המסר "חמאס הוא דאעש" שחלחל מהר בעולם, הסרטונים הקשים שהביאו אהדה, ופעילות של אזרחים פרטיים ברשתות. המלחמה בדרום הפתיעה את ישראל גם בזירת ההסברה, ודרשה שינוי כיוון משמעותי בתחום. ההצלחות, השגיאות, והאם ננצח בקרב על דעת הקהל?
תאריך עליית הפרק לאוויר: 19/10/2023.
קריינות רקע: אתם מאזינים לוויינט פודקאסטים.
שרון כידון: מדינת ישראל נכנסה למצב מלחמת פתע, וכך גם ההסברה הישראלית.
בתחילה היה נדמה שרק גורמים פרטיים משפיעני-רשת ניהלו את הקרב, אבל צה"ל ומדינת ישראל הסירו את הכפפות, שינו את הקו והחלו לתת פייט בחזרה.
האם אימוץ שיטות הלוחמה ברשת של החמאס השתלמו לישראל? האם החשיפות הקשות העריכו את חלון הלגיטימציה לפעול? עד כמה משבר הפגיעה בבית החולים בעזה הוא על נכון מהצד הישראלי? ומה יקרה לדעת הקהל הבינלאומית ביום שבו צה"ל באמת יעשה טעות? אני שרון כידון, וזאת "הכותרת".
שרון כידון: איתמר אייכנר, כתבנו המדיני, ישראל יוצאת למלחמה הזאת לא מוכנה. האם אפשר להגיד שהתעשתנו מהר בקרב על ההסברה?
איתמר אייכנר: כן, אני לא זוכר היערכות כזאת בכל הגופים - משרד החוץ, דובר צה"ל, הייתה פה עבודה חסרה תקדים. כבר בשלבים מוקדמים ישראל הסירה את הכפפות, עברה למתקפה במאה קמ"ש.
קריינות רקע מהחדשות, קול א': חמאס הם הנאצים החדשים. חמאס הם דאע"ש, ובחלק מהאירועים, גרועים יותר מדאע"ש.
קול ב': חמאס הם דאע"ש, ארגון הטרור שאחראי על הטבח ב-7 באוקטובר. זה לא קשה.
קול ג': זה הפנים האמיתיות של הרוע, האנשים שערפו ראשים של ילדים, ומתנהגים כמו דאעש, כמו הדאע"ש החדש פה בישראל. זה יגמר עם הסוף של חמאס.
איתמר אייכנר: זה התחיל עם המסר הזה שחמאס שווה דאעש, שבאמת חילחל, ואפילו מעל ומעבר הצליח, מעל ומעבר. צריך לשמוע אפילו מה אמר הנשיא ביידן בביקור שלו בישראל:
קריינות רקע, קולו של ביידן: הם ביצעו רוע וזוועה שגרמו לדאע"ש להיראות איכשהו יותר רציונלים.
איתמר אייכנר: שהמעשים של החמאס גורמים למעשים של דאעש להיראות אפילו הגיוניים.
שזה באמת משהו שאי אפשר היה לנסח, גם לא במערך ההסברה הלאומי, מסר כזה. אני חושב שמה שהם עשו הוא די מדהים, חשבון ה-X, לשעבר טוויטר, של משרד החוץ שנקרא ישראל, העלה מאות, מאות ציוצים עם מידע, באמת אגרוף לבטן, אין מילה אחרת. עדויות מזעזעות, סרטונים. החליטו מהר מאוד בישראל, בשלבים מוקדמים להוריד את הכפפות, ובעצם אנחנו עושים היום לחמאס את מה שהפלסטינים עושים לנו שנים - הם הראו גופות, אנחנו נראה לכם מה זה גופות. אבל תראי, היה לנו גם מה להראות לצערנו.
שרון כידון: כלומר, ישראל במובן מסוים משנה גישה, ומוזנת גם לא פעם על ידי הגולשים, לפני שהחשבון הרשמי מבטא את זה, והיא כאן מאמצת מה שנקרא לוחמת גרילה הסברתית.
איתמר אייכנר: אמת, וגם השתמשה בסרטונים של החמאס. וכמובן צילומים של מצלמות האבטחה שיצאו מהקיבוצים, ודברים עם מצלמות, תיעודים ממצלמות ראש של המחבלים שנתפסו, הוציאו כמעט הכל. אני אומר כמעט, כי יש גם כמה דברים ששמרו, שהם היו באמת מזוועים מדי, היה סרטונים של גופות,. אגב, במערכת ההסברה הלאומי, הוציאו דברים אפילו מזעזעים יותר. אם נזכיר את הצילומים של התינוקות השרופים, באמת אני לא רוצה להיכנס לתיאורים גרפיים, אבל זה באמת חומרים מזעזעים.
