top of page
מיכל שקד

אחד ביום - הפיגוע של דעאש ברוסיה

ארבעה חמושים פרצו בשבוע שעבר לאולם קונצרטים הסמוך למרכז מוסקבה, פתחו באש והציתו את המקום. כמאה וארבעים בני אדם נרצחו ועשרות נפצעו בפיגוע הקשה ביותר שידעה רוסיה בעשרים השנים האחרונות. הארגון שלקח אחריות על הפיגוע הוא דאעש חורסן - השלוחה האפגנית של דאעש שרואה ברוסיה אויבת מרכזית. אז הפעם אנחנו עם דאעש קיי, מי שהפכו לאחת מזרועות הטרור המסוכנות ביותר בעולם.


 

תאריך עליית הפרק לאוויר: 31/03/2024.

[חסות]

היום יום ראשון, 31 במרץ, ואנחנו "אחד ביום", מבית N12.

אני אלעד שמחיוף, ואנחנו כאן כדי להבין טוב יותר מה קורה סביבנו. סיפור אחד ביום, בכל יום.

אלעד: ארבעה חברים יש בלהקת "פיקניק". היא הוקמה בתחילת האייטיז, זו להקה ותיקה, אהובה, יש אפילו מי שאומר שהיא תופעת תרבות ברוסיה. היא מוגדרת להקת רוק, למרות שהמעריצים, מטיבי הלכת, יאמרו לכם שזה רוק רוסי אותנטי.

[קטע משיר של הלהקה]

וביום שישי, 22 במרץ, להקת "פיקניק" הייתה אמורה להופיע בהיכל קונצרטים כ-20 קילומטר ממרכז מוסקבה. בשמונה בערב, האולם כבר היה מלא, הכל היה מוכן, וארבעה חמושים פרצו פנימה ופתחו באש לעבר הקהל.

[קול היריות]

שלושה מהחמושים ירו בנשק אוטומטי, הרביעי הצית את האולם. הם צילמו את עצמם כל הזמן. בשלב מסוים אפילו נראה אחד המחבלים בסרטון מנסה לערוף ראש של קורבן ששכב מחוסר הכרה על הרצפה. המתקפה עצמה ארכה דקות, פחות מחצי שעה, ובסופה המחבלים נמלטו ברכב לבן. עשרות נותרו לכודים באולם, כשחלק מהגג שלו קרס עליהם. לכוחות הביטחון הרוסים לקח הרבה זמן להגיע לשם, ורק שעות אחרי הפיגוע התבררו ממדי ההרס. כ-140 נרצחו, עשרות נפצעו, ויש עדיין עשרות נעדרים.

זה הפיגוע הקשה ביותר על אדמת רוסיה בעשרים השנה האחרונות. המחבלים נתפסו, ארבעתם. יחד איתם עוד שבעה נעצרו בחשד לסיוע. העצורים נחקרו, ומספיק לראות את הפנים של המחבלים כדי להבין איך הם נחקרו.

[הקלטה ברוסית]

לאחד מהם, למשל, חסרה אוזן. כולם עם סימני אלימות קשה. וכמעט יממה אחרי הפיגוע הקשה הזה, נשא הנשיא פוטין נאום קצר.

[הקלטה]: נאום פוטין ברוסית.

אלעד: בנאום הוא הבטיח יד קשה. הוא דיבר על הברבריות של המתקפה, והפנה אצבע מאשימה לעבר אוקראינה. פוטין אמר שהחוליה נתפסה בדרך לגבול עם אוקראינה. הוא אמר שמהצד השני של הגבול, בצד האוקראיני, היו כבר מי שחיכו כדי לסייע להם. בכל הנאום פוטין למעשה לא הזכיר במילה את מי שכן לקחו אחריות על הפיגוע, את מי שהודיעו בגאווה שהם אלו שביצעו את הפיגוע. פוטין לא דיבר בכלל על הארגון שיש לו חשבון ארוך עם רוסיה, הארגון שמאיים באופן קבוע לעשות בדיוק את מה שנעשה באותה הופעה של להקת "פיקניק" במוסקבה. הארגון הזה הוא ISIS-K, והוא הפך לאחת מזרועות הטרור המסוכנות, המוכרות והקטלניות היום בעולם.

אז הפעם אנחנו עם יורם שוייצר, חוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ועם הסיפור של דאעש ח'וראסאן.

שלום יורם.

יורם: שלום שלום.

