הממלכה בסערה: הציבור עדיין לא יודע איזה סרטן יש למלך צ'רלס, ובינתיים כולם דואגים לשלום הנסיכה קייט. מאז עברה הליך רפואי בתחילת השנה היא לא נראתה בציבור, והתקשורת מלאה בדיווחים ושמועות סותרות. למה בארמון לא פועלים בשקיפות? ומה מצבה של קייט?
תאריך עליית הפרק לאוויר: 17/03/2024.
קריינית: אתם מאזינים ל-Ynet פודקאסטים.
[מוזיקת פתיחה]
טל: לאן נעלמה קייט מידלטון? זאת השאלה שמסעירה את הרשתות. בימים של 134 חטופים בעזה וילדה קטנה, רק בת 9, שבלעה אותה האדמה, אנחנו לוקחים רגע מחוץ לזמן לדבר על נסיכה מחיים אחרים, מארץ אחרת, אולי מאיזו אגדה, שהשאלות איפה היא ומה מצבה מעסיקות את העולם. בארמון הודיעו מראש שקייט תיעדר בחודשים הקרובים בעקבות אירוע רפואי, אבל השאלות, התהיות והקונספירציות רק גוברות ככל שחולף הזמן. והציבור מודאג. למה בית המלוכה נוהג להסתיר אירועים גדולים מאחורי הצהרות מעורפלות? ומה החשיבות בשמירה על מצג שווא של משפחה מושלמת, כביכול, ונטולת בעיות?
אני טל זרביב מנור, וזאת "הכותרת".
שלום ענבל חננאל, ראש דסק חו"ל ורויאלס ב-Pplus. תרשי לי לדלג על נימוסים אנגליים ולגשת כמו ישראלית טובה ישר ולעניין הבוער, מה קרה לקייט מידלטון?
ענבל: את שואלת את שאלת השאלות! הממ… אני אגיד לך מה. בואי, בואי נחזור טיפה אחורה. ב-17 בינואר, שזה היה ממש קצת פחות מחודשיים, נשארו עוד כמה ימים עד שנסגור חודשיים מלאים, ארמון קנזינגטון הודיע שקייט מידלטון עברה הליך רפואי, שהיא עברה ניתוח בבטן. הוא אמר מראש שהיא תהיה מאושפזת למשך שבועיים, והוא גם הודיע שאנחנו נחזור לראות אותה בהופעות ציבוריות רק אחרי חג הפסחא. על פניו, הארמון כיסה את הכל.
טל: וזה נחשב דבר שגרתי?
ענבל: זה נחשב לדבר שגרתי יחסית ל… לבריטניה. אני אפתח סוגריים ונעבור לנורווגיה לממש לשנייה. מוקדם יותר השבוע, מה שקרה זה שארמון נורווגיה הוציא הודעה שבעצם המלך עובר השתלה של קוצב לב, הוא גם עדכן אחרי זה שההשתלה עברה בהצלחה. בגדול, שאר בתי המלוכה די מנסים לעדכן כמה שיותר. בבריטניה המצב מאוד שונה. וזה מחזיר אותנו לקייט. עכשיו, מה שקרה עם קייט בהתחלה, זה היה… אני אגדיר את זה בתור צירוף מקרים מצויין. זה ממש שיחק לה לידיים, רגע אחרי שנודע על הניתוח, הודיעו שצ'ארלס צריך לעבור הליך רפואי, בערמונית, ואז אחרי שבוע וחצי-שבועיים כזה, הממ… עוד הפעם התחילו לעלות כל מיני סימני שאלה לגבי המצב של קייט, ואז הופ, צ'ארלס הודיע שהוא אובחן בסרטן, אז עוד הפעם התשומת לב הלכה אליו. גם פה, אגב, אנחנו לא יודעים עדיין באיזה סוג של סרטן מדובר. אנחנו חודשיים לתוך האירוע ואין לנו מושג במה מדובר. אה, וככה כזה, את צ'ארלס יותר ראו בציבור, הוא יותר היה זה… ובעצם מה שהדליק את כל הנורות ממש לאחרונה, זה היה איזה טקס אזכרה מאוד גדול בבריטניה, של הסנדק של וויליאם, ובדקה ה-90 וויליאם הודיע שהוא לא מגיע. עכשיו, קודם כל, לא מתאים לו לעשות דבר כזה, וזה התחיל לגרור מלא מלא מלא ספקולציות לגבי מה המצב של קייט.