משרד החוץ השבוע, עלה עוד מדרגה, שלח את ראש חטיבת דיפלומטיה דיגיטלית, דוד סרנגה, למכון להופעה משפטית, אבו כביר. הוא היה שם כל השבת, והוא הקליט את אנשי המכון, את ד"ר חן קוגל, ואת העוזרים שלו, ואת כל היועצים שם, הקליט אותם מספרים על העדויות הפתולוגיות למעשי הזוועה.
תקשיבי, אני לא ראיתי חומרים כאלה, זה היה פשוט… כולם שם פרצו בבכי, סרנגה, קוגל, פתולוגים אמרו שבעדויות האלה, בסרטונים האלה, שהם לא ראו חומרים כאלה, הם לא ראו זוועות כאלה, 30 שנה זוועות שהם לא חקרו כפתולוגים!
שרון כידון: כלומר, המחשבה של ההסברה היא שלמעשה גם המהימנות חשובה.
כלומר, לא רק להראות את החומרים, אלא לשים ליד זה פתולוג, איש מומחה, שהשם המקצועי שלו על השולחן, והוא אומר, זה מאמן.
איתמר אייכנר: נכון. ותראי, שנים ישראל, קו ההסברה היה לזעזע, אבל עד איזה גבול מסוים, למה? א', אתה לא רוצה להראות שפה המצב הוא לא בטוח, כן, שזו מדינה שדאעש יכול לערוף ראשים, ועכשיו אתה במצב שכן, אתה, יש לך 1400 אזרחים וחיילים שנטבחו על ידי חמאס, עם עניין הראשים הכרותים, שוב, הוא משהו שרץ, שזה אחד הדברים הכי מזעזעים, אגב, הפלסטינים, או הכל ה-BDS, נתפסים לעניין הזה של עריפת הראשים, ומנסים למצוא כל מיני עדויות של עיתונאים, ישראלים או אחרים, שאומרים זה לא נכון, זה לא נכון, מנסים לקעקע את האמינות של הטענה הישראלית הזאת, אגב, שכל הנשיאים בעולם השתמשו בזה.
קאנצלר גרמניה שולץ ציטט את זה, כמובן הנשיא ביידן, אבל גם אחרים, ראש ממשלת בריטניה. זאת אומרת, המסרים הישראלים נקלטו פה "לאוד אנד קליר" (חזק וברור), כמו שאומרים, לא הטילו בהם ספק, האמינו לישראל, אבל הסרטונים המזעזעים הוכיחו את זה.
זאת אומרת, אנשים האמינו למה שראו, אמנם, כמו שאמר הנשיא ביידן, קשה להבין את עוצמת הזוועה, אבל אני חושב, שבפעם הראשונה העולם המערבי איתנו בזעזוע, נכון שלא כולם או לא כולם מבינים, יש עדיין פה ושם אנשים שחושבים שזה עוד עימות, אולי עימות חריג בהיקפו, אבל עוד עימות, עוד סבב אלימות. ישראל מנסה להעביר לעולם, זה לא סבל, זה קרב ציוויליזציות.
הפלסטינים במבוכה, הם לא יודעים מה לעשות. גם רואים את ההתנהגות של אבו מאזן, שלקח לו כמה ימים לגנות, וגם שגינה, אז הוא גינה את שני הצדדים. הפלסטינים פה נתפסו מופתעים, ישראל פה היא האנדרדוג ללא ספק, השאלה כמה זמן זה יחזיק.
שרון כידון: כלומר, הנרטיב הישראלי תמיד יתמודד עם האנדרדוגיות הפלסטינית.
איתמר אייכנר: בדיוק.
שרון כידון: ואנחנו החזק, כחייל עם הנשק, וכאן זה יתהפך, ואולי זה אחת הסיבות שהצלחנו, אולי טיפה, לקבל יותר זמן, יותר זמן, חלון זמן לגיטימציה.
איתמר אייכנר: ועדיין, הגייסות הפלסטינים בעולם ידעו להוציא הפגנות, היו מדינות, שיאמר לשבחן, כמו גרמניה וצרפת, שבלמו, ופשוט אסרו על זה, וגם פיזרו בכוח הפגנות, ועצרו אנשים שהללו את החמאס, אבל יש מדינות שלא עשו את זה.
