ביום שישי יפתחו המשחקים האולימפיים בפריז והציפיות מהמשלחת הישראלית גבוהות מאוד. יחד עם כתבנו אליסף דעואל, מומחה לספורט אולימפי, ביררנו איך חברי המשלחת מכינים את עצמם נפשית למשחקים בשנה כל כך מורכבת? מדוע אסור למתמודדים מישראל להראות אף סממן הקשור לחטופים? ועל איזה ספורטאית או ספורטאי שווה לשים עין בדרך למדליה?
תאריך עליית הפרק לאוויר: 24/07/2024.
[פרסומת]
קריין: אתם מאזינים ל-"Ynet פודקאסטים".
[הקלטה]
Speaker: “The Olympics will begin on July 26th with a four mile long floating procession on the river Seine. The games will feature 2 weeks of competition, ending on August 11th, with thousands of athletes from more than 200 countries.”
שרון: הנה זה בא בשישי הקרוב, במשט חגיגי, יפתחו משחקי אולימפיאדת פריז 2024. האולימפיאדה הזאת מרגשת במיוחד עבור הנבחרת הישראלית, שמגיעה עם הרבה ציפיות, אבל גם עם דריכות גבוהה, בשל המצב הביטחוני הרגיש, עם העלייה באנטישמיות בעקבות מלחמת "חרבות ברזל". אז לקראת הימים המרגשים שלפנינו, בואו נדבר על כל השמות החמים שעוד מעט כל בית יכיר, מי הם הישראלים שסביר שיחזרו עם מדליה, איך תתמודד הנבחרת עם המצב הביטחוני הרגיש, ואיזה ענף תמיד גונב את ההצגה. אני שרון כידון, וזאת "הכותרת". אליסף דעואל, עורך ב-Ynet פלוס, והאיש שלנו לידע אולימפי, שלום.
אליסף: שלום שלום.
שרון: האולימפיאדה מתקרבת בצעדי ענק ביום שישי, בטקס גדול על נהר הסיין, אנחנו הולכים לראות ספינה ישראלית, עושה את מסע השיט הזה של שישה קילומטרים?
אליסף: כן, כן, אז באמת יהיה טקס שונה ממה שאנחנו רגילים, לא באצטדיון, אלא על הנהר, פיטר פלצ'יק, הג'ודוקא ואנדי מורז, השחיינית, יישאו את הדגל. ואנחנו נראה איזה הפתעות הצרפתים מכינים לנו, בינתיים הכל מאורגן מאוד מאוד בחשאיות, זאת אומרת, אנחנו לא יודעים מי האמנים שיופיעו, ומה בדיוק יהיו המיצגים, אבל מסקרן לראות.
שרון: יש לא מעט אתגרים אבטחתיים, אבל אני מניחה שעבדו קשה כדי לוודא שאף אחד לא יחבל בספינה הישראלית, אז מה אתה יכול להגיד לנו ככה על סידורי האבטחה הכבדים סביב המשלחת והאיומים?
אליסף: אז באמת, סידורי האבטחה מתחלקים לשני חלקים, יש את האבטחה הצרפתית, ויש את האבטחה הישראלית. האבטחה הצרפתית הולכת להיות חסרת תקדים, הם בעצמם מבינים את גודל האיום, ואת הסכנות שיש, והולכים להיות 45,000 שוטרים ואנשי ביטחון שיאבטחו את טקס הפתיחה, ובכל יום של האולימפיאדה, 35,000 איש, אנשי ביטחון שיאבטחו את המשחקים עצמם. וכמובן שימוש במערכות סייבר וזיהוי פנים ואזורים סטריליים וכל מיני מעצרי מנע. כבר ראיתי שעצרו בשבוע שעבר כמה פעילים בתנועה ניאו-נאצית שחשדו שהם רוצים לחבל בטקס הפתיחה. אז הצרפתים לוקחים את זה בשיא הרצינות מבחינתם. ולצד זה תהיה גם כמובן אבטחה ישראלית. יחידה 730 של השב"כ, היחידה לאבטחת אישים ומשלחות היא בעצם היחידה שהולכת לטפל בנושא. והתקציב שלה הולך להיות כפול מהתקציב שהיה באולימפיאדת טוקיו לאבטחה. זאת אומרת, הם מבינים את גודל האיום אחרי השביעי באוקטובר ובעקבות המלחמה, והולכת להיות אבטחה מאוד מאוד אדוקה, גם הגבלות על הספורטאים הישראלים, הם יצטרכו לעזוב את הכפר האולימפי עד 48 שעות אחרי שהם מסיימים את התחרות. זאת אומרת, הנהלי אבטחה הולכים להיות מאוד מאוד מחמירים הפעם מסיבות מובנות.