אלעד: יש לא מעט אנשים ששאלו את עצמם אחרי הפיגוע - מה בעצם מחפש דאעש במוסקבה? אבל אנחנו לא באמת צריכים להיות מופתעים מפיגוע דאעשי ברוסיה, נכון?

יורם: ממש לא. קודם כל דאעש והשלוחות שלו, גם דאעש בסוריה ובעיראק, וגם דאעש והשלוחות השונות שלו - באפריקה, באסיה, במרכז אסיה, בדרום מזרח אסיה - מבצעים פיגועי טרור רבי-נפגעים כל הזמן, ובמקרה הזה אנחנו יודעים שמי שנטל אחריות לפיגוע הזה, מה שנקרא "המדינה האסלאמית מחוז ח'וראסאן", כלומר השלוחה האפגנית, נקרא לה ככה, של דאעש, ויש לה גם חשבון היסטורי וגם חשבון קונקרטי נגד רוסיה של פוטין. כלומר, לא צריך להיות מופתע, והם גם בהצהרות שלהם מדברים על רוסיה כאחד היריבים שלו. יש להם חשבון קונקרטי מעכשיו, חשבון קונקרטי היסטורי, והצהרות שהם הולכים לפגוע ברוסים, ולכן זה לא מפתיע.

אלעד: ח'וראסאן בעברית - המקום שבו זורחת השמש, זה התרגום. וזה חבל ארץ גדול שמתפרש על פני אפגניסטן, חלקים מאיראן, אוזבקיסטן וטג'יקיסטן, זה מקום עצום ורווי מלחמות. ושם גם נוסד ארגון, או אם תרצו, סניף של ארגון, ארגון המדינה האסלאמית.

[הקלטה]: وإنّ إخوانكم المجاهدين قد منّ الله تبارك وتعالى عليهم بالنصر والفتح. وما كان لهم بعد سنين…

יורם: תראה, המדינה האסלאמית שקמה ב-2014, יוני, אנחנו עוד מעט מציינים עשר שנים להקמתה, התחילו להגיע באופן הדרגתי שבועות אמונים מכל מיני אזורים בעולם. אחד מהם היה אפגניסטן.

אלעד: המדינה האסלאמית, דאעש, היא נולדה כשהיא התפצלה מאל-קאעידה, ואז הפכה את אל-קאעידה לאויב שלה. וגם דאעש ח'וראסאן, שנשבעה אמונים לח'ליפות, גם היא הפכה את אל-קאעידה ואת כל מי שקשור לאל-קאעידה לאויב.

יורם: עכשיו צריך לזכור שמי שהיה באפגניסטן, זה ששלט באפגניסטן או התיימר לחזור לשלוט באפגניסטן, בסופו של דבר הצליח, זה הטליבאן. והטליבאן מזוהה עם אל-קאעידה, ויש יריבות ע… עזה, עד… יריבות עד בין אל-קאעידה, שממנו יצא דאעש המקורי, ובין דאעש ח'וראסאן. לכן דאעש ח'וראסאן, מרגע שהוא קם, ראה באל-קאעידה כמובן יריב, וראה בטליבאן יריב, וברגע שהטליבאן גם תפס את השלטון, ועוד מקיים יחסים עם ארצות הברית, ועם מדינות במערב, ועם האו"ם, אז הוא מבחינתם כופר, כי הוא מקיים קשר עם המערב, והוא גם כופר בעליונות של דאעש על פני כל השאר. תזכור, ברגע שיש ח'ליף, אז הח'ליף הזה, ולדאעש, גם באזור פה יש ח'ליף, שהוא מהווה ח'ליף לכל השלוחות, ולכן כל מי שלא מציית לו, ולא נכנס תחת חסותו, ולא מקבל את פקודותיו, ולא מציית לו באופן מלא, הוא כופר. ולכן הם רואים בטליבאן גם יריב על השליטה באפגניסטן, וגם יריב בסיסי, כי הוא לא מקבל את האוטוריטה שלו, ולכן הוא יריב עד מוות, זה לא יריבות סתמית.

אלעד: כן, היה הרבה מוות, ועדיין יש הרבה מוות ביריבות הזו, הרבה פעולות הדדיות זה נגד זה. דאעש ח'וראסאן הלך והתחזק, הלך והתאמן, גייס לוחמים ותמיכה, וניהל סוג של מלחמה ממש מול הטליבאן.