קולות רקע של ישראלים מול הפגנה בעד חמאס בחו"ל: תראה, מה קורה להם, תראה, תראה, זה בניין של עידן, אמאל'ה, תראה מה הם עושים לבניין, תתקשרי למשטרה דחוף.
איתמר אייכנר: למשל, אנגליה, שאפשרת מצעדים של אלפים, אמנם עשו מאמץ גדול למנוע פגיעה ביהודים, ואנשים שהסתובבו בדגל ישראל, היו כמה כאלה, אבל זה סיפור מאוד מאוד מורכב. המצב בארצות הברית לא טוב, אגב, בקמפוסים יש שם, אני רואה המון המון סרטונים קשים, שסטודנטים מוסלמים תולשים תמונות של חטופים ישראלים שתלו ברחבי הקמפוסים, ומפגינים, ואומרים דברים מזעזעים, ומכחישים את זה שישראל, בכלל את כל הטענות של ישראל.
קולות רקע, דיווח חדשותי ממקור חוץ: עשינו בדיקה מיידית עם כל ראשי הענפים בצה"ל, בשעה 18:15, מטח רקטות נורה ע"י חמאס לכיוון ישראל. בשעה 18:59 היו דיווחים על פיצוץ ופגיעה בבית החולים בעזה. הבנו, בלי שום ספק, שזה היה טיל כושל שנורה ע"י הג'יהאד האיסלמי.
שרון כידון: אירוע כמו הפגיעה בבית החולים בעזה, שזה לפעמים יכול להיות נקודת מפנה בכל הלוחמה ההסברתית. במקרה האירוע הזה הסתיים, כשאנחנו הצלחנו, לפחות לטעמי, להוכיח שהצד השני אשם בזה, אבל יכולות לקרות גם טעויות. אז בוא ננתח באמת איך מתמודדים עם זה, והאם הדרך שבה ישראל התמודדה עם הפגיעה בבית החולים, והביאה את הטענות שלה, והביאה את הראיות שלה, האם זו הייתה הדרך הנכונה, והאם בזמן הנכון.
איתמר אייכנר: לצערי לא בזמן הנכון, לקח יותר מדי זמן. היו הפקות לקחים של המבצעים הקודמים בהן היו צוותי הזמה שמפריחים את הטענות של האויב. פה זה לקח יותר מדי זמן בגלל הרצון הישראלי הזה לא ליפול במבחן האמינות. הם מיד האשימו את ישראל, הרבה כלי תקשורת בעולם, כלי תקשורת חשובים, קנו מיד והאשימו את ישראל, לא חיכו רגע לבדוק את העובדות.
ישראל גם קצת גמגמה. אמנם הרשת הקדימה פה את ישראל הרשמית ומיד העלתה סרטונים, הנה, זה טיל של החמאס, או של הג'יהאד. אבל ישראל הרשמית לקח לה שעתיים וחצי להוציא הודעה רשמית שהבדיקות מעלות שזה טיל של הג'יהאד. לקח לדובר צה"ל 12 שעות בתדרוך שלו למחרת באנגלית, הופעה מעולה אגב של דובר צה"ל, צריך לומר את זה, רהוטה, טובה, הציג הוכחות חזותיות, וידאו, חשף את הוידאו של הקלטת השיחה של המחבלים, שהם בעצמם אומרים שזה טיל של הג'יהאד, שנורה מבית קברות ופגע בבית החולים. שילמנו פה את מחיר האמינות. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו, להגיד זה לא אנחנו, ואז זה יתגלה שזה אנחנו.
שרון כידון: האם הזמן שעבר, מהרגע שבו האירוע הזה מתקיים, ועד הזמן שאנחנו הצגנו את הראיות החותכות, לכך שאנחנו לא עומדים מאחורי זה, האם שילמנו כאן מחיר וקיצרנו את חלון הלגיטימציה, או שאתה חושב שיחסית שרדנו את המשבר הזה?
איתמר אייכנר: מיזערנו נזקים. נזק גדול מאוד נגרם בוודאי בעולם הערבי והמוסלמי, הפגנות הענק האלה בירדן, שכמעט עלו על השגרירות, הפגנות בטורקיה, הפגנות מאוד קשות. יש להפגנות האלה מחיר ממש מדיני, אם זה הביטול של הפסגה בירדן, אם זה הגינויים שהולכים ועולים. אני חושב שבמזעור הנזקים, אולי, אולי, נקווה שלא נתבדה, שגם בלמנו אולי אפילו מהלך יותר חריף, של החזרת שגרירים, ניתוק יחסים, שזה בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון במלחמה הזאת.
