top of page

מדברים תזונה וספורט - פרק חדש ומרגש, כל מה שאתם חייבים לדעת על תזונת ספורט

פרק חדש בפודקאסט שלנו "מדברים תזונה וספורט" והפעם.... רוני מראיינת אותי! הקלטנו לכם פרק משוגע עם כל מה שאתם חייבים לדעת על תזונת ספורט.. בפרק הזה אנחנו נוגעים בכל הנקודות הקשורות לתזונת ספורט, תזונה למתאמנים, תזונה נכונה, ירידה איכותית במשקל, על התפתחות וגדילה אצל ילדים ושיפור ביצועים אצל מבוגרים. אם עולם החלבונים, מסה, חיטוב, תוספי התזונה ובכלל פילוסופיה של תזונת ספורט וירידה במשקל מעניינים אתכם, מוזמנים להקשיב, אה ורוני החליטה שהיא גם שואלת אותי על "הגילטי פלייזר שלי.. ומה הייתי אם לא היית תזונאי 😊

מוזמנים להאזין, באהבה רוני וניר


תאריך עליית הפרק לאוויר: 19/08/2021.

[מוזיקת פתיחה]

רוני: היי ניר.

ניר: היי רוני.

רוני: מה שלומך היום?

ניר: מעולה, מה העניינים?

רוני: הכל בסדר. אז ברוכים הבאים לפודקאסט שלנו "מדברים תזונה וספורט". כאן אנחנו מארחים ספורטאים ואנשי מקצוע מעולם הספורט וככה צוללים לעולמם המרתק של הספורטאים, אבל ממש לא רק, גם של חיי היומיום. ובישיבת צוות האחרונה, ניר ואני דיברנו ופתאום קלטנו שאנחנו עושים פודקאסט על תזונה וספורט ועוד לא יצא לנו לארח כאן איש מקצוע מעולם התזונה. אז היום אנחנו הולכים ככה לתקן את העוול הזה.

ניר: הנה הפתעה [רוני צוחקת]. אבל לפני זה אני רוצה להגיד תודה…

רוני: כן.

ניר: באמת לכל מי שמאזין ועוקב אחרינו ויש הרבה, יש כמה מאות כאלה כבר, שתדעו, וזה רק ככה בחיתולים. אז תודה לכל מי שעוקב ומשקיע.

רוני: ומי שאוהב אז גם תספרו לחברים. והאורח שלנו להיום הוא לא אחר מאשר ניר שניידר. [צוחקת]

ניר: היי רוני, תודה שהזמנת אותי לפודקאסט שלנו. אבל יהיה כיף.

רוני: תזונאי העל והספורט, שחיין עבר, היה אלוף הארץ, בעל קליניקה לליווי ספורטאים ולירידה במשקל. הוא גם מרצה בקורסים ויש לו קורס משל עצמו של תזונת ספורט, והוא גם מנחה פודקאסט.

ניר: כאילו, אני זיידנבאום [רוני צוחקת] המהממת.

רוני: אז היום אני הולכת לקחת את הכובע של המנחה ואני לבד בזה, אני לא יכולה לעשות לך מבטים של תציל אותי, ואתן לך את הכובע של האורח, ובוא נצלול לעולם תזונת הספורט, מה אתה אומר?

ניר: איזה כיף, איזה כיף. רוני, תודה. כן, אז זה באמת מה שאני עושה, אני באמת… לפעמים אני אומר את זה שאני 24/7 מתעסק עם תזונה וספורט. אז נכון שבין לבין ישן ונדבר אולי עוד מעט, אולי קצת גם על שינה והתאוששות, אבל אני עף על העולם הזה, אני חושב שזה עולם מרתק. זה הרבה מתאמנים, הרבה ספורטאים, הרבה ירידה במשקל. לאחרונה אני גם קצת נכנס לעולם של ההפרעות אכילה, אולי ניגע בזה, אבל זה לא רק, זה נשמע רק ספורטאי על, בכלל לא, זה כל מי שמתאמן ורוצה לשפר הישגים, זה שם.

רוני: נכון. אז קודם כל אני עדה לכך שניר מתעסק בזה 24/7. וזה באמת השאלה הראשונה שלי, אז מה זה תזונת ספורט? הרבה אנשים רואים את זה, קוראים את זה, אבל לא לגמרי מבינים. אני ספורטאי? אני חובב? אני סתם עושה ספורט בשביל הבריאות?

ניר: כן, זה נשמע מאוד מלחיץ, המושג הזה תזונת ספורט, אני חושב שבבסיס שלו, כמו שזה נשמע זה קודם תזונה. זאת אומרת, זה קודם כל לאכול בריא, מגוון, אוכל זה כיף, זה… זה החיים בעצם, זאת אומרת אי אפשר להתקיים בלי אוכל, אז הבסיס הוא באמת לאכול מה שאנחנו רוצים, פלוס כמה שזה יכול להיות בריא. ועל זה אנחנו מוסיפים את התזונת ספורט, ששוב, זה לא באמת תזונה רק לספורטאים, או רק למישהו שהוא הישגי מאוד, זה גם לאנשים שמתאמנים, רוצים לשפר את הביצועים בעיקר. אתם כבר עושים ספורט, בוא נראה איך אפשר לעשות את זה יותר טוב. אני חושב שזה נוגע גם הרבה בהתפתחות, בגדילה אצל ילדים, הם לא אוכלים מספיק, הם לא ישנים מספיק. התחום הזה של התפתחות, גדילה ולמק… ולמקסם את הביצועים, מבחינתי זה… זה חשוב. אם הייתי, אני אסכם את זה אולי במשפט אחר, אם הייתי יודע, אז בזמנו, כשהתחריתי, את מה שאני יודע היום, אני אומר לכם בוודאות שהייתי יותר טוב. זאת אומרת אני מעביר את המסר אליכם שעם, עם הידע שיש לנו היום, אפשר לשפר כל אחד, אם זה בתזונה, אם זה אולי קצת בתוספים, ואפשר להיות יותר טובים, ואני אפילו קצת מתבאס על זה שאז לא היה מספיק את הידע שיש לנו היום בשביל להיות יותר טובים. [רוני מהמהמת בהבנה] אז… אז ככה זה חשוב. זאת אומרת, כולכם יכולים לשפר את הביצועים אם תדייקו את התזונה. אני לא מכיר מישהו שבא אליי לפגישה ולא יצא עם כלים חדשים.

רוני: כן, כלומר אז אם אני אדם שהתחיל לאחרונה להתאמן בחדר הכושר שלוש פעמים בשבוע ואני רוצה ככה לשנות את התזונה שלי, אז האדם שאני צריך לפנות אליו זה תזונאי ספורט?

ניר: אני חושב, אני חושב שצריך גם להסתכל ככה, לא כל אחד צריך ללכת לרוץ ל… כמובן לתזונאי, זה לא עכשיו זה פרסומת רק לתזונאי ספורט, ממש לא, אבל אני חושב שכאילו אם אתם מרגישים שמשהו לא מדויק ולא מספיק נכון, אז האופציה הנכונה. אבל… כן, זאת אופציה.

רוני: אוקיי. בסדר, אז בוא נתחיל. אנחנו כאן היום באמת כדי לדבר על הבסיס של הבסיס. זה עולם שהוא מאוד מאוד רחב וגם מאוד פרוץ וכל הזמן יש מחקרים ומיתוסים. אז בוא נעשה ככה, נעבור על הבסיס וניתן למאזינים שלנו איזשהו באמת ידע וכלים בסיסיים. אז בוא נתחיל עם אבות המזון, עם מה שיש לנו ככה על המדפים בסופר.

ניר: בשמחה. אז באמת כאילו יש המון המון ידע וזה, אנשים ככה הולכים לאיבוד וזה החלק נראה לי קשה היום עם כל השפע. מצד אחד יש שפע של אוכל ומצד שני יש גם שפע של מידע ואנשים הולכים לאיבוד. אה… פתחת פה באמת משהו ענק לקורס שלם, אני אנסה למקד את זה. אנחנו רוצים קצת לדבר על אבות המזון. בוא נדבר שנייה על פחמימות. היום עדיין האג'נדה או האסכולה של תזונת ספורט דוגלת בזה שאנשים יאכלו יחסית על בסיס פחמימות. לא מזמן הסתיימה האולימפיאדה, עם הישגים נפלאים, רוב, אני יכול להגיד אפילו לדעתי 100% מהספורטאים, אוקיי? אוכלים את הפחמימות, לא נמנעים מפחמימות, אוכלים את זה בכמות הנכונה, בתזמון הנכון. עוד משהו שחשוב לתזונת ספורט, להבדיל מתזונה שהיא לא ספורט, זה התזמון, זה הכמויות. פה נכנס הדיוק. אז כולם אוכלים פחמימות. יכול להיות שמתאמנים לפעמים, לתקופות, חלקם עם פחות פחמימה, אבל בגדול זה לא האסכולה השולטת היום, אלא אנשים אוכלים פחמימות, ספורטאים אוכלים פחמימות. אהמ… רק צריך לבחור איזה. זאת אומרת, יש לנו פחמימות מורכבות, מלאות, בריאות, לא מעובדות, ויטמינים, מינרלים, סיבים, אולי נגיע לזה, קצת ירקות, פירות, דברים שאני מאוד מאמין בהם ברמת ההתאוששות. אז יש פחמימות מאוד טובות. אני לא חושב שזה נכון להוריד את זה, בטח לא למתאמנים וספורטאים.

רוני: כן. אז יש היום טרנד שהוא ממש low carb, זאת אומרת דיאטה מאוד מאוד דלה בפחמימות, ויצא לפחמימות שם מאוד רע. למה אתה חושב שיצאה הסטיגמה הזאת?