יורם: בהחלט, הטליבאן נלחם באופן מלא נגד דאעש, והוא גם מצליח להחליש אותו ולפגוע בו. אבל דאעש ח'וראסאן, שנשען במידה רבה על כאלה שפרשו מהטליבאן, שהטליבאן נראה להם לא מספיק קיצוני, או לא מספיק דבק בעמדתו, חלק מהם אנשים שבאו מהאזור הזה, גם של פקיסטן, גם של אפגניסטן, וגם מתנדבים מטג'יקיסטן ועוד, ויש גם אויגורים שהצטרפו אליהם, לדאעש ח'וראסאן.

אלעד: עיקר הפעילות של דאעש קיי בשלב הזה התמקדה באפגניסטן, אבל לא רק שם. ובכל מקרה המוניטין של הארגון, הפוטנציאל המסוכן של הארגון, כבר יצאו מחוץ לגבולות האזור, והגיעו גם אל הרדאר של סוכנויות הביון במערב.

יורם: היא פעלה באפגניסטן, וברגע שהם הגיעו לרמת בשלות מסוימת, האמריקאים זיהו שיש פה סכנה גדולה ומקבילה לטליבאן, וירדו עליהם בצורה מאוד מסיבית והרגו את המפקד שלהם, את הח'ליף שלהם, את האמיר שלהם, וברגע שהטליבאן עצמם תפסו כבר את השלטון, אז דאעש ח'וראסאן, או המדינה האסלאמית ח'וראסאן, יצא חוצץ נגד הטליבאן, הכריז עליו כארגון כופר, וגם ביצע את הפיגוע שהיה בסוף, לקראת סוף השלמת מהלך הנסיגה האמריקאית, פיגוע שהרג 13 אמריקאים וכמעט 160 פלוס הרוגים, בפיגוע אחד התאבדות שביצע דאעש ח'וראסאן, שהוא רצה להכות פעמיים - פעם אחת לטליבאן, להראות להם שהם לא ישלטו באפגניסטן, כי הם רוצים להחליף אותם, וכמובן פגיעה באמריקאים ובנסיגה שלהם, וסימנו גם לאמריקאים שגם הם יעד.

[הקלטה] ביידן:

“We will not be deterred by terrorists. We will not let them stop our mission. We will continue the evacuation. I’ve also ordered my commanders to develop operational plans to strike ISIS-K assets, leadership, and facilities. We will respond with force and precision…”

יורם: והארגון הזה תמיד תמיד נחשב בעיני האמריקאים, שהם הסתכלו על אפגניסטן וחששו מי יצא לפיגועים במערב ובטח נגד ארצות הברית ואולי בתוך ארצות הברית פנימה, הם סימנו את דאעש ח'וראסאן, את המדינה האסלאמית ח'וראסאן, כארגון פעיל שיכול לצאת החוצה, הם סימנו אותו מבין הארגונים. היכולת הזאת היא לא היכולת לכבוש את אפגניסטן כרגע מידי הטליבאן, אבל יכולת לבצע פיגועים שמכאיבים לטליבאן, שנלחם בהם, וגם במדינות מסביב. ולמרות המכות שהם ספגו, גם מארצות הברית וגם מטליבאן שרודפים אותם ונלחמים איתם על בסיס יומי, יש להם מספיק אנשים, ברמה של כמה אלפים, שפעילים ונערכו ליום הזה.

אלעד: חסות אחת, וממש מיד חוזרים.

[חסות]

אלעד: בחמש השנים האחרונות ארגון דאעש אמנם הלך והצטמצם. אבו בכר אל-בגדדי, הוא חוסל למשל.

[הקלטה] דונלד טראמפ:

“He died like a dog. He died like a coward. The world is now a much safer place…”

אלעד: ואחריו, גם המחליף, והמחליף של המחליף, ובכירים אחרים יצאו לפנסיה מוקדמת בפעולות צבאיות במזרח התיכון. גם הסניף האפגני, דאעש ח'וראסאן, גם הוא ספג אבדות, אבל יחסית לפלגים האחרים של הארגון, הוא הצליח לשמור על כוח. מעריכים שהיום הוא מונה כ-5,000 לוחמים פעילים. הוא שמר גם על כסף, מיליונים, שממשיכים לממן את הפעילות שלו. ובעיקר, הארגון שמר על הרעיון הרדיקלי של מדינה איסלאמית, מדינה שעכשיו, לתפיסתו, הוא זה שיכול להוביל.