עכשיו, תשמעו.
[מוזיקת רקע]
הספקולציות נעות בין "היא כלואה במגדל", ממש סטייל רפונזל שתזרוק את השיער החוצה ומישהו יטפס ויציל אותה, ועד לזה שהיא מתה ובארמון לא רוצים להגיד את זה עכשיו, הם מחכים לרגע הנכון.
טל: וואו, קיצוני.
ענבל: נכון. יש עוד הרבה מאוד ספקולציות באמצע, יש כאלה שמדברים על זה שבעצם קייט נורא רזה ובעצם הניתוח בבטן זה משהו שכנראה, משהו במעי הגס, ומשהו סביב אנורקסיה, ויש כאלה שמדברים על הוצאת רחם. ויש כמובן את אלה שטוענים שוויליאם בכלל עזב אותה לטובת רוז, שהיא החברה הכי טובה של קייט לשעבר, וזאת שלכאורה ניהלה רומן עם וויליאם. והכל שם בסימן שאלה מאוד מאוד גדול.
בבריטניה יש איזשהו נוהג כזה מאוד מאוד טיפשי, שברגע שיש איזה יותר מדי שמועות, או יותר מדי משהו, בום, ישר מצלמים אותם וישר עושים איזה משהו כדי למזער את השמועות. נחזור נגיד רגע אחורה בזמן לדצמבר 2018. חודש לפני התחילו ממש להיות כותרות על סכסוך בין קייט למייגן. זה הטריף את כולם, חודש אחר כך, בדצמבר - בום, שתיהן ביחד הולכות אחת ליד השנייה, צוחקות, כביכול מעלימות את כל השמועות. זה מה שהם ניסו לעשות גם הפעם, ובעצם מה שקרה בהתחלה זה שקייט נצפתה, קייט לכאורה, צריך לציין, נצפתה בסביבת הארמון כשהיא מרכיבה משקפי שמש ויושבת ברכב ליד אמא שלה.
בדקות הראשונות באמת כולם כזה נשמו לרווחה, אוקיי, קייט חיה, ואז זה כזה התחלף מהר מאוד ב-שנייה, זאת בכלל לא קייט, זאת כפילה שלה, רגע יש לה נקודת חן מוזרה על הפנים, זה כמו הנקודת חן של פיפה, אחותה… משהו לא הסתדר, עוד הפעם, מלא מלא מלא ספקולציות. לארמון לקח משהו כמו שבוע עד שהוא החליט לעשות איזה מהלך, ואז הוא הוציא את התמונה של קייט עם שלושת הילדים. שזה בכלל גרם לטרפת ברשת, משהו לא נורמלי!
הממ… התמונה הזאת היא בעצם, בהתחלה היא פורסמה, הכל היה בסדר, כולם נורא שמחו, רואים את קייט, הכל טוב. היא ישבה על הכיסא, שזה כבר משהו נורא מוזר, כי קייט לרוב לא יושבת בתמונות המשפחתיות. ואז לאט לאט שמו לב שפתאום הטבעת אירוסין שלה חסרה על האצבע, שזה מאוד מוזר, כי היא לא הורידה אותה בערך משנת 2010. והתחילו להיכנס לפרטים, ואז פתאום ראו שהיד של שרלוט מנותקת מהסוודר, והרוכסן של קייט עקום… כל מיני טעויות פוטושופ, כאלה דרך אגב, לפי מה שראיתי, הטעויות עומדות על 16 או 17! כאילו אם זה התחיל מ-2-3, אז זה כבר 16 טעויות פוטושופ.