ניר: השם הרע, אני חושב שאנחנו הרי אוכלים לפי, גם, לפי קבוצות מזון, אוקיי? יש לנו את הלחם ואת השמנים ואת הדגנים ואת הירקות ואת הפירות. ובכל קבוצת מזון יש יותר טוב ופחות טוב. אוקיי? נגיד שמן זית הוא שמן מאוד מאוד בריא. דרך אגב, גם לטיגון וגם לבישול. שמן זית הוא מאוד בריא. לעומת זה שמן דקלים, מאותה קבוצה, פחות טוב. אז גם בפחמימות אנשים מקטלגים ועושים הכל טוב והכל לא טוב. זאת אומרת, התפוח אדמה, יש מחקרים מאוד טובים, תופתעו, אני מקווה, [רוני מגחכת] שיש מחקרים מאוד טובים על תפוח אדמה והתאוששות אפילו תוך כדי הפעילות. ויש פחמימות שהן פחות טובות, אבל עוגות, עוגיות, שוקולדים, קרואסונים, אני לא רוצה לבאס על ההתחלה, אבל יש הבדל בין פחמימה בריאה, מזינה, למשהו שהוא פחות בריא.

רוני: כן, אני גם חושבת שאנשים יותר נוח להם אולי לעשות את ההכללות האלה ושקבוצת הפחמימות, שזה קבוצה ענקית שהיא כוללת בתוכה גם פירות וירקות ודגנים מלאים ודברים נהדרים, אז היא כוללת גם המון המון המון אוכל מעובד ועתיר בסוכר ואולי משמה זה הגיע.

ניר: בדיוק, וזה גם בסדר. זאת אומרת, שלא יצא ככה שאנחנו דוגלים אך ורק בתזונה 100% בריאה. אף אחד פה לא האפיפיור, ואנחנו כולנו גם אוכלים דברים שהם פחות, נקרא לזה, בריאים וגם לנפש. אני חושב שהסיפור הוא המינון.

רוני: כן.

ניר: בסוף הסיפור הוא המינון והכמויות מה שנקרא.

רוני: לגמרי. אז בוא נעבור לחלבונים, שזה איזשהו שחקן עולה בעולם תזונת הספורט. כל הזמן מדברים חלבונים, חלבונים, בחדרי כושר אנחנו רואים חלבון בכל מקום, אז האם באמת זה כזה חשוב?

ניר: כן, פה אני אהיה יותר דרמטי. [רוני צוחקת] זאת אומרת, אני חושב שהחלבון הוא… הוא באמת game changer. אני חושב שאנשים לא אוכלים מספיק חלבון. אהמ… לא כולם צריכים לאכול כל כך הרבה, אבל הסיפור הזה של חלבון, אני רואה הרבה מתאמנים, ספורטאים, ילדים, כמו שאמרתי, בני נוער, שלא מגיעים לכמות. נכון להיום אנחנו יודעים, אני אגיד את זה בעדינות, אוקיי? ואל תקחו שום דבר שאני אומר לקיצון, אבל אנחנו רואים שהסיכון בעודף חלבון הוא קלוש, ולכן אני חושב שזה נכון לאכול. אני תמיד אומר שקודם כל השריר נבנה כנגד התנגדות, כנגד האימון, ואחרי זה כנגד החלבון. כי יש איזה מיתוס כזה שאם נאכל יותר חלבון, יהיה לנו יותר שריר. צריך לזכור, השריר נבנה כנגד התנגדות, ואחרי זה כנגד החלבון. אנחנו נצטרך לאכול, רוב האנשים, לא אוהב לתת פה טיפים ככה כי זה ממש לקהל ה… לכל מי שמאזין, אבל זה יהיה איפשהו בין 1.2 ל-1.6, 1.8 גרם חלבון לקילוגרם משקל גוף. כמובן תתייעצו, שנבנה את זה כמו שצריך. אבל כן, אני חושב שאנשים מתאמנים ולא רואים מספיק תוצאות, גם איכות האימון, שזה גם התחום שלך, רוני, בתור מאמנת וכמובן תזונאית ספורט, אבל עדיין יותר מאמנת ממני, [רוני צוחקת] ומתמחה בזה כבר יותר ממני. ואני חושב שהם קודם כל צריכים לדייק את האימון, וכן, חלבון זה game changer.

רוני: אז מה זה בעצם הסיכון בלאכול מעט מדי חלבון?

ניר: תראי, אנחנו כבר היום, בגדול בעולם המערבי, לא בסיכון של איזה תת משקל, זה נשאיר את זה להפרעות, אבל הסיכון לחסר חלבון הוא נמוך, אבל פשוט אתה מתאמן ולא מגיע לתוצאות שאתה יכול לקבל. וזה חבל, זה קורה להרבה… גם ילדים, אבל דווקא אני פה יכליל יותר את הנשים. אני רואה הרבה נשים שאוכלות תפריטים יחסית יותר דלים בקלוריות, וככל שאתה יותר דל בקלוריות, לפעמים אתה לא מגיע לכמות החלבון. לאישה זה יכול להיות בין 70 ל-80 ל-90 גרם חלבון ליום. וזה לא כזה פשוט, זה קצת לעבוד בזה. הן ממש אומרות לי בקליניקה, הם אומרים לנו, אנחנו ממש עובדות בלהכניס, לאכול חלבון. בסדר, אז מי שרוצה להגיע לתוצאות, יצטרך לעבוד בזה קצת.

רוני: והנה אני מודה ומתוודה שלפעמים הסנדלר הולך יחף, וגם לי, אני מוצאת את זה מאוד מאוד קשה להגיע לכמויות החלבון שאני באמת צריכה, וזה איזשהו אתגר שמלווה אותי בתור מאמנת ובתור תזונאית ועם כל הידע, אז אני ככה מבינה לליבם של המטופלים שלך בקליניקה, מטופלות.

ניר: נכון, ועדיין אתם לא רואים כרגע את רוני אבל אני אומר לכם שהיא עם מסת שריר יפה [רוני צוחקת] ואני חושב שזה באמת בזכות, מאז שאני מכיר את רוני לפחות, זאת אומרת, הכל משתנה, אני חושב שזה בזכות האימונים והדיוק בחלבון וכן, כמו שאמרנו, אף אחד לא מדייק כל הזמן, כל השבוע, כל החודש, אבל צריך לתת לזה את הדין.

רוני: נכון. אז פחמימות, חלבונים, ומה נשאר? שומנים.

ניר: שומנים, שומנים, כשאני מדבר עליהם תמיד השערות קצת עומדות לי. אני מודה שקצת אני יותר קשוח עם שומנים.

רוני: אוקיי…

ניר: אני יתחיל דווקא ברך, קודם כל זה דבר בריא. אנחנו צריכים שומן בשביל לתפקד, אוקיי? אנחנו, הורמוני המין ועוד הרבה דברים בגוף עובדים על בסיס של שומן. אז אם לא יהיה לנו שומן באוכל, ומצד שני אם לא יהיה לנו שומן, מספיק אחוזי שומן בגוף, אנחנו נתפקד פחות טוב. אם זה יהיה עד הפסקת המחזור אצל נשים, שגם לזה כמובן יש השלכות, אם זה ירידה בחשק המיני אצל גברים, אם זה עוד הרבה דברים שקורים במעט מדי שומנים, או שהם לא נכנסים, או שאין לנו מספיק בגוף. מצד שני, אין דבר יותר משמין משמן. צריך לזכור את זה. זה משפט שאני הולך איתו הרבה, אולי לא כולם יאהבו אותו, אבל אין דבר יותר משמין משמן בעולם. לא היה ולא יהיה. חוץ מאורניום כזה מעושר…

רוני: אורניום זה משמין?

ניר: משמין מאוד, אל תנסו. [צוחקים] אבל חוץ מדברים כאלה, אין משהו עם כל כך הרבה קלוריות כמו שמן, כמו שהוא נשמע. ואני מאוד קשוח עם שמן, שומן, מטוגן, טחינה, דברים כאלה שזולגים לנו וזה מאוד טעים ומאוד בריא גם, אבל לא תמצאו שום גלידה ושום עוגה ושום עוגייה שיותר משמינה מנטו שומן. ואת זה צריך לזכור. אז יש שומן בריא, נדבר קצת, דיברנו על שמן זית טיפה, יש…

רוני: אז כן, זה נורא מורכב. זאת אומרת אנחנו צריכים לשלב בתזונה שלנו גם פחמימות, גם חלבונים, גם שומנים, אבל אם עכשיו אני רוצה לעשות תהליך של ירידה במשקל, אז אני נמצאת פה באיזשהו מילכוד, כי מצד אחד אני חייבת את אבות המזון האלה, מצד שני אני רוצה לייצר גרעון קלורי כדי לאפשר ירידה במשקל.

ניר: נכון, וזה התפקיד שלנו, באמת לדייק את זה שאנשים, גם מי שרוצה לרדת במשקל, יצליח לרדת, אבל גם ירידה איכותית במשקל, זאת אומרת שהוא ישמור על המסת שריר והוא יצליח לרדת באופן איכותי, וגם שהוא לא יסבול. אחד הדברים שאנשים לא אוהבים לעשות דיאטות בגלל שהם מפחדים, הפחד מלהיות רעב. אז שני דברים שאנחנו משתדלים… ככה עקרונות בקליניקה, זה אחד שאנשים לא יהיו רעבים, ושתיים שיהיה להם בריא ומגוון וטעים. זאת אומרת, זה לא חייב להיות משהו מאוד דל. אבל זה נכון שככל שמורידים את הקלוריות, אה, יכול להיות חסרים ולכן זה, כן, זאת העבודה שלנו.