יורם: בהחלט, תזכור, לח'וראסאן, למושג הזה של ח'וראסאן, יש משמעות היסטורית. נכון שהמזרח התיכון, ודאעש שיכונן את הח'ליפות במזרח התיכון, כי זה היה לב ליבה של האימפריה האיסלאמית בעבר. הם יכלו לעשות את זה, אם היו מצליחים, גם בערב הסעודית. בהיעדר ערב הסעודית, והיכולת לעשות את זה שמה, הם הלכו לעיראק ולסוריה, בגלל שהנסיבות אפשרו להם. עכשיו הם נדחקו החוצה, וח'וראסאן, שגם היוותה, אני מזכיר שהאזור הזה גם היווה את האזור שבו הטליבאן ואל-קאעידה ניסו להקים את לב הח'ליפות, כי לח'וראסאן, במורשת האיסלאמית, זה אזור שממנו ניבאו שהח'ליפות האיסלאמית תצא.

ולכן, הארגון עצמו בהחלט רואה את עצמו היום כאוונגרד שיוביל את ההקמה המחודשת של הח'ליפות האסלאמית, שנכשלה זמנית, יש להדגיש זמנית בראייתם, כי זה הכול מצמוץ עין של ההיסטוריה, הכול, יש להם סבלנות. ולכן, מבחינתם כרגע, הארגון הזה, בין השאר בגלל זה הוא גם נתפס ככזה, יש לו יומרה שהח'ליפות המחודשת תבוא מהאזור הזה של ח'וראסאן, מאפגניסטן וסביבותיה.

אלעד: דאעש קיי, דאעש ח'וראסאן, לקח על עצמו תפקיד לא רשמי אולי של מוביל המאבק. הוא מנהל את המאבק הזה מול הטליבאן באפגניסטן, מול מטרות מערביות באזור, והוא מנהל אותו גם מול איראן.

[הקלטה]: מהדורת חדשות:

“ISIS is now claiming responsibility for that deadly twin-blast in Iran that happened on Wednesday. The explosions were at a memorial for Iranian military commander, Qasem Soleimani…”

אלעד: הפיגוע באיראן, שני הפיצוצים שהרגו בינואר האחרון 95 בני אדם ופצעו כ-200 ביום השנה הרביעי לחיסול של קאסם סולימאני, גם הוא מבית היוצר של דאעש ח'וראסאן. האמריקאים הזהירו את האיראנים מראש, אבל הפיגוע הזה יצא אל הפועל והציג לעולם עליית מדרגה ביכולת הביצועית של הסניף האפגני של דאעש.

יורם: אם היית שואל איש דאעש, לוחץ אותו, אומר לו - מכל שלל היריבים שיש לך, מי היריב שאתה הכי מתעב אותו, הוא היריב המרכזי שלך, הם היו אומרים לך השיעים ואיראן. וגם האיראנים, אני מזכיר שוב, האיראנים היו מהגורמים, יחד עם חיזבאללה ויחד עם הרוסים ויחד עם הקואליציה הבינלאומית, שנלחמה ובעצם סייעה להביס את ה… כל אחד מסיבותיו הוא, את המדינה האסלאמית, ולעקור אותה. עכשיו יש פה יריבות שיעית וסונית, שזה יריבות עזה, היריבות הכי קריטית מבחינת דאעש. אל-קאעידה גם ראה בשיעים יריב, אבל לא הלך להם על הראש, כמו שהלכו זרקאווי, שנחשב לסבא של דאעש, הוא זה שהיה האב המייסד של התפיסה, ששמה אצל הג'יהאד העולמי את השיעים כיריב המרכזי שיש לחסל אותו. ודאעש והמדינה האסלאמית ממשיכים בתפיסה הזאת.

אלעד: וכאן נכנסת לתמונה גם רוסיה, והחשבון הארוך, אפילו ההיסטורי, שיש לדאעש ח'וראסאן עם הרוסים. דבר ראשון, זה עניין דתי. דאעש ח'וראסאן, כמו כל ארגון איסלאמיסטי פונדמנטליסטי, רואה במי שהוא לא מוסלמי, כפי שהוא מפרש את האסלאם, ככופר, כאויב. ורוסיה היא מדינה נוצרית מובהקת, ולכן לאורך השנים, כשדאעש איימו לפגוע במטרות נוצריות בולטות בעולם, אז איפשהו בחלק העליון ברשימה, היה גם המנהיג של רוסיה, ולדמיר פוטין.