שרון: התקבלו איומים על המשלחת הישראלית? אפשר להגיד משהו על האיומים שבכל זאת מְתַרחֵשים?
אליסף: אז כן, ראינו באמת שהעלו תמונה של שגיא מוקי לרשת עם חצי חייל, חצי ג'ודוקא, שאמרו שהוא לוחם בצבא הציוני, ואמרו שהם יהרגו אותנו בטקס הפתיחה ושעדיף לנו לא להגיע. כל מיני, את יודעת, איומים שאין מאחוריהם איזשהי כוונה ממשית שזיהו, אלא, את יודעת, כל מיני מכתבי הפחדה כאלה של ארגונים איסלאמיים קיצוניים, עיראקים וממדינות כאלו.
שרון: בהמשך נגיע להשפעה של שבעה באוקטובר על המצב, בוא נכיר את המשלחת הישראלית שלנו. כמה ספורטאים יוצאים לאולימפיאדה? באילו ענפי ספורט נתחרה? איזה ייצוג יש לנו יחסית לעבר?
אליסף: אז הולכת להיות לנו משלחת של שמונים ושמונה ספורטאים בסך הכל, ואני חושב, שלפחות על הנייר, זו המשלחת הכי איכותית שהייתה לישראל אי פעם. אפילו יותר מהמשלחת הקודמת שהייתה מאוד מוצלחת, אנחנו זוכרים, עם ארבע מדליות, שתי זהב. הפעם הציפיות אפילו יותר גבוהות. יש חמישה ספורטאים שאני מגדיר אותם כמועמדים הבולטים אצלנו למדליות. זה נבחרת ההתעמלות האומנותית, ארטיום דולגופיאט, האלוף האולימפי המכהן במכשיר הקרקע, בהתעמלות מכשירים.
[הקלטה]
Broadcaster: “Israeli flag hoisted for the first time at Olympic artistic gymnastics” [מחיאות כפיים]
אליסף: אני מעריך שיש לו סיכוי טוב מאוד לזכות בעוד מדליה, גם הפעם. שרון קנטור בגלישת רוח, היא אלופת העולם המכהנת.
[הקלטה]
Broadcaster: “In the women, Sharon Kantor put on an amazing show, despite falling behind in some of the races, she came through winning every single race, ultimately making her the world champion.”
אליסף: ושתי הג'ודוקא, רז הרשקו וענבר לניר שעשו קמפיין מצוין שתיהן ושתיהן מועמדות למדליה. ובנוסף אליהם יש עוד ספורטאים עם סיכוי נמוך יותר למדליה, אבל גם סיכוי קיים. באמת משלחת מאוד מאוד מאוד איכותית. יהיה לנו גם ייצוג בכדורגל לראשונה מאז 1976, שזה אירוע נדיר אצלנו. אז כן, בהחלט משלחת יפה והולך להיות מאוד מעניין.
שרון: כמה מאנשי הנבחרת שלנו הנוכחים כבר זוכי מדליות בעבר או זוכי אליפויות עולם?
אליסף: אז מבחינת אליפויות עולם, יש לנו את ענבר לניר שזכתה באליפות העולם בג'ודו ב-2023.
[הקלטה]
Interviewer: “Inbar Lanir, you are the world champion, how does that feel to hear those words?” Inbar: “Umm, it feels like a dream? Don’t wake me up!”