טל: וואו, כשהדבר הכי הכי מדהים בתוך הסיפור הזה, זה שקייט, שידועה בתור דמות מאוד ממלכתית ומאוד פרפקציוניסטית, פתאום מוציאה תמונה, שאיך נגיד, לא עומדת בסטנדרטים שלה.
ענבל: ולכן יש עיתונאים בחו"ל שטוענים שלקייט אין יד בדבר הזה. ממש ברמה שהארמון עשה את זה מאחורי הגב שלה.
התמונה הוסרה מהסוכנויות, שזה היה איזשהו צעד מאוד מאוד דרמטי וקריטי, ומה שגרם לארמון, ליתר דיוק לקייט, אבל שוב אנחנו לא יודעים אם זה באמת קייט, להוציא התנצלות, שגם היא כמו כל צלמת חובבת ניסתה לעשות קצת עריכות בפוטושופ.
זה לא שכנע אף אחד, ממש אף אחד לא השתכנע בזה, יש זעם עצום בבריטניה על העובדה הזאתי שבעצם הם מסתירים מידע כל כך כל כך חשוב, ובו הם נמצאים באמת, כאילו הם מסתירים מידע מהאנשים שמשלמים על המוסד הזה. כאילו, שם הכעס.
טל: את חושבת שזה יגרום לאיזה קרע ביחסי האמון בין בית המלוכה לציבור?
ענבל: אני חושבת שהקרע ביחסי האמון נפגע כבר לפני המון זמן. הקרע הזה מאוד הורגש במוות של אליזבת.
[הקלטה] קריין חדשות בריטי:
A few moments ago, Buckingham Palace announced the death of Her Majesty Queen Elizabeth the second. The palace has just issued this statement. It says the Queen died peacefully at Balmoral this afternoon.
ענבל: המקרה של אליזבת היה… זאת הייתה שנה מטורפת, זאת הייתה שנה שאליזבת ממש אושפזה והשתחרה מבתי חולים כל הזמן. היא ביטלה אירועים נורא חשובים, היא לא הגיעה ברגע האחרון ומהארמון כל הזמן יצאה הודעה, המצב של אליזבת מצוין, היא רק צריכה לנוח, היא רק צריכה לנוח.
ואז הגיע יום חמישי, השמיני בספטמבר. בצהריים קיבלנו הודעה שאליזבת לא מרגישה טוב, ושעתיים-שלוש אחר כך קיבלנו הודעה שאליזבת מתה. כאילו, לא הייתה שום הכנה לדבר הזה! וזה לא סביר.
[מוזיקת רקע]
עכשיו, במשך שנה המצב שלה באמת הידרדר, ידענו שהוא הידרדר, ראו את הידיים שלה פתאום נורא כחולות, ו… המצב לא היה בסדר, אבל מהארמון ממש התעקשו שהכל בסדר. והנה, זה לא היה בסדר.
טל: מה עוד הם הסתירו מאיתנו?
ענבל: אותו דבר קרה עם הנסיך פיליפ, שגם הוא במשך כמה חודשים נכנס ויצא מבתי חולים. וגם אז אמרו כל הזמן שהוא במצב בריאותי מצוין, והכל בסדר, והכל טוב, וגם יום שישי בבוקר, בלי שום הכנה מוקדמת, הודעה מהארמון, הנסיך פיליפ הלך לעולמו. איזה שוק! עכשיו, נכון, הוא היה בן 99, נכון, כולנו ראינו את זה בא, נכון, היו לנו כתבות מוכנות, אבל רגע כאילו, אתמול הודעתם שהוא בסדר, היום הוא מת? קצת מוזר. אבל זה באמת הנוהל שלהם שם.
אני אקח אותנו לעונה הרביעית של "הכתר", ושם בעצם באחד הפרקים, יוצרי "הכתר" חשפו את הסיפור סביב הבנות דודות האוטיסטיות של אליזבת.
