ליולדות. ויש לכם קבוצות מקצועיות. אתם יכולות להיכנס לקבוצה עם דולה, ולשאול אותה שאלה. והיא נותנת לכם תשובה בוואטסאפ.

עירית: כן.

קרן: ואתם יכולות להיכנס לקבוצה עם יועצת הנקה, אותו דבר. קבוצה עם מדריכת הורים, אותו דבר. קבוצה עם פיזיותרפיסטית רצפת אגן, לכל שאלה תשובה. הכל בתוך ה-'מועצת שבט', באתר שלנו של 'שבט אמהות'.

עירית: יואו, איזה שווה זה. [צוחקת]

קרן: יש לנו ריכוז הטבות, כדי שלא תצטרכו לחפש הטבות באינסטגרם. לטנס, ולכרית הריון, ולספריי של בייבי טבע, וכל מה שאתם רוצות.

עירית: נכון.

קרן: יש שם קוד, את כל הקודים. והגולת כותרת, [עירית מהמהמת בהתלהבות] שבה שמנו את כל ההשקעה, יצרנו לכם מנוע חיפוש מטורף.

עירית: מטורף.

קרן: לנשות מקצוע מעולות.

עירית: אני חושבת שהוא כאילו המנוע חיפוש הכי גדול בארץ, לדעתי, לנשות מקצוע. והוא הולך להיות עוד יותר גדול אפילו.

קרן: נכון. עזבי שהוא גדול. אנחנו ממש יצרנו אמ… אתר לכל אחת, כאילו…

עירית: נכון.

קרן: כל פעם ששואלים אותנו, נגיד עכשיו, ממש לפני שנכנסנו להקלטה, מישהי ביקשה ממני…

עירית: גם ביקשה ממני… [מצחקקת]

קרן: כן? מישהי רצתה ממני ליווי למרץ. אני לא יכולה, אני כבר זה… היא שאלה אותי למי את ממליצה? ושלחתי לה עמוד מתוך השבט, כי…

עירית: מדהים.

קרן: …כשאת רוצה… אה… כשאת בוחרת דולה, רפלקסולוגית, אה… מדקרת, אמ… יועצת הנקה, את רוצה לפני שאת מתקשרת אליה…

עירית: לראות במה מדובר בכלל.

קרן: איך היא נראית?

עירית: נכון.

קרן: איך היא מדברת?

עירית: הווייב, האנרגיה, החיבור, הכל.

קרן: מה הניסיון שלה? איפה היא למדה? כאילו, בואו נקצר תהליכים.

עירית: כן.

קרן: ולא לכולם יש אינסטגרם פעיל. וגם אם יש למישהי אינסטגרם, הוא לא תמיד הכי הכי עדכני שיש.

עירית: נכון, ותכלס, יש מלא מלא נשות מקצוע טובות.

קרן: מלא.

עירית: מלא. שהם פשוט לא מכיר… לא שומעים עליהם בגלל זה.

קרן: נכון.

עירית: אז אנחנו שם כאילו לתת להם את ה… את ה… את ה…

קרן: את הבמה.

עירית: את הבמה קדימה, שכל ההריוניות, היולדות, שבאמת כו… יהיה להם מקום להגיע לכולן.

קרן: בדיוק. אז זה בעצם הנבחרת שלנו…

עירית: כן…

קרן: של שבט אימהות. נבחרת יועצות, שגם אנחנו נמצאות בה.

עירית: נכון.

קרן: אז כל אשת מקצוע שאתם צריכות, אתם יכולות… יש שם מנוע חיפוש, אתם יכולות לסנן לפי מיקום, לפי הכשרה, לפי מישהי שהיא כמו עירית, דולה, שהיא גם מוכשרת ביומכניקה של הלידה. אז אתם יכולות לעשות את החיפוש הזה, ולמצוא את ה… את הָרֶלֶוַנְטִיּוֹת. אֶה… ואנחנו רק מחכות לכם שם.

עירית: כן, וזה… אמרנו שזה חינם, נכון?

קרן: כן, הכל חינם.

עירית: זה שווה! [מושכת את המילה]

קרן: [צוחקות] הכל בחינם, כי אנחנו באמת באמת רוצות אתכם שם.

עירית: נכון.

קרן: וגם עירית ואני שם.

עירית: נכון. [מצחקקת]

קרן: וגם בעמודי האינסטגרם שלנו. השליחות שלנו פה, זה לייצר מקום שהוא בית לכל אישה, מהרגע שהיא נקלטת להריון, ועמוק לתוך מסע ההורות שלה.

עירית: כן.

קרן: כדי שתבואו עם הכי הרבה ידע לתוך הלידה שלכם. לא תבואו חסרות אונים, תצמצמו את ה… מרחב חוסר ודאות שלכם בתוך הדבר הזה, ושתהיה לכם חוויית לידה מושלמת.

עירית: א-מן! [מצחקקת]

קרן: עיריתוש, תודה שבאת לאולפן.

עירית: תודה, אהובה שלי.

קרן: אוהבת אותך ממש.

עירית: גם אני.

קרן: ואתם מוזמנות לשתף את הפרק הזה. מבחינתי זה פרק שהוא צריך להיות תנ"ך, לכל הריונית באשר היא.

עירית: כן, קל. [מצחקקת]

קרן: אז מוזמנות לשתף אותו בכל קבוצת משוערות, שאתם נמצאות בה, כדי שבאמת הידע הזה יגיע לכמה שיותר נשים, ויהפוך להם את החוויית לידה שלהם למעצימה ומטורפת.

עירית: נכון.

קרן: נתראה בפרק הבא של 'אמא כמוך'. ביוש!

[חסות]

 

לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה

17 views0 comments

Comments


bottom of page