אליסף: יש לנו את שרון קנטור, שהיא אלופת העולם המכהנת בגלישת רוח ב-2024, את ארטיום דולגופיאט, שזכה באליפות העולם בשביעי באוקטובר 2023, ביום הנורא הזה, הוא זכה באליפות העולם. וכמובן הוא גם האלוף האולימפי המכהן. יש לנו את… מבחינת מדליסטים אולימפים שאלת, אז, את אבישג סמברג, שזכתה במדלית ארד בטוקיו בטאקוונדו.
[הקלטה]
Broadcaster: “Incredible achievement by Avishag Samberg, who had to play in a play off just to get the round of 16, and went all the way through to the bronze medal match”
[מוזיקה דרמטית]
אליסף: ויש לנו את חברי נבחרת הג'ודו, שזכו במדליית ארד קבוצתית באולימפיאדה הקודמת.
שרון: ישראל מדורגת במקום ה-82 בעולם מבחינת מדליות אולימפיות. זה מקום טוב, זה מקום לא טוב? אבל מתי התחלנו בעצם לייצר איזושהי קפיצה? כי התחושה הייתה בעבר שבאמת לא היינו במשחק, ואנחנו כן במשחק עכשיו.
אליסף: אז תראי, כמובן שקודם כל צריך לסמן את פורצי הדרך, שכמובן באולימפיאדת ברצלונה 1992, יעל ארד ואורן סמדג'ה שזכו במדליות כסף וארד בג'ודו.
[הקלטה]
[הכרזה על זוכת מדליית הארד בספרדית]
News Anchor: “Winner and bronze medalist, Smadja from Israel!”
Yael Arad: “You stand there, you did it, not just for yourself, for your country, for the people around, you know? These 250 people that were there, with the flags, they were a symbol for me, you know? It was the whole country there.”
אליסף: שם בעצם ניפצנו איזושהי תקרת זכוכית, שעד אז הרגשנו שאנחנו לא מצליחים, זאת אומרת שאנחנו עדיין חלשים מדי בספורט, שאנחנו עוד לא במקום הזה של לזכות במדליות, והם באמת עשו את הקפיצה הזאתי, ואחר כך באמת כמעט בכל אולימפיאדה, למעשה למעט לונדון 2012 זכינו לפחות במדליה אחת. אבל, באולימפיאדה הקודמת כבר הייתה באמת התפוצצות של פתאום 4 מדליות באולימפיאדה אחת, שתי מדליות זהב באולימפיאדה אחת, שזה כבר משהו שלא היה לנו, וזה כמובן פתח את התיאבון, ואני שמח לראות שיש באמת שימור של היכולת, ואפילו שיפור שלה, כי כמו שאמרתי, לפחות על הנייר, כמובן שום דבר לא מובטח, ויכולות להיות אכזבות, וזה ספורט והכל יכול לקרות, אבל לפחות על הנייר זה נראה שיש לנו משלחת אפילו יותר טובה מהקודמת, וזה בהחלט משמח.
[מוזיקה]
שרון: אז השאיפות במשלחת הנוכחית גבוהות. אבל למה דווקא הנשים של הנבחרת הישראלית הן המבטיחות ביותר? אילו שיאים ישראלים הולכים להישבר? ומדוע כל סימן הזדהות עם משפחות החטופים יכול להביא לפסילה באולימפיאדה? כבר ממשיכים עם זה, בינתיים אנחנו מזמינים אתכם להיכנס לעמוד שלנו ביוטיוב, ספוטיפיי ואפל פודקאסט, ללחוץ על מעקב או follow, ולדרג אותנו חמישה כוכבים.
[מוזיקה נגמרת]
אני רואה שבאולימפיאדה הזו זו האולימפיאדה הראשונה עם שוויון מגדרי, מספר שווה של אתלטים נשים וגברים, ואצלנו בישראל לא רק שהמדליה הראשונה היא נשית, גם המדליות הפעם הן דווקא צפויות להגיע מהכיוון הנשי, מהמרים על הנשים.