רוני: כן. וגם בתוך זה צריך לשים גם אוכל שהוא קצת לנפש, אז זה עוד יותר הופך את הסיפור הזה למאתגר, נכון? היום אנחנו בעולם השפע, יש מסביבנו כל טוב, ורובנו לא רוצים לוותר על כל הטוב הזה.

ניר: וזה בסדר. אני חושב שיש היום דיאטה שאנחנו יותר דוגלים בה שזה If it fits your macros. בעברית זה נקרא זה… אם זה, אם זה מתאים ל…

רוני: לצרכים.

ניר: לצרכים, לרכיבים התזונתיים, זאת אומרת אם זה נכנס בתוך מה שאתה צריך, אתה יכול לשחק. אני אגיד את זה במילים אחרות. יש לך יותר משחק בתוך התפריט והוא לא צריך להיות מקובע, ואפשר לעוף איתו, ושום דבר לא יקרה אם יום יומיים שלושה החלפנו, לא יודע מה, איזה המבורגר או פיצה במשהו שהוא קצת יותר בריא. אהמ, אני חושב שהרבה מתעסקים עם הדיאטות, ו… אני קצת מדבר על בני נוער במשפט הזה, שהרבה הורים לספורטאים, למתאמנים, הם מגיעים מהעולם של להוריד, כמו שאמרת, להוריד להוריד להוריד, והם שוכחים שירידה במשקל היא לא תמיד תואמת לסיפור של מתאמנים וספורטאים. אני רוצה להזכיר עוד משהו שאמרת ככה על החלב… לא החלב, על השומן, איזה אנקדוטה מעניינת. את יודעת כמה אחוז שומן יוצא מהפרה, מהחלב של הפרה?

רוני: הרבה.

ניר: הרבה. זה בדרך כלל מה שכולם אומרים, אוקיי? רוני ענתה בתור… בתור עכשיו לקוחה, וכולם יגידו די הרבה. אה, כי זאת התשובה האינטואיטיבית, אבל חלב הפרה יוצא בין 3.4, 3.7% שומן.

רוני: מדהים.

ניר: וכולם אומרים שזה לא טבעי ולא טבעי. זאת אומרת, ככל שנרד באחוז השומן במוצרי החלב, זה יהיה יותר טבעי. [רוני מהמהמת בהסכמה] מצד שני, הם אומרים 0% זה כבר לא בריא. אנשים הולכים לאיבוד עם האחוזי שומן. החלב של הפרה, אני שם את זה בצד בעד או נגד, יוצא 3.4, 3.7% שומן. גם פרה שוודית וגם פרה הולנדית. [צוחקים] אותו דבר. אנשים נורא נלחצים, אבל 28 זה הטבעי, 22 זה הטבעי. אני חושב שמעבר לטבעי, צריך לאכול, כמו שאמרת גם, גם לנפש וגם לכיף.

רוני: ולצרכים.

ניר: ולצרכים.

רוני: טוב, אז באמת דיברנו על איכות המזון, מה אנחנו צריכים כדי להתקיים, כדי לשמור על אורח חיים בריא, אולי אפילו כדי לשפר ביצועים ובוא נדבר רגע על כמה אנחנו צריכים. ואני כן רוצה לגלוש לעולם הזה של ירידה במשקל וההתעסקות עם הקלוריות. אז מה זה קלוריות? לא הגדרה מדעית, אבל מה זה הדבר הזה? האם אנחנו באמת צריכים "לחשוש" ממנו, במרכאות? האם אנחנו צריכים לספור קלוריות אם אנחנו רוצים לרדת במשקל?

ניר: אז, אז גם פה, כמובן פתחת פה שיח לקורסים שלמים בעולם התזונה. קלוריות זה דבר טוב. אנחנו מתקיימים מקלוריות, אנחנו אוכלים הרי פחמימות, חלבונים ושומנים. כולם מכילים קלוריות. אנחנו מכניסים לגוף את האוכל הזה ומזה אנחנו מתקיימים. בלי אוכל כמובן שאין קיום. ואוכל מכיל, חוץ מוויטמינים, מינרלים, סיבים וכדומה, מכיל קלוריות. וקלוריות זה דבר טוב, זה יחידת אנרגיה, אנחנו צריכים אותה. השאלה מה האיכות ומה הכמות. אני לא בעד לספור ברמה המדוקדקת, גם לא בעד לשקול אוכל דרך אגב, אבל לפעמים זה עוזר. בתפריטים שלי אתם כן תראו קלוריות, שעושים איזו שהיא מסגרת, איזשהו טווח לאנשים, סודות מעולם הקליניקה? אף אחד לא מתמיד בתפריט לאורך זמן. זה לא קורה. הרוב רוצים לצאת עם איזשהו דף כזה עם הנחיות, וזה בסדר, אבל זה ממש לא הכלי הבלעדי שיש לנו בקליניקה. ההפך, זה כלי מאוד קטן ומינורי, אבל אפשר לרשום קלוריות. אף אחד לא מדקדק בקלוריות, אף אחד לא יודע לדייק כמה הוא מכניס וכמה הוא מוציא. יש מכשיר, נספר למאזינים, יש מכשיר שנקרא קלורימטר. שזה מכשיר שמודד באמת…

רוני: נשמע מפחיד. נשמע מאיים.

ניר: הוא מאיים ומפחיד, [רוני צוחקת] במיוחד מי שעשה תואר בתזונה, אבל אף אחד לא יודע באמת לדייק את הקלוריות וזה, זה מיותר לדעתי. אבל סדרי גודל כן. אני חושב שאנשים צריכים להבין כמו… אני חושב שכמו קצת חשבון בנק שאנחנו יודעים מה נכנס מה יוצא? אז לא ברמת השקל, אבל להבין מה מכניסים לגוף, אני חושב שזה נכון.

רוני: אוקיי. ויש היום טרנד כזה של דיאטות שבהם אתה יכול לאכול מה שאתה רוצה, לטובת ירידה במשקל, למשל צום לסירוגין שיש איזשהו חלון מסוים שבו אנשים אוכלים כל מה שבא להם ואז איזשהו צום יחסית ממושך, או דיאטה קטוגנית שהיא דלה מאוד מאוד בפחמימות ועתירה בשומנים. אז האם זה באמת נכון שאפשר לאכול כל מה שרוצים במסגרת הדיאטה הזאת ולרדת במשקל?

ניר: קודם כל, כל אחד יכול לעשות מה שבא לו. [מגחך] תאכלו כמה ש…

רוני: השאלה אם הוא ירד במשקל.

ניר: נכון. אז אני חושב שנגעת בנקודה הכי חשובה, רוני. קודם כל מה המטרה? תמיד תדייקו מה המטרה שלכם ומשם תגזרו את הדרך. כי גם לא תמיד אפשר לעשות את הכל ביחד. יש כאלה שבאים לרדת במשקל ואז אומרים לי רגע, ואני גם שותה מלא זירו ואני גם מעשן ואני גם… זאת אומרת, מה הדבר הכי חשוב, מה הטפל ומה העיקר, ומשם נגזור את הדרך. בוא נגיד שהמטרה כרגע היא כמו שאמרת, ירידה במשקל? בשביל לרדת במשקל, נכון להיום, אף אחד עדיין לא ניצח את המודל הקלורי. אם מישהו ירד במשקל לאורך זמן, לא יומית, כי שינויים במשקל יומית או שבועית יכול להיות שינויים של הרבה דברים. נוזלים, מחזור, ביוץ, עוד המון דברים ש… הזענו, פעילות גופנית וכדומה. אבל אם מישהו רוצה לרדת במשקל לאורך זמן או ירד במשקל לאורך זמן, הוא אכל פחות ממה שהוא צריך להכניס. זה יכול להיות בדרך הקטוגנית, שהיא דלת פחמימות או כמעט בלי פחמימות, זה יכול להיות בצום לסירוגין, זה יכול להיות בטבעונות, זה יכול להיות בצמחונות, זה יכול להיות בכל דרך. אבל אף אחד לא אוכל מה שבא לו, כמה שבא לו, ויורד במשקל. אני נשמע טיפה קשוח, אבל זה נקודה מאוד חשובה, ותמיד תשמעו סיפור על מישהו ש… זה עדיין סיפורים, במחקר ששמים אנשים במעבדה, או להבדיל, כשהיו פעם מחקרים, שהיום הם מחקרים כבר לא אתיים של הרעבה, ובדקו, אנשים שאוכלים פחות לאט לאט יורדים במשקל. זה לא בריא, זה לא בריא בעיקר לנפש. הנפש הראשונה שמשתגעת. אבל מי שירד במשקל, אכל פחות ממה שהוא צריך, בכל דרך שהיא. דעה אישית, אוקיי? אני חושב ש… שאופציה מעניינת להיום, מחקרית, אוקיי? עזבו את הדעה שלי, מחקרית, הסיפור של צום לסירוגין הוא משהו שמאוד יכול להיות בריא וטוב, כנראה, אני חושב שהוא כמעט בלתי אפשרי ברמת הליישם אותו. מעט מאוד אנשים מצליחים באמת, את רוצה אולי להגיד לאנשים איך זה מתנהל או…

רוני: מה? צום לסירוגין?

ניר: כן.

רוני: יש כמה פרוטוקולים, הרעיון המרכזי זה שמייצרים כמה שעות ממושכות שבהם צמים. זה יכול להיות, הפרוטוקול הכי מקובל היום זה ה-8-16, מאוד מאוד טרנדי. 8 שעות אנחנו אוכלים, 16 שעות צמים, אבל זה ממש לא הפרוטוקול היחיד. יש אנשים שאוכלים 4 שעות וצמים 20, יש כאלה שאוכלים יום אחד ויום אחר לא אוכלים, ועושים את זה ככה לסירוגין. אבל הרעיון הוא לייצר איזשהו צום. ובאמת הסיפור הזה נמצא במחקר, ואנחנו סקרנים לראות האם זה… יש לזה סגולות בריאותיות. אני חושבת שבעיקר אנחנו סקרנים לראות האם יש לזה סגולות בריאותיות או לטובת שיפור ביצועים, ופחות לעניין הזה של ירידה במשקל, כי כמו שאמרת, כדי לרדת במשקל, אם אנחנו בחלון הקצר הזה של ההזדמנויות נאכל יותר ממה שאנחנו מוציאים, אנחנו לא נרד, נכון?