[הקלטה מהסדרה "הכתר"]:
- Their professionally diagnosed idiocy and imbecility - would make people question the integrity of the bloodline.
- What?
- Can you imagine the headlines if it were to get out? What people would say?
ענבל: בעצם מדובר בנריסה וקתרין, שהן היו אחייניות של אליזבת המלכה האם, ובעצם הסתירו אותם מהציבור בצורה יוצאת דופן. כאילו, אני חיה את המלוכה שבע שנים, ובאמת לא היה צל של ספק שהדבר… לא היה לי מושג שזה קורה.
אחרי שהדבר הזה התגלה, אז בעצם אחת האחיות במוסד שבו השתיים היו מאושפזות, סיפרה שהאירוע שהיא ממש ממש זוכרת, זה את החתונה של הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה, שקתרין ונריסה ישבו וצפו בטקס, ואז ראו את המלכה אליזבת, את הבת דודה שלהן, וממש נופפו לטלוויזיה ועשו שלום ונורא התרגשו, וזה כאילו היה כזה… היא סיפרה שזה היה קטע קורע את הלב, כי כאילו, הן יכלו להיות שם, הם חלק מהמשפחה, אבל כל כך הסתירו אותן. וזה באמת סיפור סופר כואב.
[מוזיקת רקע]
טל: אז הארמון מסתיר בשיטתיות דברים מהציבור. מה זה משרת, ואיך מערכת היחסים של בית המלוכה והתקשורת השתנתה במהלך השנים? והאם ציבור עדיין חושב שיש צורך במלוכה?
תכף נמשיך, אבל קודם יש לנו המלצה חמה עבורכם לעקוב אחרינו, לדרג אותנו, ולהגיב לנו בספוטיפיי ואפל פודקאסט.
דוקטור אסתר לופטין, מומחית לאירופה במחלקה לשפות זרות באוניברסיטת תל אביב. ברוב העולם אנחנו כבר לא רואים בתי מלוכה, וכאן זה ממשיך דור אחרי דור, נסיכים ומלכים שתופסים את התפקידים הסמליים האלה. תגידי, איך נשמר הסדר החברתי הזה במשך כל כך הרבה שנים?
ד"ר לופטין: אני חושבת שברגע שהבית המלוכה הבריטית החליף בעצם איזשהו קונספציה, איזשהו דיסקט, וזה קרה לפני כמאה שנה, ובייחוד אנחנו ראינו את זה ביתר שאת במהלך כהונתה של המלכה אליזבת בשבעים שנות כהונתה, ברגע שהבית המלוכה הבין שאם במשך מאות שנים הציבור בעצם שירת את בית המלוכה, הוא שילם מיסים, פה אנחנו רואים שבעצם ב-70-80 שנה האחרונות התחלפו היוצרות, ובית המלוכה רואה את עצמו כזה שאמור לשרת את הציבור. הוא זה שאמור לדאוג לציבור, הוא זה שאמור בעצם לקדם את האינטרסים הכלכליים, הפוליטיים והחברתיים של בריטניה. וזה במידה רבה גרם לכך שהוא עדיין נחשב רלוונטי, כי אנחנו יודעים מסקרים שנערכו באמת לפני מספר חודשים, בסוף 2023, שרוב הבריטים עדיין, 62% מהבריטים חושבים שבית המלוכה ראוי להמשיך להוסיף ולהתקיים. נכון שאנחנו רואים פה ירידה, כי ב-2013 75% מהבריטים תמכו בבית המלוכה, היום רק 62%, אבל עדיין מדובר ברוב. צריך גם לומר שיש הבדל בין צעירים למבוגרים. בני 65 ומעלה תומכים מאוד בבית המלוכה, כ-80%, בעוד שבקרב צעירים, מדובר משהו כמו בין 32 אחוזי תמיכה ל-36 אחוזי תמיכה, פחות מחצי, שזה אומר שהצעירים הרבה יותר ביקורתיים כלפי בית המלוכה, בעוד הדור המבוגר יש לו הרבה יותר כבוד לבית המלוכה הבריטי.