אליסף: כן, אז זה נכון, אז קודם כל דיברת באמת על השוויון במספרים, זה באמת מגמה שהוועד האולימפי הבינלאומי מאוד מאוד פועל לגביה, כבר מספר אולימפיאדות, זאת אומרת ש… לדאוג שבכל מקום שיש בו תחרות גברים, תהיה גם תחרות נשים. זאת אומרת היום למעשה חוץ מהיאבקות בסגנון יווני-רומי, שהיא לגברים בלבד, אז כל תחרות שיש בה גברים יש גם נשים. דווקא יש אגב תחרויות שהן רק לנשים, כמו נגיד התעמלות אמנותית שאין בזה גברים, אבל הנה אפילו בשחייה אמנותית עכשיו אפשרו על הנייר לפחות להכניס גברים, זה לא קרה בפועל, אבל כן הוועד האולימפי הבינלאומי מאוד מאוד רגיש לנושא הזה ומאוד פועל באמת לייצר שוויון מגדרי ולשנות עוולות שהיו בעבר. ולגבי המשלחת הישראלית אז כן, אז בעשורים האחרונים באמת פעל פרויקט אתנה בישראל שפעל למען ספורט נשים, הוקצו לו תקציבים, הוא הפעיל תוכניות שונות. ואני חושב שרואים תוצאות. זאת אומרת, באמת כמו שאמרת, יש לנו לא מעט מועמדות למדליה שהן נשים, אני ציינתי קודם את שרון קנטור, את נבחרת ההתעמלות האמנותית, את רז הרשקו, ענבר לניר, מתוך חמשת המועמדים הבכירים שלנו אז כן ארבע הן נשים.
שרון: אנחנו צופים שיאים ישראלים שיישברו באולימפיאדה הזו?
אליסף: אה… כן. אז קודם כל כשמדברים על שיאים אז כמובן הכוונה היא בעיקר בענפים מדידים. וכשמדברים על ענפים מדידים אני בעיקר כמובן מצביע על השחייה. כי באתלטיקה רוב המשתתפים שלנו הם רצי מרתון ובמרתון באולימפיאדה הריצה היא יותר טקטית, פחות אתה מנסה לשבור שיאים. בשחייה לעומת זאת יש יותר כוונה גם לשבור שיאים, שיאים אישיים, שיאים ישראלים, זה בעצם המטרה להגיע בשיא שלך. ומעבר גם לשיאים של תוצאות, אני חושב שיכולים לשבור כל מיני שיאים היסטוריים של דולגופיאט למשל, המתעמל, יכול להיות הישראלי הראשון שיזכה בשתי מדליות זהב אולימפיות, זה משהו שלא היה מעולם. אנסטסיה גורבנקו, השחיינית, יכולה להפוך לשחיינית הישראלית הראשונה שמעפילה לשני גמרים אישיים, שזה גם משהו שהוא חסר תקדים בספורט, בזכייה הישראלית. ככה שיש כל מיני אפשרויות לשיאים, כן? אולי אפילו נשבור את שיא המדליות באולימפיאדה אחת, מי יודע?
שרון: מבחינתך, בוא נגיד ככה, על מה אתה הולך להסתכל, ומה תהיה התחרות והענף שהכי יעניינו אותך?
אליסף: אה, אני מכור, אני רואה הכל מהכל, אבל אם בכל זאת צריך להצביע על אחת, אז אני… תחרויות האתלטיקה הם הדבר שהכי מעניין אותי, לא סתם היא נקראת מלכת הספורט, לא סתם זה אירוע השיא של האולימפיאדה, אירוע מרכזי. לצערי הפעם, הייצוג שלנו באתלטיקה הוא די מצומצם, זאת אומרת, חוץ מהמרתון, ששלחנו באמת חמישה ספורטאים, יהיה לנו רק עוד אצן אחד, בלסינג אפריפה, ב-200 מטר. אבל גם לראות, את יודעת, את המתחרים הבינלאומיים בענף הכל כך יפה הזה, זו חוויה מיוחדת.