ניר: נכון. ובאמת זה מעניין מה יהיה עם ה… עם המחקרים האלה של, מקטוגני עד צום לסירוגין וכדומה. אני חושב שזה גם צריך להיות מותאם אישית. רוב האנשים מאוד קשה להם לקחת משהו ולשנות לאורך זמן, כי יש לנו פה סביבה וחברה ואווירה שקצת מקשה עלינו לעמוד במה שהצבנו לעצמנו. וגם דיברנו הרבה בפרקים ואני באמת ככה ממליץ לכם להקשיב על הפרקים של הפסיכולוגיה, כמה קשה לאנשים לעשות שינוי. גם אם ניתן להם עכשיו את הדיאטה האולטימטיבית, הכי בריאה בשבילהם, הכי טובה בשבילהם, דרך אגב, אני חושב שאנחנו סוג של דינוזאורים. אמיתי. [רוני מגחכת] אני חושב שהיו כאלה שהם צמחוניים, מי שזוכר את הדינוזאורים, היו צמחוניים, היו כאלה שאכלו בשר. אני חושב שאנחנו גם כאנשים, זה באמת דעה אישית, אני חושב שאנחנו שונים כאנשים. יש כאלה שיותר מתאים להם הבשר, יש כאלה שפחות מתאים להם הבשר. אבל אני חושב שקשה מאוד לאנשים לדבוק, אבל אפשרי, בשינוי הרגלים. וזה הנקודה מבחינתי הכי מעניינת גם בקליניקה. איך גורמים להם לעשות שינוי מעבר לקלוריות?

רוני: ולהתמיד בו.

ניר: להתמיד בו. כשהם יודעים שזה הדבר הכי טוב שהם צריכים לעשות בשביל עצמם, הם יודעים.

רוני: נכון. אז אני רגע אעשה סיכום ביניים של מה שאמרת, כי הזכרת גם מחקרי הרעבה שעשו בעבר. אז העניין הזה של הקלוריות הוא עובד לשני הצדדים. כלומר, אם אנחנו רוצים לרדת במשקל, אנחנו חייבים להיות בגרעון קלורי. ומצד שני, הרבה אנשים מגיעים אליי ואומרים לי, תקשיבי, אני בגרעון קלורי ודאי, וככה אומרים לי מה הם אכלו ועדיין לא מצליחים לרדת במשקל. אז זה פועל גם הפוך. אם אתה בגרעון קלורי, אתה חד משמעית תרד. ואם אתה לא יורד, כנראה שאתה לא בגרעון, נכון?

ניר: נכון, אז אני גם ידייק טיפה. כאילו זה בדיוק מה שאמרת, אני רק ארחיב על זה אולי. אנחנו, כל בן אדם, אנחנו יודעים בערך כמה הוא צריך לאכול. בערך אנחנו יכולים לחשב את זה או למדוד את זה, בערך כמה הוא צריך לאכול. קשה לנו יותר לחשב כמה פעילות הוא עושה ביום יום. אבל אנחנו יודעים בערך כמה הוא צריך לאכול, ומפה הוא צריך לאכול פחות בשביל לרדת. שוב, זה חייב להיות בריא, אבל הוא צריך לאכול פחות לאורך זמן בשביל לרדת. רוב האנשים מעגלים פינות, וקשה להם, גם לי, עד בלתי אפשרי, לזכור מה אכלתי היום, אתמול, לפני שבוע. וכששמים אנשים במעבדה, במחקרי הרעב האלו, באמת רואים שהם יורדים. באיזשהו שלב הקצב מואט ויורד, אבל זה באמת בתת משקל, אוקיי? שלא צריך להגיע לשם. אבל הסיפור הזה של ה'לא ירדתי כי אני בסטרס' או 'לא ירדתי כי אני לא שותה מספיק מים', זה המון מיתוסים…

רוני: או אני לא אוכל מספיק, זה גם איזשהי דעה קדומה שחושבים שלא אוכלים מספיק ולכן הגוף נכנס לאיזשהי מגננה.

ניר: נכון, וזה דרך אגב, זה גם משהו שאני הלכתי איתו שנים. הרי אני עבדתי 10 שנים בקופת חולים לפ… במקביל הקליניקה. ושנים אמרתי לאנשים: בגלל שאתם צמים בין לבין, אז הגוף חוסך. הגוף לא חוסך קלוריות כל כך מהר. אתם צריכים להיות בתת משקל, חלילה, שוב, בשביל שתתקעו בירידה במשקל. אני חושב שזה קשה עד בלתי אפשרי לכמת את כמות הקלוריות שאנחנו מכניסים, ומאוד קשה גם לכמת את כמה אנחנו מוציאים. מה שקורה להרבה מאוד מתאמנים, שהם בדרך כלל אחרי זה יש להם איזה פיצוי, פיצוי יתר על זה שהם התאמנו. זאת אומרת, התאמנתי ועכשיו מגיע לי.

רוני: נכון.

ניר: וזה אחד הדברים שקורים לאנשים.

רוני: גם בתזונה וגם במנוחה. הרבה פעמים אנשים חושבים שאם הם עכשיו עשו שעה קרוספיט, הם יכולים 23 שעות ככה [מגחכת] לרבוץ וליהנות מהמגיע לי הזה.

ניר: נכון, אני חושב שהבין לבין הוא דרמה, אני חושב שאנחנו צריכים לגרום לאנשים כל הזמן להיות יותר פעילים. כמו שאמרתי, יש את הזמן שאנחנו ישנים, יש את הזמן שמתאמנים, אבל מה עם העוד בין 10 ל-16 שעות שהם… זה הדרמה. אני חושב שהדרמה מתרחשת לא בשעה-שעתיים של הספורט, לא ב… כמובן לא בשינה, אלא הדרמה מתרחשת בערות, איך אנחנו מתנהלים? האם אנחנו קמים להביא את השלט? [רוני מהמהמת בהסכמה] או האם אנחנו הולכים רגע להכין אוכל או יושבים ומזמינים מהטלפון?

רוני: אז בוא נעשה באמת סדר. נגעת קצת בהוצאה הקלורית, עד עכשיו דיברנו על ההכנסה הקלורית, על האוכל שאנחנו אוכלים. ממה מורכבת ההוצאה?

ניר: אז זה לא כזה מורכב, כאילו היא מורכבת ההוצאה והיא לא כזאת מורכבת. זה סך הכל מה-RMR, קצב חילוף החומרים במנוחה. כמה קלוריות כל אחד מאיתנו שווה? שאת זה אפשר גם למדוד וגם לחשב. בעצם לכל אחד יש איזשהו מנוע שהוא קיבל מההורים, ברמת הגנטיקה. ואנחנו בעצם יכולים למדוד אותו ולחשב אותו, וזה כמה קלוריות כל אחד שווה במנוחה. דרך אגב, אין לזה קשר לכמה פעמים אתם הולכים לשירותים.

רוני: זה גם איזשהי דעה.

ניר: איזשהו מיתוס כזה, שאני הולך לשירותים מלא אז אני יכול לאכול יותר. אז אין קשר בין כמה פעמים אתם הולכים לשירותים, אם זה פעם ביום או פעם ביומיים או יותר, לכמה אתם יכולים לאכול. זה אחד. קצב חילוף החומרים במנוחה, ה-RMR. אפשר למדוד ואפשר לחשב. על זה אנחנו מוסיפים את כמה פעילות גופנית אתם עושים. פעילות, זאת אומרת כמה ספורט אתם ממש עושים. שעה בשבוע, שעתיים בשבוע, ומעלה. ספורטאים דרך אגב, יכולים להתאמן בין שעה לשעתיים לשלוש, עד נטע ריבקין, לינוי אשרם וכדומה שאני חושב שאף אחד לא עוקף אותם ב-9-10 שעות אימון ביום. גם פה צריך טיפה לדייק. לא כל אימון הוא 10 שעות all out, אוקיי?

רוני: כן.

ניר: אז אימון הוא מורכב גם מטכניקה, גם מהרבה דברים שהם לא כל הזמן בכל הקצב, כל הכוח. אז אני חוזר, על ה-RMR. אמרנו פעילות ספורטיבית. [רוני מהמהמת בהסכמה] על זה נוסיף את הכמה קלוריות הולכות לעיכול המזון. לרוב לא מתייחסים לזה יותר מדי, אבל זה בערך משהו כמו איזה 10%, כי אנחנו אוכלים אוכל, האוכל הזה מתעכל, וגם בשביל זה אנחנו צריכים אנרגיה. זה נקרא תרמוגנזה.

רוני: זה נחמד לדעת שחלק ממה שאנחנו מכניסים גם מתקזז על העיכול שלו.

ניר: אבל המיתוס הזה, זה נכון, אבל המיתוס הזה שאם אני אוכל רק חסה או רק קולורבי [צוחקים] או משהו כזה וזה יגרום לי לרדת במשקל, זה לא קורה. אין אוכל שהוא במאזן קלורי שלילי. אין אוכל שהוא במינוס קלורי. [רוני מהמהמת בהסכמה] אוקיי? אני לא רוצה שזה יצא קצת קשוח מדי, אבל רק צריך לדייק פה את העובדות. אין אוכל שהוא במינוס קלורי. אם הכנסנו אוכל לפה, הוא נספר. הוא טוב לנו, הוא בריא לנו, הוא נכון לנו, אבל הוא נספר. אז אמרנו RMR, קצב חילוף החומרים במנוחה. אמרנו כמה פעילות ספורטיבית אנחנו עושים. אמרנו כמה אנרגיה הולכת לעיכול המזון. והדבר האחרון שלדעתי הוא הgame changer באמת, אם דיברנו קצת על חלבונים, בואו נוסיף עוד game changer גדול, זה ה-NEAT.