שרון כידון: אבל במלחמה כמו במלחמה, אנחנו גם צפויים אולי לעשות טעויות. אז האם אנחנו נראה מקום שבו ישראל אולי בטעות תפגע בגורמים אזרחיים, בחפים מפשע, שם חלון הלגיטימציה בעיניך ייסגר, או שמבינים שזה חלק מקרב?
איתמר אייכנר: לצערי לא יקבלו את זה, ואין הבנה לזה. למשל, יש טענות של אונר"א, שכבר 14 עובדים שלהם בעזה נורו מצה"ל. אתה גם אף פעם לא יודע אם זה נכון, או אם זה מצה"ל או מטילים, טילים פלסטינים שנפלו בעזה, יש מעל 500 כאלה, דרך אגב, מלא טילים שלהם נופלים עליהם, זה גם כנקודה שישראל לא מספיק מבליטה אני חושב, כי כל טיל כזה, תחשבי עליהם, אין כיפת ברזל, הטיל נופל ובאמת גורם הרג, אגב מוכיח את מידת ופוטנציאל הנזק של הטילים אצלנו, אם לא היה לנו כיפת ברזל. בזה אנחנו לא כל כך יודעים לדעתי להתמודד.
לצערי הרב התקשורת העולמית די משחקת פה לידי החמאס, מה שנקרא המונח הקשה - "אידיוטים שימושיים", לצערנו זה מה שקורה פה וצריך לעבוד מהר, חכם, אמין כמה שניתן, שקיפות. דובר צה"ל דיבר על שקיפות, זה דבר מאוד מאוד חשוב להראות הכל.
גם לעשות דברים שלא נעשו בעבר, כמו למשל לחשוף הקלטות ממערכות מודיעין, מהאזנות למערכות קשר פלסטיני, זה דבר שלא נעשה בעבר, בטח לא בזמן מלחמה. פה הבינו שהאירוע כל כך חמור, שאין ברירה ולא צריך להיות "חלביים", ועשו פה עבודה טובה.
בכלל במלחמה הזאת נראה שישראל, אני חושב שזה גם בגלל היקף הנפגעים, הכל כשר, עושים הכל, הורידו את הכפפות. צריך להתייחס למשל לעניין הכתבים הזרים שנמצאים פה, יש בישראל 1500 כתבים זרים, זה מספר חסר תקדים, הגיעו מכל העולם לכאן. ובמסגרת ההחלטה הזאת להוריד את הכפפות, החליטו לחשוף אותם לזוועות, לקחו אותם גם לעוטף עזה, והראו להם את בארי, את כפר עזה, זה באמת מבצעים שדובר צה"ל וגם משרד החוץ הוציאו עיתונאים עם שכפ"צים וסיורים מאובטחים, הראו להם את הזוועות, והדברים עוד יותר מדהימים, לקחו כתבים זרים, לשכת העיתונות הממשלתית, פתחה סיור כתבים במחנה שורה, שבו מוחזקות מאות הגופות שממתינות לזיהוי, יש עוד שלוש מאות גופות שלא זוהו, והראו להם מכולות עם שקי גופות, דבר שלא נעשה בעבר. זה משהו שצריך לומר ביושר, הפלסטינים היו עושים. אנחנו עושים פה דברים שלא נעשו מעולם, כדי לקנות לגיטימציה, הכל פה, כל המשחק כאן הוא לקנות לגיטימציה, מבינים שזה זמן, אולי אפילו זמן שאול, הוא לא יימשך לנצח, זה עניין של ימים, שבועות, מנסים כמה שיותר למשוך את הלגיטימציה שצה"ל יכול לפעול, כי מבינים שברגע מסוים זה ייעצר, אולי בגלל טעויות, אולי בגלל שבכלל כמה זמן העולם יכול להסתכל, לעמוד מנגד שיש מלחמה כזאת אכזרית.
שרון כידון: הורדת המחסומים בפני התקשורת הבינלאומית וחשיפתם למראות קשים, ייתכן שתשתלם לישראל בטווח הארוך. אבל אם אפשר לחדור את ההטעיה הטבעית שיש לטורקים ולרוסים? איך מתמודדים עם האמירויות וסעודיה? ומה הקשר לתלמידי בית הספר בהולנד? הודעה קצרה, ומיד חוזרים.