שרון: טוב, אז אי אפשר להתעלם מהשבעה באוקטובר, כי למעשה המשלחת יוצאת, בעיצומה של מלחמה, חודשים אחרי אירוע כל כך טראומטי במדינת ישראל, 120 חטופים שעדיין שם. זה ישתלב בטקס, זה יוזכר, איך זה ישפיע על הספורטאים שלנו?
אליסף: אני לא חושב שיהיה לזה איזשהו אזכור בטקס הפתיחה. הם מאוד מאוד נמנעים לרוב מכל מיני דברים פוליטיים, אפילו כשהיה אזכור לחללי מינכן, הם עשו את זה באופן מאוד מאוד מרומז, שהם אמרו איזה, דיברו איזה דיבור כללי על ספורטאים שמתו, שנהרגו, על השלום שהופר, לא יהיה לזה איזשהו אזכור לדעתי בטקס הפתיחה, אני מאוד מאוד מאוד מאוד אופתע אם יהיה. מה שכן, אין ספק שזה משהו כמו שאני ציינתי קודם, זה משהו שמהדהד. לצערנו הרב, הטרגדיה הזאת הכתה באופן אישי גם במאמן נבחרת הג'ודו, אורן סמדג'ה, שהבן שלו, עומר ז"ל, נהרג בעזה. אורן ייסע לאולימפיאדה, הוא הודיע לאחרונה שהוא ייסע, אני בטוח שזה משהו שיושב מאוד מאוד מאוד חזק, שזה מאוד ישפיע, לא רק עליו אגב, גם על החניכים שלו. קחי נגיד את שגיא מוקי, זה בן אדם שמתאמן אצל אורן מגיל 4, הוא מכיר את עומר, עומר היה מתארח אצלו בבית, זה מאוד מאוד מאוד קשה, זו טרגדיה איומה שאני בטוח שמאוד תשפיע.
שרון: אתה חושב שיש לזה משמעות מנטלית? להפך, אולי הרצון לנצח, הרצון להוכיח?
אליסף: אז תראי, אז פה עוד באמת, זו שאלה מצוינת בעיניי, ואני חושב שזה מאוד מאוד משתנה מספורטאי לספורטאי, ואיך ספורטאים מתמודדים עם הצד המנטלי באמת של העניין. הדוגמה האולטימטיבית זה ארטיום דולגופיאט, שהוא ידוע באמת בחוסן המנטלי שלו, בכמה הוא חזק, והוא זכה באליפות העולם, ועוד בענף כמו התעמלות מכשירים, שדורש דיוק וריכוז מאוד גבוה, הוא זכה בו בשביעי באוקטובר, בזמן שהוא כבר מודע לזוועות שמתחוללות בישראל, הוא הצליח לנתק את עצמו לזמן התרגיל, לזמן התחרות, ונתן ביצוע שהקנה לו את מדליית הזהב באליפות העולם. אז תראי, אז אני חושב שזה מאוד מאוד משתנה מספורטאי לספורטאי, ובאמת תלוי ביכולת המנטלית שלו, ויש כאלה שיותר חזקים בזה, יש כאלה שפחות. אני בטוח שגם יהיו בקהל ניסיונות לעורר פרובוקציות, אולי דגלי פלסטין, אולי שירים נגד הישראלים, אולי אפילו ניסיונות מכוונים להפריע. אני יכול לספר לך גם שבנבחרת הקשתוּת שמתכוננת לאולימפיאדה, עשו להם, ממש בשבוע שעבר עשו להם סימולציה של איך דברים ייראו באולימפיאדה, וממש הביאו אנשים שינופפו דגלי פלסטין, ויצעקו וינסו להפריע להם, כי זה משהו שצריך לקחת בחשבון, קצת כמו שעשו לעדן גולן לפני האירוויזיון, שאימנו אותה כשהם מפריעים לה בכוונה.
שרון: אבל אתה יכול לדמיין מצב שבו הנושא הזה לא יוזכר באיזושהי צורה? אנחנו מדמיינים, נניח, ספורטאי או ספורטאית שלנו עולים על הפודיום לקבל את המדליה, יש סיכוי שלא יהיה איזה אזכור או איזו מחווה על החטופים שלנו?