רוני: Non-Exercise Activity Thermogenesis. אני לא מאמינה שנתת לי לתת את ההגדרה. [צוחקים]

ניר: רציתי רוני רק שתגידי להם מה זה…

רוני: סתאאם!

ניר: אבל הנה, רוני הגדילה ראש, אמרה לכם מה זה אומר. ה-NEAT זה הפעילות גופנית הלא…

רוני: תלמידה טובה. [צוחקת]

ניר: הפעילות גופנית הלא ספורטיבית, הלא… הלא יזומה נקרא לזה. ובעצם זה כמה אתם פעילים ביום יום מעבר לספורט. זה באמת הדבר הכי מהותי לדעתי במחקר בשנים האחרונות. ואני חושב שפה אנשים צריכים לתת את הדעת. כולנו, איפה אנחנו מחנים, כמה אנחנו זזים, איך אנחנו מתנהלים. אתם מכירים את אלה שלא מפסיקים לזוז? כל הזמן זזים, זזים, זזים. ויש כאלה שבאמת מהרגע שמגיעים הביתה, לבית, לא זזים. זה דרמה.

רוני: כן. אז אני מציעה לכם אולי לעשות איזשהו תרגיל קטן וככה להסתכל על הסביבה שלכם בעבודה, משפחה, חברים. תנסו לאתר את האנשים האלה שהם קצת יותר תזזיתיים מאחרים. ממש בסיטואציות הכי יומיומיות. ותנסו לחשוב איפה אתם ממוקמים בסקלה הזאת של עד כמה אני זז בין לבין, כמה אני יושב, כמה אני… אולי אחרי שאני עושה אימון, אני נוטה לשבת יותר, לזוז יותר. ותחשבו איך אתם יכולים רק טיפ-טיפה להגדיל את הסיפור הזה של ההוצאה הקלורית הספונטנית. וזה באמת איזשהו טיפ, אני חושבת…

ניר: מצוין.

רוני: כן, טיפ מצוין שאנחנו יכולים לתת לכל אחד כדי אפילו לשפר את הבריאות, לא רק את ההוצאה הקלורית לטובת ירידה במשקל.

ניר: כן, אנשים לא, לא מודעים לכמה אנחנו התרגלנו לעולם מאוד מאוד נוח ונעים ונחמד, ואנחנו באמת לא מקפידים מספיק על הסיפור הזה של לזוז. אני חושב שאנשים גם לא מודעים לכמה זה משפיע על המערכת העיכול. הגיע אליי מטופל, ממש ביום שישי האחרון, והוא אמר לי שאחרי ארוחות, זה, האמת, מטופל דתי, ויש לו גם סיפור של מערכת עיכול, אבל מה שאני רוצה להגיד בעצם שאם אנחנו נזוז אחרי הארוחות, אפילו כמה דקות, האוכל ממש ליטרלי זז, אוקיי? מהקיבה, למעי הדק, למעי הגס. והסיפור הזה של באמת לא ללכת לישון מיד אחרי האוכל וכן לזוז קצת יותר, לא עכשיו צריך לשים סרט על המצח ולהתחיל לרוץ ולהניף ידיים, [רוני צוחקת] אבל כן, אני חושב שזה אנשים צריכים ללכת יותר, לזוז יותר. זה ממש חשוב.

רוני: בוא נלך להוריד קצת את האוכל, זה…

ניר: כן, אספר לכם סיפור, אם רוני לא תחתוך לי אותו בעריכה [צוחקים], אבל לפני כמה זמן עשיתי C.T בטן. והוא אמר לי, תקשיב, אתה צריך להיות בצום ארבע שעות. אמרתי סבבה, ארבע שעות, אבל ארבע שעות לפני, רוני, אכלתי חצי מקרר, [צוחקים] ארבע שעות לפני כי לא רציתי להיות רעב.

רוני: התכוננת לצום.

ניר: התכוננתי לצום.

רוני: ארוחה מפסקת.

ניר: כי זה… כן, אנשים לא רוצים להיות רעבים, גם אני לא אוהב להיות רעב, ואכלתי יפה ואז הגעתי ל-C.T, הוא אומר לי 'תקשיב, הכל מלא באוכל, מה עשית?' אמרתי לו, ארבע שעות, אמרת ארבע שעות.

רוני: [צוחקת] לא היית בצום.

ניר: ארבע שעות הייתי בצום, אבל לפני זה אכלתי חצי מקרר. הוא אמר לי, 'תקשיב, תעשה סיבוב הליכה, תלך חצי שעה, 40 דקות ותחזור ונעשה'. וזה מה שקרה. עשיתי 40 דקות הליכה, חזרתי וזה באמת קצת ירד למטה. זה היה C.T בטן, אז מהבטן זה כמובן עובר למעי, וזה באמת… ואז הייתה את הבדיקה.

רוני: זה עובד.

ניר: כן. אז תזוזו יותר. זה לא שאי אפשר לאכול ומיד ללכת לישון, אבל אני חושב שזה נכון, באמת לזוז יותר. עוד נקודה מעניינת עם איזה מטופל שהיה באמת שבוע שעבר, הוא מתכונן למרתון, והוא בא לרדת במשקל, כי בריצה, הסיפור הזה של לרדת במשקל מאוד מאוד משפיע. יש סוגי ספורט שזה לא כזאת דרמה. זאת אומרת, אפשר לשחות עם עודף משקל, קשה להתחרות ככה, אני מדבר ברמת להתאמן. גם באופניים, אוקיי? אתה יכול באמת לגמוע מרחקים גם אם אתה בעודף משקל, הכל בסדר, וזה גם בסדר להיות בעודף משקל, אוקיי? שלא יצא מפה איזה… שאנחנו משוגעים שמחפשים אנשים ברחוב. ממש לא. אני אומר שהירידה במשקל בסוגי ספורט מסוימים, במיוחד בריצה, הם משמעותיים. והתחלנו לרדת במשקל והוא ירד באמת איזה חמישה קילו, בין ארבעה לחמישה בחודש, שזה מאוד מהר. תוסיפו לזה עומס של ריצות, והוא, הוא סוג של קרס לי. זאת אומרת, הוא אמר לי אני עייף מאוד, אני חלש. אל תשכחו שזה אוגוסט כרגע כשאנחנו מקליטים. אז הוא באמת הותש. עשינו בדיקת דם, הכל היה תקין. זה אומר שהאיכות של המזון הייתה טובה. בדקנו את השינה, בדקנו את השתייה, מה שהיה חסר זה קלוריות. הוספנו קלוריות, הוא חזר לתלם, הוא רץ עכשיו פיקס. אתמול הוא התקשר, הוא שלח לי הודעה שהיה לו את האימון הכי טוב שהיה לו במסכמת. והכל בסדר. אפשר גם לטעות ולתקן. קצב ירידה מהיר מדי אומר שאתם במינוס קלורי גדול מדי. לא טוב לנו.

רוני: אז אולי תיתן ככה איזשהו טיפ אם מישהו עכשיו רוצה לרדת עצמאית, מה זה קצב מהיר מדי?

ניר: nice. רוני באה עם התקלות מכל הכיוונים [רוני צוחקת]. אני צריך לחדד את ה…

רוני: זה שאלות ששואלים אותי בקליניקה, אני זורקת עליך.

ניר: בכיף, בכיף, באהבה, לא יודע, מי שמכיר אותי וגם את רוני, אנחנו לא שומרים ידע אצלנו. אני חושב שזה נכון לתת לכולם כמה שיותר ידע וצריך לדעת איך להשתמש בו, אבל אני אף פעם, גם כשאני מרצה וגם לדיאטניות וגם למאמנים, זה פשע לא לתת ידע. בגדול, רוני שאלה מה הקצב? הקצב הוא משהו כמו חצי אחוז לאחוז מהמשקל בשבוע. זאת אומרת שאם אני שוקל בערך נגיד 70 קילו, אז אחוז יהיה 700 גרם בשבוע, וחצי אחוז יהיה משהו כמו 350 גרם בשבוע. זה בדרך כלל הסדר גודל של חצי אחוז, אחוז, אולי אחוז וחצי בשבוע במקסימום. הפיזיולוגיה לוקחת זמן. כמו שפצע לוקח לו זמן להגליד, גם שתאים יצמצמו או ישתנו, לוקח להם זמן. ואחד הדברים שקשה אני חושב לאנשים בקליניקה, גם כמטפלים, עכשיו רוני, גם לך ולי…

רוני: נכון.

ניר: גם כמטפלים וגם למטופלים זה… זה הזמן. כמה זמן זה ייקח? למה זה עוד לא קורה? ודברים כאלה. והדרך שלנו, אני חושב, כמטפלים, כתזונאים, זה לתת את התיאום ציפיות, וגם לא לתת לאנשים ליפול. אני רואה שאני מושך כל פעם לפסיכולוגיה כי אני מאוד אוהב את הפסיכולוגיה ואני חושב שצריך, זה הולך בשילוב…

רוני: נכון.

ניר: עם הקלוריות וה-NEAT וכל מה שדיברנו, ולגרום לאנשים כל הזמן להתרומם. יש איזה נטייה למטופל למשוך אותך, אני קורא לזה לבור למטה, ואנחנו כל הזמן צריכים למשוך אותו למעלה, וזה באמת, אני חושב, שהחלק המאתגר והכיף.