טל: בואי נדבר רגע על מערכת היחסים המורכבת בין התקשורת לבין בית המלוכה. מרגיש כאילו במקרה הזה עם קייט, יש פה קצת רדיפה מצד התקשורת, עם כל הקונספירציות והרצון להשיג עוד ועוד מידע, לא ככה?
ד"ר לופטין: אני חושבת שבאופן כללי יש הבדל בין העיתונות, התקשורת הבריטית לתקשורת העולמית. מי שבסופו של דבר חשף את הסיפור בנוגע לפוטושופ, היו סוכנויות ידיעות לא בריטיות. רויטרס, AP ואחרות, והם אלו שלראשונה גם החליטו להסיר את התמונה של הנסיכה קייט מידלטון. ולכן אנחנו כן רואים הבדל. ההבדל, יש הבדל ברור בין שניהם, התקשורת הבריטית היא הרבה יותר מכבדת את בית המלוכה, יש לה יחס הרבה יותר מכבד, כי בסופו של דבר היא מבינה שחשוב לה להיות ביחסים טובים איתו, על מנת לקבל כמובן אינפורמציה עתידית. אבל מי שבסופו של דבר, משום מה גרם לתקשורת הבריטית להתעורר ולהיות קצת טיפה יותר אגרסיבית, היא בעצם התקשורת העולמית, שהיא מבינה שמשהו קרה פה, שמשהו פה השתבש בסיפור הזה, ואכן הסיפור עם קייט מידלטון נשמע מוזר ותמוה מדי יום. היא כבר לא נראתה בציבור כמעט שלושה חודשים, וזה גרם לבריטים, לתקשורת הבריטים לנוע באי נוחות מסוימת, ולכן אנחנו רואים שהתקשורת הבריטית מרבה בימים האחרונים לבקר באופן יותר נוקב את בית המלוכה הבריטי, ולבקש בעצם תשובות לגבי שאלת היעלמותה של הנסיכה קייט מידלטון. כלומר, אנחנו יודעים שדברים פה השתנו, אבל עדיין מי שבסופו של דבר כן דוחף לקבל תשובות לגבי היעלמותה של קייט, יותר התקשורת העולמית מאשר הבריטית. הבריטים עדיין יותר מנומסים בהשוואה לתקשורת העולמית, כי חשוב להם לשמור על יחסים תקינים עם בית המלוכה הבריטי.
[מוזיקת רקע]
טל: בתוך מערכת היחסים הזאת של התקשורת ובית המלוכה יש גם את הציבור. אנחנו רואים כמה הוא מעורב, בעיקר רגשית, כל פעם שיש טקסים, הכתרות, חתונות. כמה האזרחים מתייצבים לכתר, מה החשיבות של בית המלוכה לעם הבריטי.
ד"ר לופטין: אין ספק שבית המלוכה הבריטי נחשב לאחד מבתי המלוכה החשובים ביותר באירופה, כשמשווים לבית המלוכה הבלגי או הספרדי או ההולנדי או הדני או השוודי או הנורבגי… הבריטים, כמובן זה בית המלוכה החשוב ביותר באירופה ובעולם כולו. ובמידה רבה התפקיד שלו הוא נתפס כגוף שהוא מאזן, שנמצא מעל המחלוקות הפוליטיות.
הוא לא מזוהה עם ימין או שמאל, הוא לא גוף פוליטי. כשהמטרה המרכזית שעומדת לנגד עיניו זה לדאוג לאינטרסים הפוליטיים והכלכליים של בריטניה, ואנחנו ראינו את זה אצל המלכה אליזבת, שבמהלך 70 שנות שלטונה היא באמת, הדבר היחיד שעמד לנגד עיניה זה לדאוג לאינטרסים הכלכליים והפוליטיים של בריטניה, זו הסיבה שהיא מבקרת בלמעלה מ-100 מדינות בעולם, זה לא בגלל… למטרות תיירותיות, אלא לקדם את האינטרסים הכלכליים והפוליטיים של בריטניה. אגב, ראינו את זה בצורה מאוד בולטת גם לאחר הברקזיט.