אליסף: לא רק שאני יכול לדמיין, אני חושב שזה מה שיקרה. זאת אומרת, ההנחייה הגורפת של הוועד האולימפי, וזה ברמה של ענישה גם, היא לא לתת שום עניין פוליטי על הפודיום, אלא, לכל היותר, לכל היותר הם יכולים להתייחס לזה רק במסיבות עיתונאים. עכשיו, אני שמעתי שהוועד האולימפי הישראלי אמר לספורטאים, "חבר'ה, אל תתעסקו בזה". זאת אומרת, מה שאסור, אסור. "ואת המחוות שלכם, ואת האופן שלכם להזכיר את הדברים הנוראיים האלה, ואת החטופים שכולנו כמובן מחכים שיחזרו, תעשו את זה במקומות שבהם זה מותר". אני חושב שמותר להם להתייחס לזה במסיבות עיתונאים, אבל אני לא חושב שתראי, נגיד, אנשים עולים על הפודיום עם סרט צהוב, או עם תמונה של החטופים…
שרון: למה? זה יכול להיות פסילה או עבירה על החוקים באולימפיאדה? זאת אומרת, אפשר להינזק מזה?
אליסף: לגמרי, לגמרי.
שרון: כן?
אליסף: לגמרי, כן. כן, כן, כן, כן. זה נחשבת כעבירה על החוקים, כל הבעה של איזשהו עניין פוליטי על הפודיום, יכולה לחשב כעבירה על החוקים, היו כבר מקרים גם בעבר. היה בעבר ספורטאי אתיופי, שסימן את הסימון של האיקס, המחאה של בני האורומו באתיופיה, אחרי שהוא זכה במדליה במרתון. ובהתחלה חשבו להעניש אותו, ואחרי זה החליטו שלא להעניש אותו, כי הוא באמת היה במצב מאוד מיוחד, שהוא עצמו היה נרדף על ידי השלטון. אבל זה כן משהו שיכול להוות סיכון, הוועד האולימפי הישראלי ממש ביקש מהספורטאים להיזהר מזה. אני מניח ששוב, שההתייחסות לזה תהיה במקומות שמתירים להם. זאת אומרת, למשל, במסיבות עיתונאים, אחרי הזכייה במדליה. כמו שבזמנו, אגב, בברצלונה, במסיבת עיתונאים, אחרי שהיא זכתה במדלית כסף, יעל ארד הקדישה את המדליה למשפחות של חללי הי"א ממינכן.
שרון: לסיכום, אתה יכול להגיד שזו האולימפיאדה הטובה ביותר שנצפה בה עד היום? כלומר, אנחנו מסתכלים על דור הספורטאים הזה, אפשר לקרוא לו דור הזהב?
אליסף: אם אני מתייחס לאולימפיאדה במובן הישראלי, אז יש סיכוי שזאת תהיה. שוב, שום דבר לא מובטח, זה ספורט. אם אני מסתכל על אולימפיאדה במובן העולמי, אני חושב שאי אפשר לשחזר עדיין את הימים של מייקל פלפס ויוסיין בולט, הם שני ספורטאים חד פעמיים שיצרו לנו אולימפיאדות מטורפות. זה עדיין יהיה אירוע מדהים, זה עדיין הולכים להיות שבועיים וחצי מטורפים. חוויה לכל בן אדם שאוהב ספורט, אפילו אם אתה ברגיל יותר מתעניין בכדורגל ופחות בענפים האלה, אני ממש ממליץ בשבועיים האלה, ככה, לבוא בראש פתוח ולתת את הפוקוס. ומבחינת המשלחת הישראלית, כן, אני חושב שזה יכול להיות, יכולה להיות המשלחת הישראלית הכי מוצלחת אי פעם, בסוף אתה צריך להוכיח את זה במגרש ובתחרות, ובספורט שום דבר לא מובטח, זו הקלישאה והיא נכונה לצערנו.