רוני: כן, זה באמת תחומים מאוד מאוד קשורים, כי את הידע אנשים יודעים. אנשים יודעים שאם הם יאכלו פחות הם ירדו במשקל, ושאם הם יכניסו יותר, אה… הם הם יכניסו פחות ויוציאו יותר, אבל זה נורא נורא קשה לעשות את זה. זאת אומרת שאנחנו לא שם רק כדי להגיד להם כמה קלוריות לאכול, לתת להם מספרים מפוצצים, להנחות אותם בכל מיני הנחיות מאוד… אהמ…

ניר: כן, לפעמים קשות, לפעמים מאתגרות.

רוני: כן, אבל יותר כאלה פרקטיות, כי בפרקטיקה זה בסוף מאוד מאוד קשה.

ניר: נכון. המטרה שלנו, אני חושב, היא להנגיש את הייעוץ. אני חושב שגם לשקף את המצב, גם לא לשקר חלילה, אלא לשקף את המצב כמו שהוא, להתעמת עם הקושי. אני חושב ש… שזה קל יותר כשיש לך מישהו שהוא תומך, אבל זה אכן תחום מאתגר. אני לא חושב, או מחקרית אני יודע שאין דבר יותר מאתגר מלשנות הרגלי תזונה. זה יותר קשה מלהפסיק לעשן. זה יותר קשה מלהיגמל מאלכוהול, זה יותר קשה מלהיגמל מדברים שהם שחור או לבן. אין דבר יותר מאתגר מ… ודיברנו על זה הרבה בפודקאסטים ובאמת אני ממליץ ככה…

רוני: נכון.

ניר: להקשיב. אבל זה אפשרי וזה קורה. והשאלה גם מהי הצלחה בשינוי הרגלים. אם מישהו שירד באמת 5 קילו, 10 קילו, 10%, 5%, אולי רק שיפר ביצועים, בוא נשים רגע את המשקל בצד והוא באמת שיפר את איכות החיים שלו. ויש המון אנשים בקליניקה שסובלים מכאבי בטן, ואי נוחות, וצרבות, כמות הצרבות היא היסטרית. ואני חושב שבאמת בייעוץ-שניים-שלושה בקלות, אינספור אנשים שאנחנו עוזרים להם לצמצם את התופעות האלה במערכת עיכול.

רוני: חולשה.

ניר: חולשה, עייפות, אנמיות. אני נתקל בהמון, הסיפור של בטן, כאבי בטן והסיפור של החומציות ובסיסיות, אני חושב שזה מאוד קל לשפר את זה. קשה לי להבין למה אנשים לא תמיד באים ככה לנסות לשפר את האיכות חיים. כוחו של הרגל איפשהו.

רוני: כן. טוב, אז אני רוצה, התחלנו לדבר על משקל, אבל אני רוצה שככה נעמיק בנושא הזה, כי אני חושבת שזה נושא שמטריד ליטרלי את כולם. גם ספורטאים מקצוענים מוטרדים מהמשקל שלהם, גם אנשים רזים, גם אנשים בעודף משקל. למה, למה הדבר הזה הוא כל כך מפחיד?

ניר: אני לא יודע אם יש לי תשובות לכל השאלות, אבל אני אנסה. אני חושב שהעולם השתנה. מאז שהומצאו המראות ומאז… לא יודע, האופנה, או הטרנדים קצת השתנו, אז באמת מאז שאנחנו צריכים לראות את עצמנו כל הזמן, אם זה היום עוד יותר גרוע, זה בזום, זה הטיקטוק, פעם היינו צריכים רק לדבר, אוקיי? מרדיו נהיה טלוויזיה, אחרי זה פייסבוק, אינסטגרם שזה גם לראות, זום שזה לראות את עצמנו, טיקטוק שזה לראות ולרקוד, זה גורם לאנשים המון התעסקויות, המון הפרעות. הכמות הפרעות אכילה שיש עכשיו בקליניקה הולכת וגוברת לצערי. וזה משהו שמעסיק. אני חושב שכולנו רוצים להיות יפים, כולנו רוצים להיות חזקים. לא כולם אוהבים להתבגר, או אני אשתמש בעדינות במילה להזדקן, ויש משהו באנשים, נגיד את זה בעדינות, קצת יותר אולי במשקל יותר תקין או בפעילים יותר, יש בזה משהו קצת יותר צעיר, ואני חושב שאנחנו גם מתעסקים בזה וכולנו רוצים להיות איפשהו גם מושכים וגם רלוונטיים. אני חושב שנכון במקביל לפתח עוד הרבה דברים ולא להישען רק על הנראות. [רוני מהמהמת בהסכמה] ואחד הדברים שאני באמת עובד עם אנשים בקליניקה, על לפתח עוד כלים, הספורט זה כלי מצוין, אבל יש עוד הרבה דברים שהם לא להתרכז רק בנראות. אבל זה חלק מהעולם.

רוני: כן. אז לא שאלה אבל איזושהי תהיה, אני מרגישה שהרבה אנשים מגיעים אליי ויש להם איזושהי, איזשהו חשש ממספר מסוים שהם רואים על המשקל. 70 זה הרבה, 60 זה קצת, כל מיני דברים שרירותיים כאלה. אז אולי נעשה סדר. ממה המשקל הזה מורכב בכלל?

ניר: ברמת ההרכב גוף?

רוני: כן.

ניר: כמו שאתם שמים לב, אין לי מושג מה השאלות של רוני. [צוחקים]

רוני: אתה מופתע.

ניר: אני מופתע כל פעם, כל שאלה מחדש. לא התכוננו לזה.

רוני: בסדר, אמרנו שיהיה אותנטי.

ניר: תראו, הגוף מורכב כמובן מהרבה דברים, אבל בגדול אנחנו יודעים לחלק את הגוף, בגדול בגדול, לשניים - למסה רזה ומסה שהיא לא רזה. כמובן שזה מורכב מאטומים ואנזי… לא ניכנס לזה, אבל ברמה שלנו היא מורכבת בגדול מעצמות, מנוזלים, משרירים, ממסה יותר רזה, נראה לי שלזה התכוונת, ולמסה שומנית. [רוני מהמהמת בהסכמה] אנחנו כן רוצים את אחוז השומן איפשהו, אצל ספורטאים זה יהיה בין 10 ל-20 אצל ספורטאים, אצל גברים, אצל נשים זה יהיה… 17 זה מאוד מאוד נמוך, 20 יותר יהיה הגיוני, זה מאוד קשה להגיע לאישה ב-20% שומן. יש מעט מאוד כאלה ולפעמים יש שאיפה לא ריאלית להגיע לאחוז שומן, כי כמו שאמרת, אנשים אוהבים מספרים, אבל הם שמים מספר לפעמים שהוא באמת לא ריאלי. רוב האנשים יהיו בין 20 ל-30 ויש בקליניקה גם 35 ו-40 ומעלה אחוז שומן. אהמ… אז הגוף הזה מורכב ממסה רזה ומסה לא רזה. אנחנו רוצים, אם יורדים במשקל, אנחנו רוצים לדבר על ירידה איכותית במשקל, לשמר כמה שיותר את המסה הרזה, עם אימוני כוח, עם מספיק חלבון, עם שינה טובה, עם אוכל איכותי, ואת המסה השומנית גם ברמה שכיף לנו וטוב לנו איתה. זה בסדר, והגוף, ככל שאנחנו עולים עם הגיל אנחנו נשמור קצת או נאגור טיפה יותר שומן, צריך לקבל אותו, זה בסדר גמור, זה חלק מההתפתחות שלנו. אני לא אוהב שאנשים שמים ככה איזה יעדים לא ריאליים או לא הגיוניים, זה מאוד מקטין את היכולת. תסתכלו על הרגע, כוחו של הרגע. האם אתם משתפרים, האם אתם מתנהלים קצת יותר טוב. אם הייתה איזה מעידה או נפילה, אם אתם יודעים להתרומם מהר. כשאנשים באים ואומרים לי אני רוצה לרדת 40-50 קילו, אני יודע שהם שמו איזה יעד שהוא… הוא מתיש אותם עוד לפני שהם התחילו.

רוני: כן. אז אני באמת אוהבת להגיד שימו רגע את המספרים בצד, כי יש גם מסה שהיא בריאה ויש אנשים שהם מאוד מאוד שריריים והמשקל שלהם נשמע גבוה. ולעומתם, אנשים שהם בעודף משקל והם יכולים להיות במשקל יותר נמוך. זה קצת מבלבל, אבל הכוונה היא כמובן לאחוזי שומן ומסת שריר. שהשריר שוקל, המשקל הסגולי של השריר הוא יותר מהמשקל של שומן ולכן אנחנו יכולים לראות מראה מסוים במספר מסוים ומראה אחר לגמרי באותו מספר בדיוק, ו… לדעת לשחרר קצת את…

ניר: המספרים האלה.

רוני: המספר על המשקל, בדיוק.

ניר: נכון, אתם תקחו שני אנשים… רוני לגמרי, את צודקת, לחלוטין. אתם תקחו שני אנשים באותו גובה, באותו משקל, באותו אחוז שומן, אתם תראו שני אנשים שונים. המספרים האלה מיותרים. אף אחד, דרך אגב, גם בפיתוח גוף, לא מתחרים לפי אחוזי שומן, זה לא מעניין אף אחד. זאת אומרת, מה שמעניין בסוף, תלוי באיזה תחום, אבל בגדול זה אם אתה יותר טוב ברמת הספורט, או אם אתה מבסוט מעצמך. אבל המספרים האלה באמת מבחינתי הם קשוחים והם קצת מורידים. אין מה.