[קריאות בערבית]

אבל זה יותר מרק עניין דתי. דאעש ח'וראסאן רואים ברוסים אויב עוד בגלל המלחמה של ברית המועצות באפגניסטן והמלחמות של רוסיה בגורמים האסלאמיסטים בצ'צ'ניה. ואם אנחנו נסתכל על זמננו בעיקר, אז הרוסים הם אויב של דאעש בגלל התמיכה של רוסיה במשטר של אסד, והמלחמה האקטיבית שניהלו כוחות רוסים בארגונים הסונים ברוסיה. ב- 2017 למשל, שגרירות רוסיה בדמשק הותקפה על ידי דאעש, והיו גם ניסיונות נוספים, אפילו על אדמת רוסיה. פעמים רבות שירותי הביטחון הרוסים הודיעו שהצליחו לסכל כוונות כאלה. בתחילת החודש הזה הם הודיעו שסיכלו ניסיון פיגוע בבית כנסת במוסקבה, אבל מוטיבציה להוציא לפועל פיגוע גדול על אדמת רוסיה תמיד הייתה לדאעש, גם אם מבצעית הם התקשו לעשות את זה.

יורם: המוטיבציה ישנה, אבל אחד הדברים שמאפיין את דאעש, את המדינה האסלאמית, שיש להם שלל יריבים ושלל אויבים. ולכן הבחירה במי לפגוע קודם היא בחירה של עדיפויות, זה לא ארגונים חסרי… שיש להם יכולת בלתי מוגבלת. זה לא, בטח לא אחרי שהמדינה האסלאמית הובסה מבחינת צבאית ונאלצה להתאושש. זה לא שמדובר על סין או על ברית המועצות לשעבר או על האימפריה האמריקאית שיש להם יכולות. מדובר בסך הכול על ישות טרור שהייתה, וארגוני טרור מבוזרים, שחיים ונרדפים, והם צריכים לחיות גם. והם לא מוציאים פיגועים constantly בכל מקום בעולם, ולכן הם מחלקים את מה שהם יכולים, לפי היכולת המבצעית, לפי ההיתכנות, לפי הכספים שיש להם. הם אוספים גם מודיעין לקראת מבצע. זה לא שהם עושים כל הזמן 100% שהם יכולים בכל מדינה.

אלעד: ועכשיו הגיע הרגע שבו המוטיבציה והיכולת המבצעית של הארגון נפגשו יחד. גם הפעם, כמו בפיגוע בקבר של סולימאני באיראן, גם כאן לאמריקאים היה מידע מקדים שמשהו כזה עלול לקרות. גם הפעם הם הזהירו את הרוסים, שלפי חלק מהדיווחים זלזלו במידע שהגיע מארצות הברית על כוונה של דאעש לבצע פיגוע, אולי אפילו באולם קונצרטים. והנה גם הפעם, דאעש ח'וראסאן הצליחו לבצע פיגוע משולב, מורכב, פיגוע קטלני, הצליחו להרוג עשרות. וזה פיגוע שמבחינת הארגון נחשב הצלחה אדירה.

יורם: הוא, מבחינתו זה רק חלק ממסע ארוך. הוא חוגג את ההצלחה שלו, הוא מתעודד. אני מניח שזה יהיה השראה לסניפים נוספים של דאעש. יכול שזה יעודד אותו ללכת למערב, למקומות יותר עמוקים, כדי להוכיח שהוא חי וקיים, ולא רק ברוסיה. זה boost.

אלעד: כן. ובאופן טבעי, אל מול ההצלחה שמייחס לעצמו דאעש, בולט הכישלון הרוסי. קולות שטוענים למשל ששירותי הביטחון ברוסיה היו עסוקים עד כדי כך באוקראינה שהם פשוט הזניחו איומים אחרים. וזו גם אחת הטענות שעולות עכשיו נגד פוטין, אחד ההסברים לסיבה שבגללה בנאום שנשא יום אחרי הפיגוע הוא לא הזכיר אפילו במילה את דאעש, שכבר נטלו אחריות. הסבר על למה הוא הקפיד להאשים את אוקראינה, למה הוא אמר שהמחבלים נתפסו בדרך לגבול עם אוקראינה, שם המתין להם סיוע.