חסות: וואיינט פלוס החדש עם הסיפורים הכי מעניינים ומיטב הכותבים.
חודש ראשון בחמישה שקלים ותשעים בלבד, למצטרפים חדשים כפוף לתנאי השימוש.
שרון כידון: אתה רואה הבדל בין הדרך שבה דעת הקהל האמריקני תקבל את זה, לבין הקהל האירופאי? האם נדרשת אולי אסטרטגיה שונה?
איתמר אייכנר: תראי, יש מדינות שבאמת הן כל כך רגילות לטרנד האנטי-ישראלי, שהן אוטומטית מאמצים את הצד השני, למשל הולנד. הולנד היא מדינה מאוד מאוד בעייתית. קחי את סיפור בתי הספר, בהולנד יש חוק שמחייב כל בוקר, לחשוף את הילדים לאקטואליה, ממש בחוק, כדי שהילדים לא יהיו מנותקים מהעולם. וכל בוקר, בכל בית ספר בהולנד, מגיל אפס, מכיתה א' עד י"ב, פותחים תוכנית טלוויזיה של הטלוויזיה החינוכית כזאת, ומראים אקטואליה. אז במשך עשרה ימים, ילדי הולנד, נחשפו לנרטיב אחד בלבד - ישראל תוקפת בעזה. לא יאומן. אתה אומר, מה?!
שרון כידון: למרות שהייתה הפגנת תמיכה מאוד גדולה באמסטרדם.
איתמר אייכנר: הייתה, ברור, כי מנגד היו ניסיונות של השגרירות וקהילות פרו-ישראליות לנסות לאזן, וגם לקח כמה ימים עד שהם הסכימו להגיד שזה היה אחרי טבח, אבל בהתחלה הם המשיכו עדיין, בגל הזה שישראל מפציצה בעזה.
שרון כידון: אני רוצה שנתמקד גם בקשר המדיני הכל כך יקר בעת האחרונה, לאמירויות, ולאפשרות אולי שהיוזמה הסעודית ירדה מהפרק. מה קורה שם, בגזרה זו?
איתמר אייכנר: על פניו זאת מכה קשה מאוד לנורמליזציה, יש את ההצהרה של סעודיה, שהיא מקפיאה את המגעים לנורמליזציה, אבל לא הייתי מתלהב מזה יותר מדי, זה נראה לי, עם שוך הקרבות, ושהערפל יתפזר, יכולות להיות כאן הרבה הזדמנויות. גם בהחלט תלוי מה יקרה בעזה, האם החמאס באמת ימוטט, כמו שישראל מבטיחה, לא בטוח שבאמת זה יקרה. בהחלט יכולות לצאת מכאן הזדמנויות לטובה, אבל גם זה יכול לתקוע את עניין הנורמליזציה להרבה הרבה זמן, זה תלוי בתוצאות המלחמה, וכמה מהר זה יסתיים, לצערי זה לא נראה שזה הולך להיגמר בימים, ואפילו בשבועות הקרובים. בימים האחרונים הייתה הצהרה של בכיר ישראלי, שזה יכול אפילו להימשך שנים, אז אם זה יימשך שנים, נורמליזציה לא תצטרך לחכות.
שרון כידון: מדינות כמו טורקיה או רוסיה, שאנחנו נמצאים במערכת יחסים, מה שנקרא Love-Hate Relationship, איך זה יתרחש?
איתמר אייכנר: טורקיה מהרגע הראשון אימצה את הקו של החמאס, זה לא מפתיע, ארדואן רואה את עצמו כפטרון החמאס. בכלל דוברים ישראלים, שמסוגלים לדבר בטורקית, היה אחד כזה, ד"ר מאוניברסיטת תל אביב, שעלה לשידור בערוץ טורקי, ואמר כי מחבלי החמאס רצחו ילדים, וצריך להרוג אותם, התנפלו עליו הפאנליסטים הטורקים, וסילקו אותו מהשידור, הוא הורד משידור, ראיתי את זה וזה היה מזעזע. הם לא מוכנים להקשיב, היו גם עיתונאים טורקים שהגיעו לכאן, במסגרת ה-1500 עיתונאים האלה ששידרו מישראל, שידרו שישראל מפציצה ומפציצה, ובכלל לא עניין אותה מה חמאס עשה לישראלים, באמת מאוד קשה לראות את זה, ישראל די חסרת אונים במצב כזה.