רוני: אולי נדבר קצת על ההבדלים בין גברים לנשים. ישבו אצלי זוג יום אחד בקליניקה, שניהם באו לטובת ירידה במשקל. הגבר היה 18% שומן והאישה הייתה 25% שומן וככה חשכו עיניה. היא לא הבינה איך זה יכול להיות שהיא כל כך, באחוז שומן כל כך יותר גבוה.

ניר: אז אני אענה גם את זה, אבל אני רציתי להגיד עוד נקודה אחת. הרבה פעמים, במיוחד אצל ילדים, בני נוער, אנחנו נכנסים ככה לאיזה סטרס שהם עלו במשקל והילד קצת בהשמנה או משהו כזה. ובסוף זה איזה שניים-שלושה קילו של הבדל. זאת אומרת, יש איזה דרמה על משהו מאוד מינורי ושעושים אחרי זה איזה, מסתכלים לאחור, אומרים, וואלה, כל הסיפור הזה הוא, הוא מאוד קטן ולפעמים אנחנו מנפחים דברים מאוד קטנים לפרופורציות לא הגיוניות, במיוחד אצל ילדים, בני נוער. וכמובן ההשוואה בין גבר לאישה. יש נשים, ואירחנו פה בפודקאסט, מאוד חזקות, ספורטאיות נפלאות, אבל כמובן שיש הבדלים בין גבר לאישה. אני חושב שלא נכון להשוות בכלל. האויב הכי גדול של הטיפול, אנחנו אומרים תמיד, זה ההשוואה לאחר. [רוני מהמהמת בהסכמה] אין שום היגיון להשוות לאנשים אחרים, לא לסיפורים של אנשים אחרים. אותי בקליניקה זה באמת לא מעניין ואני מנסה להגיד לאנשים אין מה להשוות. הסיפור של ההשוואה לאחר הוא… הוא לא טוב לנו.

רוני: אבל פיזיולוגית אנחנו שונים. זאת אומרת אם היא הייתה ב-18% שומן כמו בן הזוג שלה, זה היה כבר אחוז מאוד מאוד נמוך ואולי לא בריא.

ניר: חד משמעית. לא בריא ומסוכן ומיותר ו… וזה נכון, זה דילמה מאוד גדולה. אם להיכנס למספרים או לא להיכנס למספרים. אני חושב שהבגד זה משהו שהוא מאוד עוזר לאנשים ככה להרגיש איפה הם נמצאים. הממ… זה נושא מאוד מורכב, מאוד מורכב. אתם רואים ככה אנחנו הולכים ככה על טיפות בשביל באמת כאילו לגרום לאנשים באמת לנסות לשפר את עצמכם, לא רק להתאבסס, מהמילה אובססיה, על דברים שהם באמת לא מקדמים אתכם או אותנו.

רוני: טוב, הזמן שלנו מתקצר ואני רוצה להספיק עוד כמה דברים. רציתי שנדבר על תוספי תזונה, שאלה פתוחה.

ניר: על תוספי תזונה. קודם כל כמו שזה נשמע, זה תוספים. זאת אומרת, זה לא התזונה עצמה וזה באמת הקצה של הקצה אם בכלל. אני כן חושב שבתזונת ספורט פרופר למתאמנים ספורטאים, כמו שאמרתי, אם הייתי יודע אז את מה שאני יודע היום, לחלוטין הייתי משתמש. אני חושב שקריאטין, קפאין, משקאות איזוטוניים, לפעמים אבקות חלבון, גיינרים, זאת אופציה טובה למתאמנים שרוצים לשפר ביצועים. גם לספורטאים או למתאמנים שהם לא הישגיים. רק צריך לדעת כמה למה ואיך לעשות את זה ובביקורת. כולל בדיקות דם, כולל מעקב. אני חושב שזאת אופציה. אני חושב שקריאטין זה תוסף שמשפר כוח, כוח מתפרץ. אני חושב ש… שהסיפור הזה של קפאין זאת אופציה נחמדה. רק צריך להיזהר עם התמכרויות, אוקיי? תוסף זה משהו שיכול להיות שהוא יחסית ממכר ולכן הוא באמת טיפה… טיפה מסבך.

רוני: אז בין התוספים הכי פופולריים אולי היום על… בחנויות המדפים, זה אבקות חלבון. מה דעתך על הנושא הזה?

ניר: אז אני אתחיל מהשורה התחתונה - אפשר להגיע למספיק חלבון גם מאוכל. כמעט כל הספורטאים, כל המתאמנים, יכולים להגיע לאיכות חלבון מצוינת גם ממזון ולרוב לא צריך. And yet, יש משהו מאוד נחמד בלקחת תוסף חלבון. הדבר, היתרון היחידי כמעט של אבקת חלבון שיש בה יחסית הרבה חלבון ומעט קלוריות. מפה זה מגיע. מפה הכל זה חסרונות, אוקיי? אולי מחיר, אבל שם את זה בצד. הרבה חלבון, מעט קלוריות. כל השאר מבחינתי זה חסרונות. זאת אומרת, זה גם מעובד, אף אבקה לא נולדה בטעם שוקולד צ'יפס או בטעם וניל, [מגחכים] לא יודע מה, עוגיות או בננה או לא חשוב.

רוני: זה לא יוצא ככה מהפרה?

ניר: [צוחקים] זה לא יוצא מהפרה, לא השוודית ולא הפינית. אז אנחנו לא שם ומצד שני יש איזה משהו שאתה לוקח תוסף, אתה מרגיש קצת יותר טוב. כמו שקנית נעל ואתה פתאום רץ יותר מהר. יש איזה משהו נחמד בתוספים. צריך לראות שהם באמת כאילו איזה ומאיזה חברה ומה אנחנו לוקחים. אבל אפשר להגיע לחלבון גם מהמזון. אני כן אגיד שהרבה פעמים אני כן רואה תוצאות טובות שאנשים לוקחים, אני חושב שזה בעיקר מגביר להם את המוטיבציה, אולי זה כן מספק להם את כל החלבון שהם לא הצליחו להגיע לפני. מתאמנים יותר גדולים, ספורטאים יותר כבדים צריכים יותר חלבון, אז יותר קל להגיע מאבקות מאשר לאכול איזה לול שלם או קילוגרמים של טופו. אז זאת אופציה אחרי האוכל.

רוני: האם זה תורם או נחוץ להגדלה של מסת השריר, היפרטרופיה?

ניר: השריר יגדל אך ורק אם יש לו מספיק התנגדות ואחרי זה אם יש לו מספיק חלבון. אפשר עם אבקה, אפשר בלי אבקה. נגיע לזה באותה דרך.

רוני: אוקיי. תודה. אז ככה לקראת סיום, הייתי רוצה לשאול באמת על כל העולם הזה, הוא עולם נורא נורא מורכב, כמו שאמרתי בהתחלה, כל יום מתפרסמים כמה וכמה מחקרים, ומחקרים זה עוד במקרה הטוב, כי יש גם כתבות ופוסטים של אנשים מסוימים והמון המון דעות, חלקם גם סותרות. איך יודעים את האמת? [צוחקת]

ניר: קודם כל השאלה אם יש אמת, והשאלה אם יש אמת אחת, אבל אני חושב שבאמת זה נושא מטורף, אוקיי? כולל הקורונה וחיסונים ומחקרים ומי מימן ואיך עשו את זה. אני אגיד כמה… כמה דברים שיש לי על המחקר. קודם כל, אני חושב שזה נכון לעשות מחקרים, העולם מתקדם בזכות המדע, בזכות המחקר. חלקם ממומנים וזה בסדר. אתם לא מצפים שאנחנו נקום בבוקר ונממן מחקר. זה בסדר שחלק מהמחקרים הם ממומנים, עדיין יש שם גילוי נאות, זה בסדר שזה קיים. כל דבר היום הוא, יש איזשהו תקציב מאיפשהו. צריך לדעת לקרוא את המחקר, לראות אותו כמו שצריך. אני חושב שנכון מה שנקרא לעשות לך רב. תראו למי אתם מאמינים, על מי אתם סומכים. תשאלו אותו, את רוני, או אותי, את מי שאתם רוצים, שאתם מאמינים בו וסומכים עליו. קשה עד בלתי אפשרי למי שהוא לא איש מדע, גם לאנשי מדע דרך אגב, לעקוב אחרי המחקר ולדעת מה עשו שם בדיוק, האם זה מחקר קטן, גדול, האם זה מחקר תצפיתי שבעצם שאלו אנשים איך הם התנהגו, והאם המתאם שם הוא מספיק טוב. יש פה המון מורכבות. מחקרים יוצאים, כמו שאמרת, הערב והשכם, אומרים?

רוני: לא יודעת.

ניר: [צוחקים] משהו כזה, אבל יוצאים כל יום מחקרים. אני חושב שבאמת כאילו יום אחד כן ביצה, יום אחד לא ביצה. זה מאוד מאתגר. אבל אני חושב שהקידמה היא טובה לנו והמחקרים הם טובים לנו. וכבדהו וחשדהו, אני חושב ש…

רוני: כן, גם לי, אני אגיד בצניעות, גם אני, שאני חיה את העולם הזה ועובדת בזה, אני לא מצליחה לעקוב אחרי הקצב המסחרר שבו דברים מתחדשים. ובאמת כדי שיוכיחו משהו, שמשהו, שתצא איזה הנחיה חדשה, זה צריך להיות איזשהו קונצנזוס מאוד מאוד גדול, אז אני אוהבת להגיד תקחו בערבון מוגבל כל דבר חדש שאתם שומעים.

