בפרק הקצרצר הזה נעשה היכרות קצרה. קצת על הרקע שלי ומה אני מתכננת לפודקאסט הראשון (?) על צמחים בעברית...
תאריך עליית הפרק לאוויר: 21/11/2021.
בפרק הקצרצר הזה נעשה היכרות קצרה. קצת על הרקע שלי ומה אני מתכננת לפודקאסט הראשון על צמחים בעברית.
[מוזיקה]
שלום לכולם, אני רוני מקלין, חוקרת צמחים וברוכים הבאים לפודקאסט הראשון על צמחים בעברית, נראה לי.
[מוזיקה]
אז בתור חובבת פודקאסטים מושבעת, שמתי לב שיש פודקאסט כמעט על כל דבר, אבל להפתעתי לא מצאתי פודקאסט על צמחים. אז חשבתי וואי, יש לי כל כך הרבה שיחות מעניינות עם אנשים על צמחים ויש כל כך הרבה מה ללמוד, גם לי.
אז יאללה, נרים את הכפפה ונראה לאן זה יוביל. אני אתחיל קצת בלספר עליי. אז אני רוני מקלין, חוקרת צמחים כבר 10 שנים. אני למדתי לתואר ראשון בביולוגיה וקוגניציה ולאחר סיום התואר, התנדבתי בקיבוץ שפתח לי את הצ'אקרה לעבודה עם צמחים. ואז החלטתי, תואר שני מדעי הצמח.
אחרי התואר השני עבדתי כארגונומית של משתלת "נטף" שזו משתלת גידול של צמחים מיוחדים. פחות הפטוניות שאנחנו רואים בכל משתלה, אלא יותר צמחי בר מיוחדים מכל העולם. משתלת "נטף" זו בעצם משתלת גידול שבה מגדלים את הצמחים ומוכרים למשתלות מכירה ברחבי הארץ. כלומר, לוקחים צמח אם ומרבים אותו. הופכים אותו להרבה. אם באמצעות השרשה, חלוקה או זריעה.
עד לא מזמן עבדתי כחוקרת צמחים בחברת "דנציגר" שזו חברה ישראלית עם שם עולמי. מוכרת בעיקר לארה"ב ולאירופה וזו בעצם חברת טיפוח זנים. פה מה שמיוחד הוא שלא לוקחים צמח קיים ומרבים אותו, אלא ממש ממציאים זנים חדשים. את זה עושים בעיקר בתהליך של זריעה. כלומר, לוקחים אבא ואמא, אבא צמח עם DNA מסוים ואמא צמח עם DNA אחר ומכליאים ביניהם. ומה שמקבלים הוא יצור חדש עם מיקס של DNA שמביא לתכונות חדשות.
עכשיו, יוצא לכם להסתכל מדי פעם על איזשהו צמח יפיפה במשתלה ואתם חושבים לעצמכם, 'וואו, זה נראה כמו ציור מטורף' וקשה לכם להאמין שזה דבר טבעי בכלל, למשל הפטוניה עם הלבבות או איזשהו קולאוס עם גרדיינט צבעים פסיכדלי.
אז נכון, הצמח עצמו הוא טבעי, לא עשינו איזו הנדסה גנטית, אבל האמת שמאחורי כל זן מיוחד כזה שאתם רואים במשתלות, עומדים לפעמים עשרות חוקרים אגרונומים שמגדלים עשרות אלפי זרעים על גבי דונמים ודונמים של חממות. עד שמוצאים זן מיוחד כזה שהוא באמת ראוי לשיווק. האמת שזה עולם מרתק שהרבה ממנו נסתר מהלקוח שבא לקנות במשתלה ולפעמים אפילו מהמגדלים עצמם.
למשל, אחד האתגרים שלי בתור חוקרת היה למצוא מתוך 10 פטוניות סגולות שלמראית עין נראות אותו דבר, את הסגולה שהכי עמידה לעודף מים או הכי עמידה ליובש.
חוץ מזה יש לי את העסק העצמאי שלי, צמחים DIY, שבו אני מעבירה סדנאות והרצאות על גידול צמחים ועכשיו גם פודקאסט. יש לי דף פייסבוק ואינסטגרם "צמחים עשו זאת בעצמכם" או "PLANTS DIY". שם אני כותבת תוכן על גידול צמחים, נותנת טיפים לגידול, כותבת עדכונים על סדנאות קרבות ועורכת מיני ניסויים שעוזרים לנו להבין איך באמת כדאי לגדל את הצמחים שלנו.
אז אתם מוזמנים להיכנס לדף ולשאול שאלות, להעיר הערות, להציע רעיונות ומה בעצם אני מתכננת בפודקאסט הזה? אז לפני הכל, החלטתי שיהיה נכון להקדיש כמה פרקים לרקע קצר על הצמח. אז נכיר את האיברים העיקריים של הצמח, מה כל איבר עושה ולמה הוא חשוב ובפרקים הבאים שאני מאוד, מאוד מצפה להם אני אראיין אנשי צמחים, גננים, קולגות, מביני עניין וצמחולוגים שונים ומשונים. והמטרה היא בעצם לתת לכם, חובבי הצמחים, איזשהו ערך שיעזור לכם להבין את הצמחים שלכם יותר טוב.
לכל אדם שמתעסק עם צמחים יש את הטיפים שלו ואת התובנות שלו, אז אני בטוחה שכולנו נרוויח, בעיקר הצמחים. אז אם יש לכם רעיונות לאנשים שכדאי לראיין, שאלות שכדאי לשאול או כל דבר שאתם רוצים לשתף, אתם מוזמנים לכתוב לי בפייסבוק או באינסטגרם, "צמחים עשו זאת בעצמכם", "PLANTS DIY" ונשתמע בפרק הבא, ביי.
לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה
Comments