[הקלטה של המלכה אליזבת]:
My Government's priority has always been to secure the United Kingdom's departure from the European Union on the 31st of October.
My Ministers will work to implement new regimes, seizing the opportunities that arise from leaving the European Union.
ד"ר לופטין: כשבריטניה מחליטה ב-2016 לפרוש מהאיחוד האירופי, בריטניה מגייסת לצורך כך את המלכה אליזבת, שמזמינה בין היתר את טראמפ, אגב פעמיים, גם ביולי 2018, ביוני 2019, מזמינה אותו ועורכת לו באמת משתה מפואר, על מנת כמובן להדק את היחסים בין בריטניה לבין ארצות הברית. מהבחינה הזאת בית המלוכה הוא באמת ממלא תפקיד מאוד חשוב.
אגב, זו הסיבה גם שלאחר מותה, עדיין המלכה אליזבת בסקרים, רואים את זה בסקרים ממש האחרונים, של סוף 2023, היא עדיין נחשבת לדמות הנערצת ביותר וזוכה למשהו כמו 75% תמיכה. המממ… אז מהבחינה הזאת בית המלוכה הבריטי באמת ממלא תפקיד מאוד מאוד חשוב. הוא א-פוליטי, התפקיד שלו הוא באמת לאזן בין חלקים שונים בציבור הבריטי, ולקדם כמובן את האינטרסים הכלכליים והפוליטיים של בריטניה.
טל: את יודעת, בעקבות הסיפור הזה עם קייט מידלטון ועוד סיפורים דומים אחרים מאוד, כמו המקרה עם הנסיך פיליפ והמלכה אליזבת, זה מרגיש כאילו בית המלוכה נתפס… לא בדיוק הכי אמין מבחינת ההצהרות שלהם.
ד"ר לופטין: אני מסכימה לחלוטין, אני חושבת שאין ספק שבית המלוכה יש לו מסורת באמת של הכחשות וטיוחים, וכמו שאת הזכרת, זה לא משהו חדש. זאת אומרת, מהבחינה הזאת הסיפור עם קייט מידלטון הוא באמת… הוא לא נחשב מבחינת exception, הוא לא חריג. כלומר, זה חלק מהמסורת הבריטית, באמת להעמיד פני פוקר, לא לספר את כל האמת, ופשוט כמובן להעמיד, במידה מסוימת להעמיד פנים שהכל כשורה, כדי לא להכניס את הציבור לחרדות ולחששות מיותרים מבחינתו. זו בעצם המטרה העיקרית.
כמובן שהסיפור עם קייט הוא הולך ומסתבך. ביחוד בעידן של Artificial intelligence, AI, שיש לנו את הבינה המלאכותית שבודקת גם מניפולציות שונות, אז זה הרבה יותר מסובך, הרבה יותר קשה להערים על הציבור הבריטי, והציבור הבריטי מרגיש במידה רבה נבגד! הוא מרגיש שמשהו פה קרה, משהו פה השתבש, אבל משום מה בית המלוכה מסתיר את זה ממנו.
יכול מאוד להיות, תראי, זה הערכה שלי, זה נכון שזכות הציבור לדעת, אבל יכול מאוד להיות שהסיבה שזה קורה זה אולי בגלל שמשהו באמת אכן השתבש בניתוח, אני לא יודעת אם אכן היא נכנסה לקומה או לא, כפי שהעיתונאית הספרדיה טוענת, אבל יכול מאוד להיות שהמטרה המרכזית בשלב זה זה להגן על הילדים. יש לה שלושה ילדים קטנים, מאוד צעירים, שאולי לא מודעים למצבה, והמטרה היא כמובן להגן עליהם. יכול מאוד להיות שזאת הסיבה, אני לא יודעת, אנחנו נדע את זה בחודשים הקרובים.