ניר: נכון. אני עוקב אחרי כמה אנשים שאני סומך עליהם, זאת אומרת, כמה מקורות שאני סומך עליהם. אני כמוך מתעדכן כמה שיותר, באמת ברמת ה-24/7 מתעדכן, אין יום, באמת, שאני לא עובר ורואה מחקרים כאלה ואחרים, לא נכנס לכל המחקר לעומק, אבל אין יום בערך שאני לא רואה איזה מחקר על תזונה. מאוד מאתגר. הרבה אנשים בוחרים, יש מה שנקרא cherry picking, זאת אומרת, הם לוקחים את המחקר שמעניין אותם או שטוב להם, אם הוא מסתדר להם באג'נדה ואותו הם מפרסמים. אז צריך באמת לראות ככה מה נכון לכם. האינסטגרם מלא בשטויות, הפייסבוק מלא בשטויות.

רוני: דוקטור גוגל.

ניר: דוקטור גוגל מלא בשטויות. יש גם מקורות טובים, מהימנים, אבל זה מאוד קשה למצוא אותם. ויותר קשה זה גם להקיש מה הבנו מזה. גם אם ראינו שקפה זה טוב, או לא יודע מה, שלוש כוסות קפה זה טוב, השאלה אם לכולם, השאלה אם אספרסו, השאלה עם חלב, בלי חלב. זאת אומרת, לקחת איזה כותרת מפוצצת שקפה טוב לבריאות, לדוגמה, מפה להשליך על כל האוכלוסייה, באיזה גילאים…

רוני: נכון.

ניר: מעניין, מאתגר, אבל זה כיף. העולם הזה הוא מתפתח והוא מגניב וסך הכל אני באמת אוהב את זה. אני חושב שגם רוני נהנית מהעבודה שלנו וזה… זה כיף, זה כיף. זה בסדר שהוא…

רוני: נכון. יש הרבה שונות גם ברמת הפרט. אז אם אתם רוצים לדעת משהו בשביל הידע ולדעת מה הכי נכון ועדכני, אז לקרוא מחקרים זה נהדר. אבל אם אתם רוצים לדעת על עצמכם, אז תמיד תמיד צריך לדעת שיש את המחקר ויש גם את הפרט, שהוא יכול להיות שונה, וכל אחד צריך לנסות ולראות מה עובד לו יותר.

ניר: נכון. נכנס פה גם אידיאולוגיה, נכנס פה הרבה דברים שאנחנו גם מאמינים, כל אחד והאני מאמין שלו, וצריך לראות איך זה מתכתב עם הסביבה.

רוני: כן. טוב, אז נגענו ככה ממש על קצה המזלג על הבסיס של הבסיס ואפילו לא הספקנו לעבור על כל השאלות שהכנתי, כי זה עולם מאוד רחב. אולי נעשה פרק המשך בהמשך. אבל תודה רבה ניר, תמיד כיף לדבר איתך. [צוחקת]

ניר: בשמחה, בשמחה.

רוני: תמיד זה לא, זה לא נגמר. ורק רגע לפני שאנחנו מסיימים, אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות אישיות. החלטנו שנתחיל כמה פינות בפודקאסט שלנו של "הכר את האורח", אז אה…

ניר: סבבה, אני אעשה רק איזה פרסומת קטנה לפני שאנחנו עושים "הכר את…", שאלות מתקילות של רוני, אלוהים ישמור. [צוחקים] מי שכן רוצה ללמוד עוד, אוקיי? אני בדרך כלל לא עושה פרסומות אבל רוני, אני לא יכול, זה מתבקש בפרק הזה. מי שרוצה ללמוד עוד על תזונה וספורט, כמובן שיש את הקורס הדיגיטלי שלי באתר שלי ואפשר לדבר איתי בטלפון ובוואטסאפ. אז מי שרוצה ללמוד עוד על תזונת ספורט, מוזמן באהבה לקורסים הפרונטליים או בזום או הדיגיטלי שאתם יכולים ללמוד בעצמכם ולשאול אותי כל שאלה גם בקורס הזה. זהו, עד פה פרסומות. אני בדרך כלל לא אוהב לפרסם, אתם יודעים, אבל יאללה, תהנו מי שרוצה. שאלות…

רוני: נכון, ואני גם אמליץ ואני לומדת המון מניר כל יום, אז אם מישהו רוצה לקחת את זה צעד אחד קדימה…

ניר: כן, השקעתי שם את הנשמה ויש גם קורס לדיאטניות, וקורס תזונת ספורט, אבל באמת משהו ששדרג אותי, אוקיי? ככה משפט לפני סיכום, מה ששדרג אותי זה באמת להתחיל ללמד ולהרצות. אני חושב שזה גורם לאנשים להיות יותר טובים. אם אתם רוצים להתמקצע במשהו, תנסו גם ללמוד יותר, ואם תצליחו ללמד את זה ולהעביר את הידע, זה גורם לכם פשוט להיות יותר טוב. ואנחנו עדיין לא יודעים מספיק ואני עדיין לא יודע הכל, ממש לא. ההפך, כל יום לומדים מחדש.

רוני: כן.

ניר: שאלות שלא ידעתי.

רוני: טוב, אז כן, בוא נסיים בנימה קצת יותר קלילה. אז מה היית אם לא היית? [צוחקת] מה היית אם לא היית דיאטן ספורט?

ניר: וואו, מה הייתי אם לא הייתי דיאטן ספורט? אני חושב שכמובן שאת הספורט, אני עף עליו, אבל יש כמה דברים שאני אוהב. אני מאוד אוהב לעבוד עם חיות. אני מודה שיכול להיות שהייתי עושה משהו, לא יודע אם הייתי וטרינר כי זה קשוח, אבל יש לי חיבה לחיות ויש לי תקשורת נראה לי טובה איתם. אני ממש חושב שהייתי משהו כזה. ויש לי גם חיבה ל…

רוני: ירידה במשקל בעזרת כלבים. [צוחקת]

ניר: לא, די עם המשקל. [צוחקים] משהו שהוא פאן, חיות זה פאן. אני חושב שהייתי עובד בספארי או באיזה קניה ורץ עם אריות כזה. ואם לא, הייתי עושה משהו עם מכוניות, אבל לא חושב שיש לי מספיק כסף בשביל זה. [רוני צוחקת] אז אני אשאר עם הקואלות.

רוני: שחייה עם דולפינים.

ניר: שחייה עם דולפינים.

רוני: מי מנצח במשחה 100 מטר, חזה, אתה או דולפין? [צוחקת]

ניר: זה, זה הכר את המומחה, לא השפל את המומחה.

רוני: [צוחקים] סתם. טוב, וקצת juice, אין מה לעשות, אנחנו דיאטנים ואנשים נורא אוהבים לדעת מה אנחנו אוהבים לאכול. אז איזה מאכל אהוב עליך, או guilty pleasure, משהו שאתה מרשה לעצמך?

ניר: אני חושב שאני חולה מתוקים, ממש אוהב מתוקים. אני בגמילה קשה ממתוקים, במידות שלי, אבל הסיפור של נראה לי דווקא הכי פשוט, ופלים כאלה? [רוני צוחקת] ההכי פשוטים? כאלה. ואני חושב שוופלים אני יכול לחסל… לא יודע אף פעם אם זה ופלים או ופלות, אבל יכול לחסל כמויות. הכי פשוט כזה של פעם.

רוני: צוחקת.

ניר: אבל יש עוד הרבה דברים שאני אוהב. אבל סתם בשביל האנקדוטה אני חושב שוופלים זה היה משהו שגדלתי עליו וכמויות בשביל, גם להכניס את כל הקלוריות הייתי אוכל מזה המון. אבל אני חושב שמשהו כזה.

רוני: יפה. ושאלה אחרונה, איזה ספורט אתה עושה היום, אם בכלל?

ניר: אז אני מודה שאני מתמודד ככה הרבה פעמים קצת עם כאבים, קצת עם פציעות, אבל הבסיס שלי זה השחייה. אני מנסה כל הזמן לשמור על השחייה ולעשות כוח. אני היום גם עושה הליכות על בסיס יומי, גם דרך אגב מדיטציה ומוזיקה קלאסית, לא, זה שני דברים, שלושה דברים שאני משתדל להתמיד בהם. המדיטציות מעיף אותי, אבל ברמת הספורט הליכות זה הבסיס קצת… כל בוקר כמעט נפתח בהליכה טיפה להתאוורר כי זה הכי זמין. אני סופר צעדים, ככה עוקב אחרי הצעדים, לא סופר, עוקב אחרי הצעדים, אני חושב שזה מאוד חשוב כי אנחנו עובדים מהבית וברמה הזאת. אבל שחייה וכוח זה הבסיס. אבל אני אוהב כל ספורט שהוא, אני באמת יכול לעשות הכל כמעט.

רוני: מדהים.

ניר: נהנה מזה, לא יודע, יכול לעשות את הכל, נהנה מכל ספורט.

רוני: כן.

ניר: כמוך רוני, אני חושב שרוני באמת [רוני צוחקת], אתם לא רואים את רוני ולא מספיק מכירים אותה אני חושב, אבל אני חושב שהיא חובבת ספורט משוגעת. תסתכלו קצת גם באינסטגרם.

רוני: אני אוהבת לנסות כל מיני סוגי ספורט, ככה לטעום ולעבור הלאה, ממצה מהר דברים.

ניר: זה מדהים. ממליץ לכולם.

רוני: טוב, אז בנימה זו אני אגיד לך תודה רבה לא רק על הפרק, אלא בכללי, על האוזן הקשבת וההכלה והמקום תמיד להתייעץ. אז תודה רבה ונתראה בפרק הבא.

ניר: בשמחה, ותודה לך רוני, תודה שארחת אותי ותמשיכו להאזין ולהקשיב. מוזמנים. תודה רוני.

רוני: יאללה ביי.

[מוזיקת סיום]


Comments


אוהבים פודטקסטים? הישארו מעודכנים!

הרשמו וקבלו עדכונים לכל תמלולי הפודקאסטים

תודה שנרשמת

  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook

כל הזכויות שמורות © 

bottom of page