הטענה נגד פוטין היא שזה ניסיון שלו להצדיק את המשך המלחמה של רוסיה באוקראינה, כן. אבל אולי בעיקר ניסיון לחפות על המחדל מול דאעש ועל האופן שבו רוסיה פשוט נתנה לארגון הזה לצמוח ולהתחזק בשטחה, ממש מתחת לאף. ומאז הפיגוע עלתה רמת הכוננות בכל המערב. בשוודיה לדוגמה, ערכו ישיבת חירום בעקבות הפיגוע במוסקבה כדי לתגבר עוד יותר את האבטחה באירוויזיון הקרוב. דאעש ח'וראסאן הפך כך לארגון שמהווה היום איום מיידי על מטרות בכל העולם.

יורם: תראה, אנחנו כולנו עכשיו מתנפלים על דאעש ח'וראסאן כאילו הוא המגה ארגון הבא. הוא ארגון מסוכן, צפו שהוא יהיה ארגון מסוכן, יש לו יומרות שהן חורגות מאפגניסטן ומסביבתה, ולכן צריך להסתכל עליו בעיניים רציניות. אבל שוב, יש גם ארגונים נוספים, שלוחות נוספות, פעילות מאוד.

מה שצריך להדאיג זה העובדה שבמערב, בגלל שמאז שהמדינה האסלאמית ניגפה, או הטריטוריה שלה אבדה ב-2019, ורוב הפעילות שלה בסדר גודל של מאות פיגועים בשנה ברחבי העולם שנתפס כפריפריה של המערב, פחות עניינו את המערב. היום הפיגוע הזה, אפילו יותר משהפיגוע באיראן, מפנה שוב עיניים וחשש לאפשרות שאנחנו נראה במערב או פעולות יזומות של ארגונים מסוגיהם של שלוחות דאעש או אפילו שלוחות אל-קאעידה, וזה יכול להגיע למערב וגם לתת השראה.

אלעד: ויש עוד דבר ששווה לדבר עליו כאן. ההתחזקות של דאעש-קיי באפגניסטן, העובדה שאחרי הפיגוע במוסקבה הוא הפך לארגון שנמצא במקום גבוה יותר, אולי אפילו גבוה מאוד בסדר העדיפויות של המערב, כל זה יכול להוביל לתרחיש שכבר קרה בעבר. תרחיש שבו האויב של דאעש ח'וראסאן מבית, הטליבאן, יהפוך פתאום לשותף של המערב, בניסיון לנטרל את מה שנתפס כרגע כרע יותר מבין שלל אפשרויות רעות.

יורם: תראה, העלית פה סוגייה שאני מהרהר בה בימים האחרונים - האם באמת הטליבאן יהפכו להיות, במסגרת האירוניה של ההיסטוריה, סוג של שותף למדינות במערב שהם מוכנים כדי לנסות לנטרל יחד את האיום הזה של דאעש ח'וראסאן. תראה, עד היום זה לא קרה במידה רבה ככל שאני יודע מהמידע הגלוי. אני חושב שהמודיעין האמריקאי, שהצליח להשיג מידע על רוסיה ועוקב אחרי הפעילות של השלוחות האחרות, יפקח עיניים ביתר שאת, כי שוב, ההערכה האמריקאית שבאה מפי מפקד CENTCOM, מדברת על האפשרות שהדבר הזה יזלוג למערב, כולל פיגועים נגד יעדים אמריקאים. ולכן הכיסוי המודיעיני יקבל בטח תוספת תשומת לב.

אבל שיתופי פעולה עם השטן נגד איום קונקרטי על המערב שהטליבאן לא נתפס בארצות הברית כמאיים על יציאה לארצות הברית או למערב לעשות פיגועים, הוא אפשרי. בעולמנו, בהחלט אפשרי.

אלעד: יורם שוייצר, תודה.

יורם: תודה לך.

[מוזיקת סיום]

וזה היה "אחד ביום" של N12. אנחנו מחכים לכם בקבוצה שלנו בפייסבוק, חפשו "אחד ביום - הפודקאסט היומי".

העורך שלנו הוא רום אטיק, תחקיר והפקה - דני נודלמן, שירה אראל ועדי חצרוני, על הסאונד מור הרטוב, יאיר בשן יצר את מוזיקת הפתיחה שלנו.

אני אלעד שמחיוף, אנחנו נהיה כאן גם מחר.

 

לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה

4 views0 comments

Comentarios


bottom of page