לשפות נדירות אתה לא יכול להביא דוברים שילחמו בטורקית. בעולם הערבי גם המצב קשה, אבל שם יש עוד איכשהו, פה ושם מעלים דוברים ישראלים, לא הרבה, לא מספיק, אין לנו, אנחנו לא מסוגלים לתת פייט, בתקשורת הערבית, הם גם לא מעלים אותנו, לשידור, גם אם יש פה ושם דוברים שמסוגלים בערבית, זה טיפה בים, שם התמונה היא לצערנו נגדנו.
שרון כידון: וכשאנחנו מנסים להתייחס לזירה הרוסית זה מאוד מאוד קשה. ישראל כל הזמן הלכה בין הטיפות במשבר עם אוקראינה, מצד שני היא צריכה את התיאום מול רוסיה בהיבטים המבצעים צבאיים, אבל אנחנו רואים בכל זאת את פוטין מגנה את ישראל, על אף העובדות שהוצגו במקרה של בית החולים.
איתמר אייכנר: ישראל משלמת פה מחיר כבד של הקרב בין המעצמות. הרוסים זיהו פה הזדמנות נדירה להסית את תשומת הלב העולמית מהמלחמה באוקראינה והם מלבים את האש. הם יזמו גינוי פרובוקטיבי של ישראל במועצת הביטחון, באמת, גינוי מזעזע שאפילו לא מזכיר את החמאס, משהו שהם אפילו הבינו שאין להם רוב, סתם, העיקר להביך. התנהגות מאוד לא אחראית של רוסיה, רוסיה איבדה כל זכות להיות פה מתווך הוגן. היא הייתה פעם חברה בקוורטט שכבר לא קיים ועכשיו בטח לא יקום מחדש, וחבל שאנחנו משלמים את המחיר הזה.
גם עצם ההגעה של ביידן לכאן גם מעצימה את זה שזה בין מעצמתי, בזה יש צדדים טובים וצדדים רעים. הצדדים הטובים הוא שישראל בצד של הטובים, שזה בהחלט דבר חשוב, עד היום שילמה מחיר שהיא לא בחרה צד לכאורה. עכשיו לא סתם אגב זלנסקי ואוקראינה תמכו בישראל, כי הם הבינו שזה הזדמנות להעביר את ישראל באמת לצד השני, ואולי לשנות את ההחלטה, למשל, כן לספק נשק לאוקראינה. רוסיה רואה את זה וממלאת תפקיד מאוד לא חיובי. הייתה אמנם שיחה ראשונה בין פוטין לנתניהו, שיחה ראשונה מאז הקמת הממשלה, לא הייתה שיחה ביניהם יותר מעשרה חודשים שהם לא דיברו, וזאת נקודה בעייתית שצריך לשים לב אליה בהמשך, כדי שלא נקלע פה, לא רוצה לומר מלחמה איזורית או חלילה עימות בין מעצמות, להביא לכאן שתי נושאות מטוסים זה משהו שרוסיה לא יכולה לעמוד מנגד.
שרון כידון: לסיכום, בקרב ההסברה, ישראל הסירה את הכפפות. האם הצעד הזה השתלם לה?
איתמר אייכנר: כן, חד משמעית. אני רק רואה שזה השיג תוצאות חיוביות. לא יודע כמה זה יחזיק, האם זה יתן לגיטימציה לנצח זה לא יתן, אבל את הימים החשובים האלה, לפני הפעולה הקרקעית, אני חושב שזה הכין את הקרקע ובנה לגיטימציה. נקווה רק שלא יהיו טעויות שיפגעו בזה.
שרון כידון: איתמר אייכנר, תודה רבה לך.
איתמר אייכנר: תודה רבה.
שרון כידון: עד כאן "הכותרת" להפעם. מוזמנים לעקוב אחרינו בווינט באתר או באפליקציה, בנייד או ברכב, בואו להאזין בספוטיפיי או אפל, נשמח לדירוג או תגובה. בינתיים אתם מוזמנים להאזין לפרק אחר שלנו, על הלגיטימציה שקיבלנו עד כה, חפשו את הפרק "העולם תומך בישראל - בינתיים". איתי בצוות הכותרת טל זרביב וקובי נחשוני. תחקיר, הפקה ועריכה - גיא סאלם ועדן דוידוב. אני שרון כידון. שמרו על עצמכם.
לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה
Comentários