שרון: כן, אז עד כמה באמת עובדים על העתיד? כי אנחנו יודעים שהרי אולימפיאדה מתרחשת כל ארבע שנים, ספורטאי ממוצע, משתתף ככה בשלוש אולימפיאדות בגלל הגיל או הפציעה, אז מישהו מצמיח את דור ההמשך כבר עכשיו?
אליסף: אז אני חושב שבאמת זה מאוד מאוד משתנה מענף לענף. קחי נגיד לדוגמה את ההתעמלות האומנותית, את רואה איך בכל קמפיין אולימפי בעצם מתחלפות הספורטאיות וכל פעם מגיע איזשהו דור צעיר חדש וחזק. כבר עכשיו נגיד בהתעמלות אומנותית יש כבר מתעמלת צעירה בשם דניאלה מוניץ שזכתה בזהב באליפות אירופה לבוגרות, היא לא תשתתף עכשיו בפריז אבל אני מניח שהיא תדבר חזק מאוד בלוס אנג'לס 2028. אבל יש ענפים שזה אחרת, נגיד בג'ודו גברים את רואה שהנבחרת שאנחנו שולחים עכשיו היא נבחרת מבוגרת, זאת אומרת למעט ספורטאי אחד, כל הספורטאים שם כבר חצו שלושים. לכאורה יכול להיות מצב שייווצר שם איזשהו וואקום, זאת אומרת שיהיו כמה שנים שייקח לספורטאים הצעירים זמן לפרוץ. זה מאוד מאוד שונה מענף לענף, יש ענפים שממש התחלופה שם היא מאוד מהירה, יש ענפים שפחות.
שרון: אני אסיים איתך בשם ישראלי שכדאי לנו לשנן, ושם בינלאומי.
אליסף: אז אני אלך בשם הישראלי שכדאי לשנן על שרון קנטור, פשוט כי היא פחות מוכרת מן הסתם כרגע מארטיום דולגופיאט שהוא כבר זכה במדליית זהב אולימפית, אבל היא גולשת רוח מדהימה, היא פשוט עשתה קמפיין מטורף, היא לדעתי הגולשת הכי טובה בעולם היום, ואני חושב שהיא יכולה לזכות בזהב. שם בינלאומי, אני אלך על סאמר מקינטוש, זו שחיינית קנדית בת 17, היא התחרתה באולימפיאדה כבר בגיל 14, זאת אומרת כבר בטוקיו, כשהייתה בת 14 התחרתה, וכבר אז ראו שמדובר בכישרון יוצא דופן, הפעם היא כבר לא כישרון, היא כבר הדבר, דבר מוכח, והיא הולכת להתנפל על הבריכה באולימפיאדה הזאת, היא הולכת לזכות בכמה וכמה מדליות זהב לדעתי, והיא תהיה בעצם הכוכבת הגדולה לפחות של השבוע הראשון של המשחקים האולימפיים, כשהמוקד הוא בתחרויות השחייה.
שרון: אליסף, תודה רבה על השיחה, וואו, עשית לי חשק.
אליסף, הממ, אני שמח מאוד, תודה לכם.
שרון: ועד כאן הכותרת להפעם, אם עדיין לא נרשמתם לעקוב אחרינו באפל, ספוטיפיי או יוטיוב, כדאי לכם. אתם מוזמנים לדרג אותנו חמישה כוכבים, או פחות, ולהגיב לנו איזה מדליות אתם הייתם רוצים שנזכה בהן. את הכותרת אפשר למצוא גם באתר Ynet, או באפליקציה בנייד או ברכב, ואם כבר הזכרנו את ענף השחייה, אז בואו להאזין לפרק שלנו על מה שנמצא מתחת למים וצף בסאגה המשפטית ופוליטית מטלטלת. טוב, עשינו כאן חיבור די רחוק, אבל תנסו להיות איתנו. חפשו את הפרק "פרשת הצוללות כאן כדי להישאר".
תחקיר הפקה ועריכה, גיא סאלם ועדן דוידוב.
אני שרון כידון, שימרו על עצמכם.
[מוזיקה]
לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה
ความคิดเห็น