אבל מה שברור, שמשהו פה באמת השתבש, משהו קרה פה במהלך הניתוח הזה. יש טוענים שאולי יש פה משבר זוגי. קשה לי להאמין, אבל אי אפשר לדעת.
טל: ד"ר אסתר לופטין, תודה רבה לך.
ד"ר לופטין: בבקשה.
[מוזיקת רקע]
טל: בחזרה אלייך ענבל. מה לדעתך האינטרס להסתיר את כל הפגמים האלה, את כל החולי, האוטיזם, כל זה כדי להפוך מה? את משפחת המלוכה למשפחה מושלמת, בלתי נגישה, נטולת כל רבב?
ענבל: אני לא חושבת שזה המקום של הבלתי נגישה, כי עם השנים הם קצת הפכו להיות יותר נגישים, אם זה יותר הטקסים שמשודרים, אם זה יותר פתאום רשתות חברתיות. אני חושבת שלאליזבת היה מן… כאילו מן מוטו כזה, שלא צריך להתלונן, לא צריך לקטר, לא צריך לדבר על מה שלא בסדר, פשוט תמיד להגיד שהכל טוב, הכל בסדר, ולהראות את זה לציבור. וזה באמת מה שהם עושים.
קיבלנו את ההוכחה לזה פתאום עם… עם הארי ומייגן, שהם קמו ועזבו את המלוכה, וכאילו גם אז הכל… מהארמון הם לא כל כך מגיבים לזה, הם כאילו מאוד מאוד נזהרים במילים שלהם, הם מאוד מאוד מנסים לשמור על איזה מן נראות כזאת שאנחנו בסדר, והכל בסדר, והכל… אבל הכל שם לא בסדר. באמת באמת שבעיניי, אם שואלים אותי, מדובר, באמת כאילו, קחו את משפחת קרדשיאן, אז הטראש שיש שם זה לא רחוק מהטראש שיש בבריטניה, זה ממש ככה, פשוט עם יותר תארי אצולה.
אבל אני חושבת שכן… מהרגע שצ'ארלס הוכתר, אז כאילו בעצם הוא מתמודד עם קשיים שהוא לא חשב שהוא יתמודד איתם. בוא נאמר שהוא קצת יותר משנה מלך, בשנה הזו יש לו גם את הארי שלא מפסיק להוציא ספרים ולטנף ולהוציא ראיונות, וכל מיני כאלה. יש לו את המצב הבריאותי שלו, יש את הלחץ להעביר את הכתר לוויליאם, יש את המצב הבריאותי של קייט… כאילו, הוא כל כך חיכה [צוחקת] שהוא קיבל פשוט הכל חוץ מממלכה מתנהלת על מי מנוחות.
טל: ענבל חננאל, תודה רבה. הנה עכשיו זה הזמן לנימוסין, ככה בסוף, תודה.
ענבל: [צוחקת] תודה לכם.
[מוזיקת סיום]
טל: ועד כאן "הכותרת" להפעם. אם עדיין לא נרשמתם לעקוב אחרינו באפל או בספוטיפיי, כדאי לכם. מוזמנים לדרג אותנו, להגיב לנו, אנחנו נשמח לקרוא. את "הכותרת" אפשר למצוא גם באתר Ynet או באפליקציה בנייד וברכב. אתם מוזמנים להאזין לפרק נוסף שלנו על גוף תקשורת שעולה הרבה בכותרות, חפשו את הפרק "כלי הסברה או שירות לטרור; הדילמה הישראלית עם אל-ג'זירה".
תחקיר, הפקה ועריכה: גיא סאלם ועדן דוידוב.
אני טל זרביב מנור, שימרו על עצמכם.
לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה
Comentarios